icon

Ako riešiť silnú bolesť zubov u detí?

mina0202
22. júl 2024

Dobrý večer dcérku pred mesiacom bolel zub. Nebolo to nejako silno jedla píla nesťažovala sa tak som to neriešila prestalo tom. No teraz sa to vrátilo a boli ju to dosť intenzívne. Neviem čo mám robiť plače kričí ona mi to ukazuje z diaľky aby som sa toho nedotkla. Takže ani neviem ktorý zub to je. Natrela som jej to gélom na zúbky pre deti. Volala som k zubarom v okolí aj mimo neho. Povedali že keď dieťa neposedi tak jej nepomôžu. Že jedení pod narkózu a tu robia v Košiciach alebo Bratislave. Bude mať 4 roky, ako jej môžem pomôcť. Zajtra ráno s ňou pôjdem k obvodnému, ale teraz mám v hlave rôzne myšlienky, som z toho na nervy.

uhnakova
22. júl 2024

Podaj jej liek proti bolesti, napr. Nurofen. Uľaví sa jej a prečkáte noc.

dzulli1980
22. júl 2024

A kvôli čomu si doteraz nebola s dieťaťom pri zubárovi? ... ako vieš, že ju ten zub "silno nebolel?" ... moja chodí od 3 rokov, presne kvôli tomu, aby nemala stres ... sú súkromné kliniky, kde dieťaťu ďasno umŕtvia ... žiadnu narkózu netreba ... daj jej liek od bolesti, žiadny gél na ďasná nepomôže a zajtra obvolaj súkromné kliniky.

jazula
22. júl 2024

Deti majú nárok na preventívky 2x do roka. Ja tiež nie som dokonalá, 3r dcérka už má nerezovú korunku 🫣. Ošetrenie jej robili v premedikácii (oblbovák vo forme sirupu), nepamätá si ho, takže narkóza nie je jediná cesta. My sme v BA, ale skúsila by som obvolať súkromné kliniky v okolí.

mamutka
22. júl 2024

@mina0202 obvolaj súkromných zubárov, ktorí robia deti a povedz, že dcérka sa dosť boji, či jej vedia niečo dať. Povedz, že je to akútne, nie že naplánujú preventívku a o mesiac zákrok….
Nás tak detsky zubár uchlacholil že zub boli, lebo pod ním sa tlači nový. V skratke, bol to bullshit a dieťa začal zub zrazu fakt bolieť a ošetriť sa moc nedal, už mi ho nevedeli nikde zobrať. Vraj si mám hľadať celkovú anestezu. Nakoniec mladý muž (už ma 6 ) dostal rozum a nechal sa novej dr pekne ošetriť. To bola úľava. Zatiaľ jej daj liek a ráno to obvolaj. Malej sľub kľudne hory doly, toto je akútne, musí sa to riešiť aj keby čo bolo. Držte sa

hradnapani
22. júl 2024

tak teraz len liek od bolesti jej mozes dat. /nurofen napriklad), ale zjavne jej ten kaz postupil uz hlboko. Pri detoch treba konat pri bolesti zubov okamzite, skoda, :( Tiez som za sukromne kliniky, ak vies ist do BA skus napriklad Stomatorodinku v dubravke. Ak sa im uvolni miesto, ze niekto odriekne, casto zoberu akutny pripad alebo ti aspon poradia, kde sa obratit aj v inych mestach. Nevahaj tam zavolat aspon pre informacie.

nikaeli
22. júl 2024

Vy ste ešte nikdy neboli u zubárky? ako vieš, že neposedí v kresle? normálne ju objednaj a choď, aspoň to skús. Práve kvôli tomu ste mali ísť už dávno, keď bola menšia. Zoznámiť sa s prostredím, aby jej prvá skúsenosť nebola spojená s bolesťou a strachom 🙁 držím prsty.

mamatroch
22. júl 2024

@mina0202 normalne jej vysvetli, ze zubar zubok opravi a potom prestane boliet. Hlavne bud pokojna Ty. Idealne by bolo dohodnut sa vopred telefonicky so zubarom, aby jej najskor ukazal ambulanciu, vysvetlil jej to, odviezol ju na kresle hore-dolu napr.... Skratka aby osetrenie neprebiehalo stylom otvoria sa dvere, sup do kresla a uz sa vrta...
Okrem toho jej mozu zubok lokalne umrtvit a dokonca aby necitila injekciu, da sa vypytat si dasno znecitlivejuci gel... Nasej dcere tak trhali zub a ani si to nevsimla (mala cca. 5 rokov vtedy). U nas moze dieta sediet rodicovi na kresle na kolenach a osetria ho tak.
A hlavne s nou prosim Ta zacnite chodit na pravidelne na preventivne prehliadky. To nie je zbytocnost a nazor "naco, ked ju nijaky zub neboli" patri na smetisko dejin. No presne na to, aby uz poznala prostredie, zubara, aby mala vizualne zaregistrovane nastroje a pod. Skratka, aby uz mala taku tu zakladnu doveru v navstevu zubnej ambulancie a v zubara. Lebo takto je to zbytocne tazke pre vsetkych zucastnenych.
A okrem preventivky odporucam raz rocne aj zubnu hygienu, aby si zvykala, ze sa u zubara v ustach nieco robi, ale nemusi to byt nutne neprijemne / bolestive.
A dalsia vec, dobry zubar aj zubny hygienik dcere i Tebe vysvetli, kde konkretne ma nedostatky v cisteni, ake pomocky na cistenie zubkov treba pouzivat (iba obycajna zubna kefka je malo)...

koniarova
23. júl 2024

Načo s ňou ideš k obvodnému. Volaj súkromným zubárom. Tí to väčšinou s deťmi vedia a dajú aj premedikaciu. A priprav peňaženku. Už dávno si mala mať zubára zabezpečeného a chodiť na preventívky. Ty voláš a ani nevieš,či posedí? Veď si s ňou nebola.