icon

Ako zvládnuť extrakciu mliečneho zubu u dieťaťa?

sisuliik
26. nov 2024

Ahojte, mali sme úraz a malej odumrela horná jednotka. Snažili sa ju ponechať, ale malá má teploty a aj sa jej tvorí absces hore na ďasne. Doktor to chce riešiť extrakciou. Ale ja sa len bojím toho, že kým jej začne rásť trvalý zub na tom mieste tak jej to ovplyvní celý jej chrup, ktorý má naštastie teraz dobrý a možno aj rozvoj rečk.. Nejaké rady? Nie je tu niekto kto si takým niečim prešiel tiež už? Čítala som o extrakciách 5 alebl 6tkách a riešili to medzerníkom ale to si na jednotke neviem zrovna predstaviť… ďakujem za každú správu ktorá ma aspoň trochu ukludní.❤️

pribinak
26. nov 2024

Nejaké rady? Už dávno mal ten zub byt vonku, najmä ak sa jej tvorí absces

Zubar je snáď kompetentnejší ako nejaká nechtarka či sekretárka na koni

sisuliik
autor
26. nov 2024

@pribinak ja si nechám vždy poradiť od odborníka. Ale rada si vypočujem aj názor niekoho kto si tým priamo prešiel a pozná situáciu aj mimo kresla. Ako to znášali, či to malo na niečo dopad, či ich to v niečom prekvapilo. Je to podľa mna prirodzené sa pýtať keď ideš do neznámeho, aby si sa aspoň trochu pripravila. 🙂

januska12323
26. nov 2024

Kľud, deti bývajú aj rok bez zubov kým nárastú trvalé, vám sa to len nestalo prirodzene.

dzulli1980
26. nov 2024

Joj netráp ju, nechaj jej zub vytrhnúť, veľké zdravotné problémy jej môžeš spôsobiť ... moja dcéra bola rok bez zubu, kým jej začal rásť trvalý, ostatné zuby sa krásne posunuli.
@sisuliik

sisuliik
autor
26. nov 2024

@dzulli1980 ale ja ju netrápim. Vcera sme boli na pohotovosti, dnes som tam išla zas a povedali ze zajtra mame dojst na extrakciu…

deedol
26. nov 2024

kamoskin maly si takto vybil prednu jednotku, nemal este 4r, mozno 3. nic sa mu neposunulo, nic to neovplyvnilo, trvaca narastla normalna. infekcia je horsia ako medzera v tomto pripade.

nikpa
26. nov 2024

@sisuliik za tu chvílu kým jej narastie trvalý jej to chrup ani reč neovplyvní. V podstate nemáš ani na výber, treba ho dat von.