Ako umývať zuby 4-ročným deťom?
Sú niektoré činnosti ktoré môj synček nemá rád.
Patrí medzi ne aj umývanie zubov.
Umývam mu každé ráno ale není to 100 percentne.
On mi drží moju ruku a keď sa dotknem s kefkou jeho zubov odťahuje mi ruku.
Alebo vydáva zvuky že au boli to alebo už stačilo.
Má trochu žltý povlak na zuboch no si to nenechá normálne si umyť.
Neviem ako je to.
Sám si umyť nechce skúšala som, dotkol sa zubov s kefkou a povedal hotovo.
@jarka26011 a to kedy bolo? Ja som k zubárke chodila ako dieťa už sama (mali sme skolskych zubarov aj pri zs aj na gymnaziu) a nikdy som nič neplatila... až neskôr teda na gymply a dosť nízke ceny. Skôr také symbolické oproti dnešným :D
Ine bolo, ze vtedy osveta neboal, ani moji rodicia k zubárovi nechodili, roky, my ako deti tiež z ich iniciatívy tiež nie.. celkovo k lekárom sa chodilo vynimocne = keď sme boli vážne chori, uraz, alebo nás vyslal pediater. Nie ako teraz.
@simca06022011 v škole som aj ja chodila sama už, zubára sme mali v tej istej budove o poschodie nižšie, len kým som do tej skoly nastúpila, stoličky som mala vyhnite celé, pamätám si to 😁😁
Mozno treba nejaku motivaciu. Rozpravali ste sa o zubkovej vile? Mne ked mala tiez 4 rocna povie, ze nechce, tak ja len ze v poriadku, ale zubkova vila ma rada len ciste a zdrave zubky a ze ked toto bude vidiet, tak nas obide. Treba najmakksiu kefku, nie elektricku...pytala som sa zubara, nedoporucuju to malym detom, musia sa naucit normalnou. Skus nech on najskor, potom ty. Alebo spolu. Dajte si presypac hodin, mozno nech si hracku co ma rad donesie nech sa pozera ako pekne si zubky umyva...zakazdym inu hracku...musim povedat, ze my zubky umyvame asi od 1.5-2 rokov, zevraj sa ma aj skor...a aj dentalnou nitou vzdy vecer...
Vela stastia a len vydrzat. Aj nasilu ked uz nic nepomoze. Urcite to nevzdat
@katarinka289 nikto to neriešil mliečne zuby.K zubárovi sa chodilo už s trvalými.Prvykrat som bola pri zubárovi tuším ako 10 ročná, lebo si to už normálne pamätám.A zuby mám v poriadku.Muz mi závidí, že by chcel mať takú kvalitu zubov.A pritom mliečne som si vôbec neumyvala

@angel993 Zatiaľ je to také nasilu no nemá to rád umývanie zubov. Ale tak môj je fajnový aj iné, príklad nerád sa kúpal až teraz jak mal 4 sa rád kúpe. Ešte vlasy nerád umýva no hádam časom ho to prejde. Nechty strihať tiež nemá to rád tak mu to striham keď spí v spánku.
@andreatytler Sa mi zdá že na môjho nič nezaberá 😔
@katarinka289 Ani mne moji rodičia neumyvali zuby vôbec no aj tak som dopadla. Mala som veľa kazov hnile zuby kopa mám už vytrhanych. Pretoto nechcem aby moje deti dopadli ako ja.