6 mesačnému sa tlačia zúbky a hnačkuje
ahojte mamicky,maly ma 6m a tlacia sa mu zubky horne.trosku slontame ale hlavne je to ze hnackujeme.prva dcerka nemala ziadne problemy.preto som zmetena s tych hnaciek.kaka aj vnoci ale max.mame 5stolic za den.ako dlho trvalo vasej ratolesti tie hnacky?davali ste inu stravu?ja aj davam ale nezabera aby mu stuhli stolice.proste kaka podla toho co spapa.dakujem.
ahojte žienky, moj chlapček má dnes 5 mesiacov a práve sa mu prerezali očné zúbky, dolné ma narastené už od 3,5 mesiaca , ale nejako preskočil horné :D je to normálne alebo sa mám báť, že je to čosi divné ? vie mi niekto poradiť ? a ešte sa chcem opýtať máte niektorá skúsenosti s gélom "calgel " ? ja som ho kúpila ale nejak ked som si čítala všetky tie vedlajšie reakcie a účinky som mu ho ani nedávala , má s tým niekto skúsenosti ???
@balculienka je to v pohode, je to sice nastandardne, ale nemusis sa bat.
calgel sme nemali, pouzivali sme dentinox. vedlajsie ucinky maju vsetky lieky, ale ked si predstavim, ako mi je, ked ma bolia zuby, tak im ten gel dam🙂
to je pravda, ale zatial mu pomáhajú tie chrastítka 🙂) nechcela som mu ho dať zaraz kym to nebolo take hrozné , zatial to znáša dobre ( lepšie ako ja ked ma bolia zuby ) 🙂)
@ala76 tak s tymto mam bohate skusenosti mohla by som knihu napisat 😀 takze neda sa s ttym nic robit, dietu drzat netreba, kedze to nie je zaludocny problem a aj tak ziadna dieta nezaberie, u nas to trvalo do 2 rokov, kym nevysli vsetky zubky, treba dodrziavat dostatocny pitny rezim, aby nebol dehydrovany 😉
@balculienka ja si myslim ze keby tie vedlajsie ucinky boli fakt take zle tak by to nedavali na predaj.koniec koncov kazdy lek musi mat napisane vedlajsie ucinky a nemusia sa prejavit.ja som davala gely ale ine a myslim ze to pomaha slabo.
@klincek my sme tiez dietovali pili mlieko bez laktozove a to som mu zahustovala kasou ryzovou lebo on ma mlieko na reflux a a mlieko 2 neni na reflux.ale nezabera mu nic.riedku stolicu ma obcas po mlieku ale inac aj hustu.nieje apaticky zeby ho hnacky vystavovali aj sa zahra.j len dufam ze ked sa to prereze tak to skonci a viac nebudu ani pri dalsich zubkoch.
@ala76 tak ešte uvidite aky bude vysledok na parazity..ale ma tu stolicu taku riedku?,lebo zas ked kaka 5 krat za den,tak to nie je až tak vela na 6 mesačne babo,my mame skoro rok a pol a hociktory den aj 4 krat kaka ...... neviem kde ste to čitala,ale ja som sa v odbornych knihach nedočitala,žeby boli hnačky z toho že idu zubky 😕 ..je pravda,že v tomto obdobi dieta oblizuje kadečo a može schytat daku bakteriu,alebo virus,ale zubky určite hnačku nevyvolavaju....ale tak ja som napisala len svoj nazor 😉 ......sama si už musite vybrat čomu uverit 🙂
@surviver - mne to iste povedala moja pediatricka, ale malemu robili rozbor na stolicu 4x a nikdy nic nenasli, boli sme u 2 gastroenterologov, tiez nic nenasli. Po mesiaci hnackovania (asi 8-10x denne) mu vysiel prvy zub a potom hnacky presli. Ked som to povedala pediatricke, tak mi odvetila, ze im v skole hovorili, ze nech mamickam nikdy nehovoria, ze zo zubov su hnacky, ale uz sa s tym viackrat stretla, ze pre hnacku nebol ziaden dovod, iba rastuce zuby, ako jej potvrdili ine mamy. Takze tak, bohvie ako to naozaj je.
@surviver
@surviver stolice mava aj huste aj riedke.ja som sa aj pytala vela zien a tiez su toho nazoru zeby to boli zuby.aj ked pediatricka mi to nepovedala zeby zuby aj ked si vsimla ze mu idu a to bolo prve co urobila pri vysetreni.nechcem sa upokojovat ale urcite by to bol ten lepsi pripad.divne je ze 5 stolic denne ma stale ze neprekroci limit 🙂 ma aj vetry.zajtra budem volat o vysledky tak som zvedava.
takze stolice mame negativne,tak este pockam na vysetrenie GER a tam sa pospytujem,vypocujem si iny nazor nato.

ahoj, moje baby boli uz vacsie, ale mali sme tento problem pri stolickach..vseobecne sa na hnacku odporuca davat bezlaktozove mlieko (u nas to bolo AL 110), ale ak kojis, tak sa ta to netyka. na pitie iba cistu vodu a slaby cierny caj sladeny Glukopurom (ak ti nesladeny nevypije). no a pomaha mrkva, ryza..nesmie papat nic sladke a nic s obsahom drozdia..ale to este asi u vas nehrozi.
my sme dietu mali tyzden, ale popravde, mam pocit, ze to preslo same od seba..vysli stolicky, zmizla hnacka.