Do akého veku čistiť deťom zuby jednozväzkovou kefkou?
ahoj, moji maju 5 a 8 a veru cistim ako drak kazdy den, na cistenie pouzivame vsetko, elektricku kefku rano, vecer obycajnu, docistim jednozvazkovou, prebehnem medzizubnou v medzierkach a na koniec pomedzi stolicky aj nitkou. Napriek tejto celej torture maju kazy... ak by som to nechala na nich tak neviem 😢 a to chodia aj na dentalnu..
Cize 3 rocne dieta je uz dobre asi ked ma normalnu kefku, plus docistovat ? 🙂 Lebo prave som rozmyslala nad kupou tej elektrickej kefky.
Normalnu kefku mohol mat uz davno. Samozrejme velkost kefky prisposobit veku. Jednozvazkovou docistovat stale. Mali by sme to robit vsetci, nie je na to velova hranica. A docistovat detom zuby sa odporuca do 12 r. cca. Ale tak zavisi od dietata. Ak vie spravne docistit zuby a je v tom precizne tak moze aj skor
Môj má 17m a čistím normálnou a potom už len dočisťujem jednozväzkovou.
Plánujem to kým sa nenaučí poriadne sám.
Jednozvazkovu pouzivam aj ja a to mam 35 🙂 vsetci doma mame sonicku, klasicku, jednozvazkovu, medzizubne a nit. 3 rocne dieta uz davno malo mat aj normalnu kefku. Nechaj ho, nech si cisti samo, ak to zvlada, potom docisti jednozvazkovou. Ja docistujem aj svojmu takmer 8 rocnemu synovi a vyzera to tak, ze este dlho budem, lebo sice si umyje zuby sam, ale dost neporiadne.
Ja sa priznam, ze ja dodnes neviem naco sluzi ta jednozvazkova a ako nou docistovat. Cize ani sebe ani dietatu.
@daja07 no to je tak ked clovek nieco robi automaticky.. dnes na mna vybehla detska sonicka kefka tak som sa nad tym zamyslela ze uz by bola fajn asi aj normalna kefka

Dcéra má 2,5 a docistujem jednozvazkovou a budem navždy až kým nebude sama schopná 100% hygieny a bude to robiť ona. Aj sama sebe docistujem jednozvazkovou