icon

Majú dlhodobo dojčené deti pokazené zúbky?

14. mar 2024

Vsetky deti co sa koja viac ako 2r maju pokazene zubky?
Bohuzial moj maly ma ano ma 2r a medove zubky ideme riesit teraz zrejme v narkoze ,objednala ho zubarka az na maj ,ze mamze zatial cistit ,,,podotykam ze cistime.vzdy 2x do dona elmex pastou
Len ma hned zdrbala ze nocne kojenie od pol roka som mala zastavit

Strana
z2
akvi
14. mar 2024

Tak to je riadna blbosť, absolútne to nemusí súvisieť. To ako keď by som ti teraz povedala, že ja som kojila do 2 rokov a aj v noci a zuby som decku čistila veľmi sporadicky. Pretože to bol vždy boj, tak som sa na to vyflakla. A je dospelý a nemá jediný kaz. Takže z toho vyvodíme, že kojenie do 2 rokov a neporiadne čistenie spôsobuje ukážkový chrup 🤔😅 Môj má proste šťastie, má zuby po mne. Do tridsiatky som mala jeden jediný kaz.

beronsche
14. mar 2024

2 deti, dojcene pred spanim (cize zaspavali bez umytia zubov po dojceni) do cca 4r, pokazene zubky nemali.
V noci neviem, do kedy sa dojcili, cca 2r mozno?

zobaka
14. mar 2024

ja som bola celkom v šoku, ale čierne pokazené zuby som videla u dlho kojenych deti, nevedela som, že to až tak škodí na zuby, ja som to u syna našťastie nezazila, kojeny kratko

avanka
14. mar 2024

13,5 ročný s krásnymi zúbkami bez jediného kazu dojceny 2,5 roka

svetlonos
14. mar 2024

@zobaka
ahoj, to nema priamy suvis s kojenim. Ja so kojil q,5 roka aj v noci tak min 3x, maly bude mat 4 a nema kazy, zuby pekné. Ale ked deti maju sladkosti na dennom poriadku, jasne ze do skoly pojdu s kazmi. Nasi boli fajn ale ja som mala ozaj kazdy den sladkost, nedelne kolace, pudingy. A bez pytania sa rodicov pochybujem, ze mam pred 40 rokmi cistili zuby od kedy vykukol prvy. Nemala som milion kazov ale minimalne jeden cierny zub som v prvej triede mala. Kojena len pol roka.
Takze to su take bachorky s tym kojenim nocnym v suvislosti s kazmi.

zobaka
14. mar 2024

@svetlonos no ja som to videla práve u detí mamičky, ktoré nevideli keksíky ani čokoládu do 3 rokov a zuby v katastrofálnom stave, ale kojene veľmi dlho, rev hneď cecok

autor
14. mar 2024

Vdaka za nazory

zuzuliennka1
14. mar 2024

to je nezmysel. zuby sa kazia, lebo nie su dobre vycistene, nie z nocneho kojenia.
ja som syna v noci aj prikrmovala mliekom z flase, potom aj kojila, nema jediny kaz

senta_sofia
14. mar 2024

Nemaju, su to kecy.

autor
14. mar 2024

V poriadku dievcata mne to len nedalo,ze tak namna vyletela
Mozno to je aj z toho zubka vybiteho ktory dr nechcela riesit a ja som nanu dala a teraz lutujem

monika_63
14. mar 2024

Moja 5rocna dcerka bola kojena skoro 4roky, asi od 2rokov najma len na spanok a nema ani jeden kaz.

autor
14. mar 2024

@monika_63 ta ja uz neviem

luccy89
14. mar 2024

My sme to tak mali. V 3,5r bol v narkoze na osetreni. Kojeny bol 3r4m. A povedala nam, ze je to nocnym kojenim. Aj ked vecer vycistite, mlieko obsahuje cukor a niektore deti su nachylnejsie. Samozrejme neplati to vzdy, tak ako u dospelych, niekto sa stara a aj tak neni vsetko ok a niekto na to kasle a ma super zuby. Inak je fajn pasta GC toothpasta.

autor
14. mar 2024

@luccy89 kolko zubkov mu osetrovali v narkoze a kde ste boli?+aj mu tahali nejake?

martiiina69
15. mar 2024

@iivancova ja som pastu používala od kedy sa prerezala horné zuby, na striedačku bez fluoridovu a fluoridovu detskú elmex napr (ale len maličké množstvo , doslova len na špičku kefky) . A čistenie celej plôšky zuba jednozvazkovou kefkou , hlavne okolo ďasná kde je najviac povlaku

luccy89
18. mar 2024

Tahali mu obed dvojky, ale to nie v narkoze. Dali mu len nejaky sirup ukludnujuci. Sice plakal, ale nebojoval a trvalo to cele asi dve minuty, to bolo fakt lahko vonku. V narkoze mu dorabali obe jednotky, kaz na spodnej stolicke, dentalnu. Trvalo to cca 3 hodky. Boli sme v Oradente v BA, vsetko super, cena 1600€. Z toho narkoza tusim nejakych 500€, to pride zvlast anesteziolog.

Strana
z2