Ako preplatiť náklady na zubnú starostlivosť deťom?
Ahojte dnes sme boli s krpcami na preventívke a mladší dva kazy že oprava 80€ a malá musí na ortopédiu na strojček a vraj si mám pripraviť okolo 2000€ . Ja si pamätám že do 18 sa nikdy neplatilo za opravu ani strojček to kedy sa zmenilo 😭 nikdy by mi nenapadlo že si budem musieť požičať a zuby pre dieťa 🥺 aké sú vaše skúsenosti so žiadosťou o preplatenie poisťovňou?
@anonym_autor moja má strojček fixný druhý rok hore, od tohto roku aj dolu. Všetko (360 a 400) preplatila všzp v rámci peňaženky zdravia, za opravu zubov som nikdy neplatila viac ako dvacku, ale každý zubár má svoj cenník
Ako súvisí ortopédia so zubami?
@anonym_autor moja má strojček fixný druhý rok hore, od tohto roku aj dolu. Všetko (360 a 400) preplatila všzp v rámci peňaženky zdravia, za opravu zubov som nikdy neplatila viac ako dvacku, ale každý zubár má svoj cenník
@anonym_7e5370 v akom meste si?
Ako súvisí ortopédia so zubami?
@anonym_95b982 čelustná ortopédia, predpokladam
@anonym_7e5370 ze dvacku… kks pred tyzdnom som platila za plombu na mliecny zub 100 eur 🤦♀️. V ba
To si pamatas velmi zle. Ak si vo vseobecke, skus na strojcek Penazenku zdravia, len si daj pozor na podmienky, predpokladam, ze je potrebne, aby sluzbu poskytol zmluvny lekar.
To si pamatas velmi zle. Ak si vo vseobecke, skus na strojcek Penazenku zdravia, len si daj pozor na podmienky, predpokladam, ze je potrebne, aby sluzbu poskytol zmluvny lekar.
@mandzula nepamätá si zle, len to bolo fakt dávno. Ja som dostala fixný strojček na zuby asi týždeň pre 18, aby to ešte zatiahla komplet poisťovňa. Takže kedysi to naozaj existovalo.
@mandzula nepamätá si zle, len to bolo fakt dávno. Ja som dostala fixný strojček na zuby asi týždeň pre 18, aby to ešte zatiahla komplet poisťovňa. Takže kedysi to naozaj existovalo.
@sissy27 ano, ved tak som to aj myslela, len som sa zle vyjadrila, kedze je to z kategorie "pre pamatnikov". Tykalo sa to nasho detstva, nie detstva nasich deti.
@sissy27 ano, ved tak som to aj myslela, len som sa zle vyjadrila, kedze je to z kategorie "pre pamatnikov". Tykalo sa to nasho detstva, nie detstva nasich deti.
@mandzula tak zas keď to doteraz nepotrebovala riešiť, tak jednoducho nemá prehľad. Ja tiež netuším, koľko sa teraz platí za škôlku, keďže je to pre mňa už veľmi dlho neaktuálna téma napríklad 😀
@mandzula tak zas keď to doteraz nepotrebovala riešiť, tak jednoducho nemá prehľad. Ja tiež netuším, koľko sa teraz platí za škôlku, keďže je to pre mňa už veľmi dlho neaktuálna téma napríklad 😀
@sissy27 chapem, no lekari, a najma teda zubari su v poslednom case tak casto pretriasana tema vo vsetkych moznych mediach, ze ma prekvapuje, ze sa tomu este niekto cuduje. Skolka sa predsa len tyka uzsieho okruhu ludi ako zrovna ten zubar.
platilo sa aj kedysi po revolucii urcite za strojcek to je len spomienkovy optimizmus ze sa neplatilo
@sissy27 chapem, no lekari, a najma teda zubari su v poslednom case tak casto pretriasana tema vo vsetkych moznych mediach, ze ma prekvapuje, ze sa tomu este niekto cuduje. Skolka sa predsa len tyka uzsieho okruhu ludi ako zrovna ten zubar.
@mandzula zubar a celustna ortopedia nie je to iste a jednoducho nemoze mat kazdy prehlad o vsetkom.
A to sa stale najde dost takych, co rodny list alebo karticku poistenca povazuju za cestovny doklad a ked idu autom len kusok za hranice tak to predsa nie je to iste ako ked ides busom 400 km za hranice 😅
To mas dobru cenu,ja pkatim dcere 4100e za strojcek,zial iny ako Invisalgin mat nemoze
@anonym_7e5370 ze dvacku… kks pred tyzdnom som platila za plombu na mliecny zub 100 eur 🤦♀️. V ba
@liv1 a dospely 150?€ kokos, esteze mam zubara co za plombu berie od 20-35€ 🍀 dufam, ze bude pracovat kym ja budem mat zuby lebo inak neviem neviem 😅
@liv1 a dospely 150?€ kokos, esteze mam zubara co za plombu berie od 20-35€ 🍀 dufam, ze bude pracovat kym ja budem mat zuby lebo inak neviem neviem 😅
@taktotedanie to sa mi ani nechce verit ze tolko este dneska niekto plati a najma vo velkom meste
@taktotedanie v akom meste máš zubára?
@taktotedanie to sa mi ani nechce verit ze tolko este dneska niekto plati a najma vo velkom meste
@mamina7070 ano tolko platim preto vravim, ze dufam, ze ten zubar bude pracovat kym ja budem mat zuby 😂 ale teda novych pacientov neberie a dostala som sa po znamosti bohuzial ale odmietam platit za zuby take vysoko nekrestanske peniaze

@anonym_autor no tých 2000€ je už aj s doplatkom poisťovne... a už dávno skončili časy, kedy všetko preplácala poisťovňa. Každopádne nebudeš tých 2000€ platiť naraz, ale postupne podľa jednotlivých úkonov, tá liečba bude trvať minimálne rok a pol.
Plne hradený strojček je asi len pri troch diagnózach, kedy naozaj postavenie zubov komplikuje život.