Máte skúsenosti s novorodencom, ktorý sa narodil so zúbkom?
Je lepšie vytrhnúť alebo ponechať. Vopred vďaka 🙂
Ja som počula tiež že je lepšie vytrhnúť,vraj môže vypadnúť a babo sa môže začať dusiť.
poradit neviem ale coooo take som este nepocula nikdy wow
Keby sa to stane mne zubok mu urcite necham..susedka mala 4.mesiace ked jej sli zubky..ale niekedy sa stane ze idu este skor...Ved to ma normalny mliecny zubok, len sa mu nechcelo cakat v dasienku..nechapem nnaco ho trhat 🙂
@nini1010 - vypadnut a zacat sa dusit. Boze ludia to su somariny s prepacenim, ako moze nieko takymto bludom verit 🙄 Je to NORMALNY mliecny zub, cast mliecneho chrupu, ktory sa bude menit v predskolskom veku. Nema preco vypadnut a ani ho netreba trhat. To ako dieta oberieme 6 rokov o zub? Super napad, hlavne ak je to vpredu...
@anjelicek26 Len problém je, že má málinká z toho, že papá podráždený jazyk a stále plače...
@anjelicek26 si zubárka? 🙂
@bambie2 - ale tym, ze jej ten zubcek vytrhnes jej nepomozes. O mesiac-dva jej porastu dalsie a aj tie budete trhat? Ano ma ich skoro a je to otrava a neprijemne pre dietatko, ale tie zubky su jej mliecny chrup, nemozete ich trhat. Jazycek si zvykne, neni to ine, ako ked idu zubky o par mesiacov neskor. Natieraj jej dasienka gelikom na zubky, istotne jej pojde aj ten druhy vedla coskoro.
@barcelona94901 - nie som zubarka, ale zasa o zubkoch co-to viem pri troch detoch. Ty si myslis, ze ten zubok je nadbytocny? Zbytocny? Myslis, ze tam dorastie iny o par mesiacov? Je to sucast mliecneho chrupu, co by vytrhli, dorastie az trvaly... ono moje deti mali zubky tiez relativne skoro, 4 a 5 mesacne, teraz v junovkach mame 2,5 mesacne zubadlo, proste sa to stale posuva s tymi zubkami, ono je to vzdy len priemer, kedy idu prve zubky, niektore sa s tym narodia, tym poslednym idu v 16 mesiacoch...
bude lepšie vytrhnúť 😉
@anjelicek26 pýtam sa,pretože u nás aj pediatrička odporučala návštevu zubárky,pretože nie je zub ako zub 😉
známej miminko malo zubček , vybrali ho ,ani o tom malinká nevedela,museli dať vybrať ,pretože sa jej kýval ten zubček a skutočne by sa mohla zadusiť ,neišlo o normálny zubok a uznaj ,že to nie je žiadná sranda pre rodiča ,či máš jedno dieťa alebo desať ,navyše máš ešte maličké deti...a nemáš s tým konkrétnu skusenosť ,nevidela si to babatko so zubčekom a teraz si predstav ,že dá na tvoju radu a bábo sa im zadusí..ja len,že fakt by ste sa kočky nemali spoliehať vždy na mk rady 😖 😉
@barcelona94901 suhlasim, nejak sa to tu zase plni premudrelimy mamkami co mudruju v kazdej teme, rad radom
@barcelona94901 - tak konkretna skusenost kamoskin syn tu na ulici mal spodnu jednotku uz pri narodeni, o mesiac druha jednotka a teda vypadli, ale to mal uz 6 😝 Ako sa da niecim ako maly zub zadusit? Mne to prijde ako strasenie 😖 Ano suhlasim nie je zub ako zub. Ale vybrat kazdy predcasne vyliahnuty zub je tiez chyba. Oni totiz nedorastu.
Kamarátke sa narodila dcérka s dvoma dolnými zúbkami. Vytrhli jej ich a žiadne ďalšie jej už nenarástli -teda až keď mala 6 rokov.Dievčatko strašne zle -šušlavo rozprávalo -lekár uznal že to bola chyba vytrhnúť novorodencovi zuby ktoré už patrili do ust.dutiny.
tu je to tom nejaky clanok
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article...
asi sa treba poradit so zubarom
jejda, no teda by som chcela vidieť toho zubára, čo by išiel trhať normálny zdravý zubok novorodencovi 😀
Ja poznam tiez pripad ked sa babatko narodilo s dvoma dolnymi zubkami, ale hned v porodnici mu ich vytrhli, prave kvoli tomu, ze by mohli vypadnut a babatko by ich mohlo vdychnut.
mužov rod.príslušník mal už ako 2mesačný zúbok a nikto mu ho netrhal ...takže smer zubár ,treba to skonzultovať ,ale treba si uvedomiť ak je niečo nasilu trhané vznikne rana a to je vstupná brána infekcie...takže po diskusii z dr. si to premyslieť...
