icon

Ako motivovať dieťa k umývaniu zubov?

helenapx
23. jan 2025

Dcéra si nechce umývať zuby. Ja neviem, či to nechápe, či jej to nevadí. Inak je normálna.

mirko84
23. jan 2025

@helenapx vek?

adeladulova
23. jan 2025

Elektrickou kefkou 🙂

leangela
23. jan 2025

@adeladulova Tá aj u nás kedysi veľmi pomohla 🙂

13uzivatelka11
23. jan 2025

Normálne sme mu vysvetlili ze keď si neumyje zubky ostanú mu baktérie v puse a bude mať zubný kaz.. Pozerali sme knižky a sú aj kadejaké videa detské.. Má 4 roky a keď náhodou sa občas stalo ze si lahli do postele ze zabudli sme mu umyť zuby, tak sám si pýta ze ešte zubky umyť.. Aj keď bol chorý a bolo mu ťažko, aj keď je veľmi unavený, zubky si stále pýta umyť 😀 bola to možno forma zastrasovania, ktorej sa chcem pri výchove vyhnúť, ale na druhej strane je to pravda 🤷‍♀️ problém s umývanim zúbkov zvykol byt tak do 2 rokov, keď sa mu akurát zuby prerezavali..

dzupi898
23. jan 2025

Vysvetlili sme si, prečo si treba zúbky poriadne čistiť, nie vždy sa jej aj teraz chce, ale tak pomôžem, dočistím. Je to dôležité od mala, aby mali k tomu deti správny prístup 🙂

denkabemommy
23. jan 2025

Vždy sme sa hrali, že ide “zametacie” auto po zuboch alebo smetiari, časom sme rušili dj’s párty baktériám na zuboch a oni kričali a nechceli odísť zo zubov 😅 vzali sme to hrou, ak boli veľmi unavení alebo mne sa nechcelo robiť divadlo, tak YouTube to istil. Nikdy sme nemali problém s umývaním.

larena
23. jan 2025

Moja si do teraz nechcela vobec umývať zuby (bude mat 2 roky) takze vzdy len na silu s plačom a teraz asi pred dvoma tyzdnami som objavila že funguje jej povedať že je nejake zvieratko napr lev a lev si ide umývať zuby😂😂no a robim okolo toho uplne divadlo az sa citim skoro trapne niekedy že kriste pane keby ma niekto videl😂ale funguje to dokonca mam pocit že sa jej to umývanie zubov začalo pacit

zadarmo1
23. jan 2025

@helenapx koľko ma rokov ? Moje bude mať 5 a od malička špekuluje ze nechce ale cez to vlak nejde. Jednoducho aj na silu zuby budú umyté. Používame od malička jednozväzkovuú, klasikcú a aj šabličku na medzery. Veľmi dobre vie ako vyzerajú pokazené zuby vďaka zubarkam na IG a ich pacientom ktorým neumyvaju rodičia zuby. Niektoré dni v pohode niektoré je to boj ale zdravé zuby sú základ aj do budúcnosti ušetrené financie nás aj deti.