icon

Mám dať malej vytrhnúť zub, v ktorom má dieru?

rigi
18. dec 2013

alebo mam dat vrtak lenze svagrova dala malej vrtat a teraz su u zubara stale co jej to cistia a mala aj horecky a opucha jej to .mala ma tri roky

maribell
18. dec 2013

ja by som sla k zubarovi a on sam povie co by bolo najlepsie 🙂 ved je odbornik

brumka
18. dec 2013

ja bysom bola za blombovanie (alebo ako rozhodne zubar) a svagrinna ma asi zleho zubara ked takto funguju, dobre spraveny zub nema robit problemy

luba28
18. dec 2013

a nekyve sa???moja dcera mala tiez dierku v zube,ale nebolel ju,tak nam ho vrtala a zatvorila,ale ked boliiii...ja by som dala vytiahnut,nenechala by som malu trapit,...

hori
18. dec 2013

vrtat, liecit, aj na plombovani by som trvala, aspon docasnom, nech tam neostane diera... ak to dobre spravia, tak to nesmie opuchat... dnes su zubari drahi, ale trhanie aj tak ber ako poslednu moznost...

ivuska027
18. dec 2013

No moj syn ma uz 4 zubky vrtane novou zubarkou(zanedbal to stary zubar, lebo nechcel vrtat ani za svet a ja sprosta som dala na jeho radu 😠 ). Je pravda, ze pri dvoch zuboch povedala, ze je to 50 na 50,ale tak je to uz 5 mes od vtedy a nestazuje sa na to. Urcite by som zasla za zubarom, ten to vyriesi. Takym malym detickam zubky nezvyknu trhat, skusia zachranit, lebo predsa je to zaklad pre trvale zubky. Mojmu robila v lokalnej anesteze, normalne ho opichla a vrtala, ziadny stres, des, bolest, nic. V pohode to zvladol 😉 Urcite by som uz ani sekundu necakala a navstivila zubara

evickapooh
18. dec 2013

...nechaj to na zubara...ak sa nekyve tak to nedaj vytrhnut,,lebo vytrhnutie moze poriadne boliet...dajte ten zub do poriadku,dufam ze to jej az tak neboli ,resp. neboli vkuse(-lebo tak by ste asi uz isli k zubarovi a nie tu b si sa vypytovala.),,a necha to dcerka vyvrtat vycistit zaplombovat...a bude ok..ak nie tak zmen zubara...to ze svagrina si dala vyvrtat zub dcerke a odvtedy maju len prolemy...to este vobec neznamena ze to bude vas pripad!!!!

denisa87
18. dec 2013

nam museli ist von zubky,malí si nenechal babrat v ustach,a nakoniec sme skoncili v nemocnici,v narkoze mu vybraly,mal derave dva zubky,jedno ho bolelo,ale vybrali oba.. ☹ tak ked boli,neviem,mal by ist von..a mali sme to iste opuchy,horucky,3 baliky ATB...

maruska123
18. dec 2013

ak už zub bolí jednoznačne vytrhnuť moja 4 ročná dcéra už má vytrhnuté 2 zuby, radila som sa s viacerými zubármi, netreba dieťa trápiť, vytrhnúť a hotovo

adelaine
18. dec 2013

@rigi v prvom momente ma napadlo, preco tak male dieta ma uz kaz?
ale k otazke, mliecne zuby treba urcite opravit, tak sa predide predcasnej strate mliecneho chrupu a tym aj naslednym problemom s posunmi v chrupe trvalom.
Co sa tyka vrtania,mliecne zuby treba osetrovat vcas a nenechat ich zajst do stadia, kedy zubok boli,
kazdy kaz v mliecnom zube jeuz v podstate hlboky, detske zubky nie su ako dospelacke, mozu rychlejsie odumriet, preto sa niekedy mliecne zuby nechavaju po vycisteni otvorene, lebo ako pisem nie je to ako u zubu dospeleho, nie ze by lekar zub nechcel zavriet, ono to je o tom, ze zavriet uz nejde, keby ho zavrel, dieta opucha, robi sa mu tam fistula a podobne atrakcie...
Treba zvazit celkovy stav dietata, trojrocna je na extrakciu primala, bude mat traumu z toho, mliecny zub, ktory tam ma vydrzat do 10-12 roku zivota dietata ma normalne dlhe korene, korene sa rezorbuju az kratko pred jeho prirodzenym vypadnutim, trhanie je blbe......preto sa ludia boja zubarov, lebo sa tam riesia veci, ked uz zuby bolia :(

darkabarka23
18. dec 2013

No ja pracujem v zubnej ambulancii,a my takéto zuby,z ktorých je dokonca aj horúčka trháme,pretože pri horúčkach je tam rozsiahly infekt,a táto infekcia môže prejsť aj do iných tkanív v orgnizme.Zaplombovať sa dajú zúbky,ktoré nie sú až takto postihnuté.Ak aj sa takýmto detičkám vytrhne ten zúbok,mýtus,ktorý koluje,že ostatné zuby sa posunú,už neplatí,takže s takýmto hnisavým zúbkom čím skôr preč.

masinka
18. dec 2013

ono to zavisi aj od toho, ktory zubok to je - ak je to vpredu, tak tie zubky onedlho aj tak vypadnu, ak je to vzadu stolicka, tak tie sa menia az okolo 12 rokov, tie treba radsej skusit vyliecit, zaplombovat a trhat len v krajnom pripade. Ono tie mliecne zubky drzia miesto pre buduce stolicky, ak tam bude medzera, tak sa zubky poposuvaju a mze s tym byt neskor problem.
Nasa zubarka vrta a plombuje, ale zase my chodime pravidelne na kontroly, takze kazdu dierku podchyti vcas, nie az ked zubok boli.

ada510
18. dec 2013

Ahoj som zubná sestra v prvom rade je chyba rodiča že má v zube dieru takýto hnily zub roznáša infekciu do celého tela takže samozrejme že máte ísť k zubárovi aby kaz odrtranil ak už hlboký treba zub čistiť to znamena že už odumrel nerv a kaz sa rozšíril až do koreňa ak je.mlecny asi sa vám to zdá zbytočne ale ak nechavate hlile mliečne bude mať aj trvale poškodené a tie má len jedny ...takže by ste mala byť zodpovedná lekár vie čo robí...

anniera
18. dec 2013

je mi do plaču keď toto čítam....ďakujem Bohu že moje deti si 3x denne čistia zúbky a netušia čo je to zubný kaz.....ale súhlasím s tým že každý čo i len malinký kaz treba okamžite riešiť a nečakať do extrémov.....za dieťa je zodpovedný jeho rodič, čiže aj za stav chrupu zodpovedá rodič, lebo možno je to klišé ale "čisté zuby sa nekazia"

mdurickova
18. dec 2013

to, ze sa kazia len neumyvane zubky je mytus. 80% podiel na kazivosti, ma genetika. Moj syn ma 4 roky, do 2,5roka nepoznal sladke, dokonca ani piskoty a zubky som mu cistila pravidelne, minim. 2krat za den a po kazdom cukriku/mimochodom co je stale maximalne 2ks gumovych medvedikov denne.Ked je kaz maly, zubar ho casto nechce vrtat, lebo sklovina tak maleho dietata je krehka, a moze sa poskodit, takisto aj ked sa plombuje...

evkapu
14. jún 2018

Ach maminy reči typu,,trebalo sa starať o zúbky žiadne sladkosti umývať 3x denne,, naozaj si myslíte že je to len o tom??? Nam zničil zúbky reflux !!Máme si tu pomáhať nie posudzovať či sme dokonale matky a vzorne sa staráme o deti