preco by dietatu mal zdravy zub len tak vypadnut? pol rocne dieta sa nemoze zo zubom zadusit keby bol rozkyvany? je to rovnaka sanca ako ked je novorodenec. A keby vytrhnu do medzery sa premiestnia vedlajsie zuby a bude neskor musiet nosit strojcek. Urcite by ma ani nenapadlo dat novorodencovi vytrhnut zdravy zub.
no najlepsie si to pozret u zubara alebo detskeho zubara nie u kazdeho treba trhat a nie u kazdeho mozu ostat je to individualne.
sanca ,ze sa babätko narodi so zubom je 1:10 000 🙂
@bambie2 podla toho ci je to mliecny zubok alebo nadpocetny - taky je ale raritou, zvycajne sa hned aj kyve, takze ho treba vytrhnut...
http://orava.sme.sk/c/5329362/novorodenec-sa-na...
Naša téma 🙂
Môj Viktorko sa narodil s dvoma dolnými zúbkami 😵 bola som ho ukázať na odporúčanie pediatričky u zubára ale on len kýval hlavou, tak malinkému bábätku sa zub trhať nedá... má veľmi jemné ďasno a krvácanie by sa len veľmi ťažko zastavovalo. My sme zúbky nechali tak a všetko bolo ok. Jeden z tých dvoch mu pred pár mesiacmi vypadol a má tam malinkú medzeru ale druhý sa ešte drží 🙂 ja by som určite trhať nedala.
http://najmama.aktuality.sk/clanok/226993/rarit...
@anjelicek26 opakujem,je rozdiel zub a zub 😉
nie si zubárka,nevidela si to bábo,nemáš s tým skusenosť,máš tri malé deti,ani jedno sa ti nenarodilo so zubami..
tak ,ako ostatné kočky,ktoré to považuju za blbosť ...prosím,nehrajte sa tu na lekárov,neviete či má to bábo zdravý zub,
ja som napísala konkrétnu skusenosť našich známych,kde sa malinká narodila so zubčekom a ten musel ísť von,pretože sa kýval..nie každé dieťa so zubom má okamžite ,automaticky ,zdravý zub,,a tuším,všetky tie ojedinelé prípady ,kde sa dieťa narodí so zubom su iba na mk,sudiac podľa tejto témy,je to vážne nevídaný jav 😀
citujem" "Dievčatku však oba zúbky vytrhli, pretože nemali korene. Chlapčekovi jeden ostal. Môže sa vyskytnúť aj takáto anomália. V podstate sú to akoby mliečne zuby," potvrdila lekárka s tým, že bežne deťom začínajú rásť zuby vo veku štyroch až šiestich mesiacov."
http://www.topky.sk/cl/13/164631/V-Britanii-sa-...
". „Veľmi opatrne jej štyri zúbky vybrali, lebo sa kývali a mohla by sa s nimi zadusiť. Necítila vôbec nič a spala počas celého procesu. "
takže tu prosím vy nestrašte kočky a tie čo sa ich to týka ,nech sa spoliehaju predovšetkým na lekárov a nie na mk mamičky,nechcem sa nikoho dotknuť,ale keby sa im to dieťa pre vaše rady zadusilo..tiež by ste boli také frajerky ,treba sa zamyslieť
Ahoj ..ja som bola v porodnici so zenou z Indie na izbe.Popri vsetkych temach, kt. sme presli...prislo aj na temu, ze sa dieta moze narodit so zubkom...ona mi vtedy vravela...ze to je vyvolene dieta! A ze to znamena stastie. Takze takato pikoska;)
Netrhaj, mala si zvykne , podla mna;)
@anjelicek26 No mne to takto tiez povedala pediatricka,lebo raz sme srandovali o zuboch a pride mi to celkom logicke ale nech si robi kto chce ako chce...
@barcelona94901
@cayar áno u nás tomu romovia veria,že dieťa so zubom má schopnosti,veštecké myslím 😉
@anjelicek26 tu sa ani prispievat neoplati, staci nazor proti trhaniu a hned si tercom..citala som si len tie prispevky vyssie..no mam dost to po kazde sa tu najde daka maminka ktora sa pusti do druhej?len pre rozdielne nazory? 😀 ach zboznujem taketo diskusie...ved kazdy mame iny nazor!!! Anjelicek ja suhlasim s tebou je aj tak len na maminke co pridala prispevok ako sa rozhodne.. 🙂
@cayar
@barcelona94901
Len pre info., tak Sissi sa narodila s jednym zubom.

@bambie2 - vytrhnut??? Neblazni! Trhat miminku zub 🤐 Isteze nechaj a coskoro pojdu dalsie... co uz s tym, je to hodne priskoro, ale nic, co by clovek este nevidel. Chces aby tam mal do sest rokov medzeru, ak mu ten zub teraz vytrhnes...?