Klasický alebo neviditeľný zubný strojček pre dieťa?
Ahojte mam ísť so synom 12r. na strojcek. Bolo nám povedané ze je vhodný aj klasicky aj neviditeľný. Mate skúsenosti? Odhovaraju ma od klasického ze kazí viac zuby ze praktickejši je neviditeľný.
Neviditeľný, t.j. vyberateľné dlahy - je naozaj oveľa praktickejší a pohodlnejší
Tiež mala dcéra na výber, jednoznačne vyhral Invisalign. U nás rozhodli najmä zlé skúsenosti s fixným v rodine.
Mala som oba, jednoznacne odporucam Invisalign
Dcéra nosí invisalign, odporúčam.
ja by som volila podla toho, ci je tvoj syn zodpovedny.... bude ho nosit poctivo? bude si poriadne cistit zuby hlavne vecer, medzizubne, nite, jednozvazkove? alebo bude to nosenie skor flakat?
Invisalign, ten klasicky je peklo.
@denisa_deniska mne to lepidlo na klasickom velmi poskodilo sklovinu. Nasledne obrusovanie este viac. Zial mala som taky vek vtedy, ze som nevedela niecomu povedat dost. Dnes by som do toho klasicke nikdy nesla
Mala som klasicky ako 13-15 ročná. Mám neviditeľný ako 26 ročná. Jednoznačne vyhráva za mňa neviditeľný.
My sme mali invisalign ( syn aj ja) a teraz ide aj dcéra. Nedám na to dopustiť. Hygiena sa dá 100% dodržiavať bez problémov. Výsledky vidno rýchlejšie. Fixný sme v rodine nemali takže viem hodnotiť iba podľa toho, čo mali známi v okolí.
@kiki68 naozaj? Mne vôbec, s tymto som problém nemala. Každopádne, všetci sú za invisalgin - áno, aj ja. Ja som mala oba typy strojčekov, v 17tich ukončená liečba fixným, v 29tich neviditeľným. Hovorím preto, že je to 12 ročný chlapec. Invisalgin sme si všetci tu, predopkladám, sami platili. K tomu sa hneď človek stavia inak. Musíš ho nosiť 23/24, po každom jedle vyčistiť zuby, ideálne aj dlahy. Ak pôjde liečba horšie, treba tam robiť aj iné úkony, ktoré sú vyslovene nutné zlo (žuvanie tyčinky atď), preňho to bude veľmi obťažujúce. Pri fixnom “iba” treba dbať na hygienu. A áno, aj finančná stránka je rozhodujúca.
@denisa_deniska ten klasicky sa platil tiez, mne to vtedy poistovna neplatila este, to sa zacalo neskor preplacat. Ako tie poskodenia su take, ze to stalo doteraz dalsich xy tisic eur. Cize za mna uz ist do podarenejsej metody.
@denisa_deniska zalezi ako mas ten fixny, ja som mala masivne opuchy dasien a podnebia. Mne museli pritahovat aj smerom hore k dasnam takymi klinmi a konstrukcia isla oblukom cez podnebie. Toto si asi nemala. Podla mna sa toho ani bezne nerobi.
13 ročná dcéra už pol roka nosí invisalgin, zatiaľ spokojnosť. Ale na zubnú hygienu naozaj veľmi dbá. Výhodou invisalginu je, že nepoškodzuje sklovinu, ani ďasná. Kamarátkina dcéra nosí teraz kovový a v kuse má zapálené boľavé ďasná. Každopádne, musíš sama zvážiť, čo lepšie sadne tvojmu dieťaťu.
@sladkabeatrice určite by som dieťaťu nedával neviditeľný.
Ja som ako dieťa odflakol nosenie nočného strojčeka takže som si v dospelosti musel zaplatiť a dal som si neviditeľný.
Teraz keby mam dieťa určite mu v mladom veku dám klasický fixný.
@misanthropicdann závisí od veku a zodpovednosti dieťaťa. Syn začal ako 13 ročný a úplne v pohode. Liečba šla na 100% bez problémov. Dcére nasadia vo veku 10 rokov. Videla, čo to obnáša a myslím, že to zvládne tiež bez problémov.
@misanthropicdann Ty ako dospelý si dáš neviditeľný a dieťa by si trápil fixným?
Podľa mňa stačí na dieťa dozrieť a vysvetliť prečo je dôležité strojček poctivo nosiť.
@misanthropicdann moja dcéra ho nosí od júla a je riadne poctivá. Za toho pol roka už vidno krásny posun chrupu.

@sladkabeatrice aj fixný strojček môže byť neviditeľný. Zuby sa kazia podľa toho, akú má kto hygienu, nie podľa typu strojčeka 🙂 za mňa 12r určite fixný klasický