Mám strach zo zubára

monca2332
15. máj 2017

Ahojte mám veľký strach zo zubára keď si sadnem do kresla tak sa mi hneď sa mi začne krútiť hlava a je mi na zvracanie a celá sa trasiem.Teraz neviem či by mi zuby spravili v narkóze.Ale neviem čo by som si mala vybaviť.Ďakujem za odpoveďe

xevulax
15. máj 2017

@monca2332 su aj zubari, ktori robia zuby v narkoze- avsak tam sa platia ine palky- musis absolvovat aj predoperacne. My sme zistivali koli manzelovi on ma panicky strach ze odpadava (vseobecne z lekarov). Ked mu povedal, ze len za anesteziologa da 200-300€ tak si povedal, ze ro vydrzi. Nas zubar o jeho strachu vie, prednosetrenim mi kazal vzdy vypit malu flasku coly- okrem toho robi zuby bezbolestne- samozrejme z injekciou. Najhorsie to bolo prvy krat- uz si manzel zvykol, vie ze to bude bez bolesti- aj ked strach ma stale, ale nie az taku paniku. Dnes uz su zubne ambulancie na inej urovni ako kedysi. Preto treba mat zubara mileho s ludskym pristupoma. Dobrym vybavenim, mal by respektovat tvoj strach a podla toho s tebou pracovat. Najdi takeho zubara a strach postupne odide alebo sa aspon zmierni.

miluna777
15. máj 2017

O tomto by som ti mohla vykladať. Asi som nepoznala horšieho "poseru" ako som bola ja. Týždeň - dva pred návštevou ma preháňalo, zvracala som, klepala som sa, zubárovi som sa vyhýbala, tiež to skončilo silným zápalom ďasien a takmer paradontózou.
Pomohlo nájsť si súkromného zubára. Je to bohužiaľ tak, že keď si za to komplet platíš, je prístup úplne iný a bezbolestný. Po cca 3 - 4 rokoch u súkromného zubára, čo ma dal dohromady som schopná povedať, že sa nebojím.