Dokáže sa "obnoviť" ďasno?

miradel
2. júl 2014

Ahojte mamičky. Ostala som práve vystrašená, tak potrebujem rady nech môžem kľudnejšie spať ☹ Syn mal minulý týždeň aftu- jednu jedinú na dasne nad predným (už trvalým!) zubom. Dr. mu dala fialovú vodičku a kázala mi kúpiť kamilky na vyplachovanie, tak som v lekárni povedala o čo ide a dala mi alchemilu- roztok na vyplachovanie.. oboje sme dávali 3x denne, ako mi bolo povedané.. Liečila som mu to presne 7 dní a v nedeľu to už mal v pohode, tak som to dalej neriešila. Teraz som mu to ale skontrolovala a má to mierne sčervenané a trošku napuchnuté..proste oproti druhému zubu rozdiel.. No horšie je, že to dasno má akoby ,,vyžraté,, lebo na mieste, kde má byť dasno, jemu trčí zub..má to spolu takmer pol cm.. Viete mi k tomu niečo povedať? Dokáže sa dasno po čase ,,zrásť,,? K zubárke a pod. s ním určite pôjdem, ale nedalo mi neopýtať sa.. Za každú odpoved budem vdačná. Adel

licona
2. júl 2014

Ahoj (síce som ešte nemamička), ja som mala asi pred rokom problém so zubom a hlavne so zubárom na pohotovosti, ktorý mi ho neodborne vyšetril... A aby to dal môj zubár doporiadku, musel mi vyškrabať ďasno a bohužiaľ, stále tam mám dieru ☹ Takže som ťa asi nepotešila, myslím, že čiastočne sa to zacelí, ale nikdy nie úplne.

miradel
autor
2. júl 2014

Uf, no to si ma napotešila.. ale aj tak dakujem -no uvidím, čo mi povie zubárka a aj ošetrujúca DR. na to. To dasno je tenučké, tak je aj celkom pochopitešné, že ked tá afta zmizne, tak to neostane bez následkov. Ale čo sa týka syna, tak som úplný stresár a najmä, ak ide o jeho zdravie :/ Tebe to zubár vyškrabával na dasne z vonkajšej, alebo vnútornej strany? Leno na vonkajšej je tenšie..

llulla
2. júl 2014

@miradel dasno moze dorast,najma u deti sa telo rychlo regeneruje.

donna11
2. júl 2014

@miradel na afty su rôzne gely nato určené, mávam afty dost casto,tak keby sa mu este spravila radšej si vypytaj v lekární.ten gel urcite mozu aj deti používať a je veľmi jemný.inak ja som od detstva mavala afty,ale teda ďasno mi to nevyzralo.podľa mna sa to tiež zaceli,ale asi nie úplne.

miradel
autor
2. júl 2014

To si prajem najviac ☹

miradel
autor
2. júl 2014

@donna11 Ked mal asi 3 roky, tak to mal prvý krát, ale ich mal viac a menšie a po celej dutine a teraz len nad tým jedným trvalým zubom, takže som z toho vyplašená..

miradel
autor
2. júl 2014

Tak som to odfotila, len tam má tú fialovú vodičku, tak to vyzerá všelijako..

majka1606
5. feb 2021

@miradel Dobrý večer viem , že ubehlo už veľa času, ale chcem sa spýtať na to ďasno ucelilo sa ? Dcérka si pri pade utrhla z dasna a zaujíma ma to stále dúfam, že sa to da do normalu. Ďakujem za odpoveď.

fanutty
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kata305rina
26. apr 2021

@majka1606 dobrý deň ,mňa by zaujímalo ako to dopadlo u vás ,u nás je takyto pád aktuálny páru dní ,boli sme pri lekárovi má zasitu peru ale aj dnes keď všetko odpuchlo sme si všimli že jej trčia zúbky a chýba ďasno ,ďakujem

biba1111
21. jún 2021

@majka1606
@kata305rina
Dobry den ako ste na tom s tym dasienkom ak sa mozem opytat my male dieru nad jednotkou hornou po uraze.Syn ma 1 r a bojim sa

majka1606
22. jún 2021

@kata305rina zatiaľ ďasno nedorásta asi to potrebuje čas nám povedala lekárka že už ani nedorastie tak som z toho nešťastná ale snáď verím že ešte tam je nadej ostáva len čakať

kata305rina
28. jún 2021

@biba1111 dobrý u nás dasienko zrastlo ,možno to bol len aft nakoniec to už neviem

an8a
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
an8a
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biba1111
14. júl 2022

@an8a Ano dorastlo mu vsetko aj ta dierka co tam mal a to ho mal teda dost potrhane.Aj mu zliezlo lebo mal jeden zub odhaleny dost vysoko. Ja som mu ho len po kazdom papani preplachla harmancekovym cajom. Do striekacky malej som si nabrala a na dasienko striekla. Aby sa mu nahodou nezapalilo.

an8a
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biba1111
14. júl 2022

@an8a Aj nasa povedala ze na tom mieste kde mal dieru asi nedorastie mozno az s trvalymi ale zahojilo sa. A to som vazne videla cez tu dieru zubok . Tak to vam iz neviem moc povedat ako dlho ale sa mi zda ze viac ako mesiac to urcite nebolo.A ake stare je vase dietatko?

an8a
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biba1111
15. júl 2022

@an8a Joooj tak drzim palce nech sa to napravi.