icon

Môže mať dieťa teplotu 38,7 zo zubov?

marus313
29. júl 2014

ahojte prosim vas teraz som bola na pohotovosti syn ma stale teplotu ktora mu nemoze ustupit na menej ako 38 a doktorka nam povedala,ze to ma zo zubou.Moze to byt???taka vysoka???maate niektora skusenosti poradte prosim ☹

Strana
z2
katarinamarkova
29. júl 2014

@katrinka8 napisem ti co som teraz pisala jednej mamicke cez IP, neviem preco mi hned pisala postu ze jej dieta malo 39 horucky a hnacky pri zubkoch, tu jej reakciu ani nevidim.
mozno to pomoze aj ostatnym.
takto nejako sa vyjadrila moja pediatricka, totalne s nou suhlasim 🙂

ano kludne ste mohli mat aj tych 39st. ked vam isli zubky ale zo zubkov to nebolo.
prerezavanie zubkov je sprevadzane oslabenou imunitou dietata, preto reaguje vysokou teplotou na kazdy zapal, infekcie, virusy.
vies preco to nemohlo byt zo zubkov? dietatu nenarastie zub za den - dva - ked ma tie horucky.......rastie, posuva sa permanentne, stale, rovnako ako aj dospele zuby neskor u prvacikov.....pocula si uz ze by sa nejaky prvacik stazoval na horucky 39st. a spajala by si takuto vysoku horucku s prerezavanim zubov????
a to ze pediatri casto reaguju aj pri takychto teplotach - to je zo zubkov..........pretoze - ano -je zbytocne riesit par dnovu teplotu pretoze s kazdym bacilkom ci virusom sa zdrave dieta za par dni vysporiada. a ak mali par krat skusenost s mamickou co pri miernom sopliku ci kasliku hned: predpiste mu antibiotika, nurofen, paralen, kvapky do nosa, zoberte mu krv, vytery.........tak sa ani necudujem ze to vacsinou mamickam nevysvetlia.

henushka
29. júl 2014

@katarinamarkova Nooo, to je sice pravda, ze oficialne sa prezentuje, ze priamo zubky teplotu nesposobuju. ALE, moj maly pri kazdom prerezavani, a ze to uz pomalsie ist neslo, mal soplik + zvysena teplota. Dokonca sme raz s vysokou horuckou pre istotu nabehli k doktorke, CRP zvysene, spravila odbery, nasledovalo aj ORL vysetrenie. Ako to dopadlo? Vsetko negativne, jedina viditelna vec boli straaasne zdurene bordove dasienka tlaciacich sa jednotiek...

Lekarska teoria je sice pekna vec, ale nie sme stroje, ktore sa musia spravat podla predpisaneho manualu, ci?

Kazdopadne pri takychto horuckach by som ocakavala, ze spravia CRP, tak skus este to @marus313

katarinamarkova
29. júl 2014

@henushka pokial viem crp vysetrenie sa robi aby doktor vedel ci nasadit antibiotika, ci sa jedna skor o bakterialnu infekciu.....ak su hodnoty crp normalne resp. mierne zvysene mohlo kludne ist o hocijaky chripkoidny virus.
crp ti virus nezisti, chripku ani ine virusy ti na ORL takisto nezistia, a ak je dieta relativne zdrave za par dni je ok. robila doktorka aj ine odbery okrem toho crp-cka?( to by ma zaujimalo - mozno prehodnotim svoj nazor)
a zvysena teplota je ok. ta vysoka horucka t.j. nad 38....38,5st zo zubkov podla mna nie je.

egiginka
29. júl 2014

aj ja som si myslela ze zubky pri 37.5 a hnacke,,,, v noci sme pre istotu isli na kramare ( lebo aj vyzvracala posledne kojenie) , si nas nechali na pozorovanie , utorok ziadna teplota a streda skoro 39 a diagnoza pyelonefritida- zapal ladvin,,,,, takze urcite to netreba podcenit,,,, radsej sa rano poradit s pediatrickou, popripade doniest rovno moc,,,, doktorka spravi crp a ine..., ,,,, a za druhe, teraz je dost hnaciek ( sme do vcera boli na infekcnom, tak,ze tak) a doktori vraveli, ze 39 uz nie su zubky, ale zase aj ja som sa stretla s tym , ze vysoka teplota a boli zubky,,,, takze odporucam rano brnknut pediatricke🙂

henushka
29. júl 2014

@katarinamarkova Ja uz si presne nepamatam, co vsetko mu vtedy brali, urcite moc, ten vzdy, a to CRP bolo dost vysoke, takze sa zvazovali ATB, akurat jedine bolestive miesto a aj zapalovo vyzerajuce boli tie dasienka, kedze moc OK, zapal stredneho ucha vyluceny, nic na tele ine ho nebolelo, hrdlo OK... dalo by sa povedat, zahada 😅 Ale nie, vazne, tie dasienka boli skutocne akoby zapalene, a to zapricinili len a len tie zubky, ktore sa uz pod nimi aj dali nahmatat. Ked sa mu dasienka skludnili, vsetko sa dalo opat do normalu.

henushka
29. júl 2014

@katarinamarkova Ja netvrdim, ze tie teorie o priamej nespojitosti zuby - teplota su nespravne. Len teplota je casto indiciou pri prerezavajucich sa zubkoch, nech uz je reakciou na cokolvek. S tym ma skusenost takmer a mozno aj kazda mamina 😉

A jasne, ze dlhsie trvajucu teplotu nikdy nemozno najma u malickych deti podcenovat. Skratka treba skocit k lekarovi, aspon pre kludne svedomie maminky, ze nic nezanedbala.

marus313
autor
30. júl 2014

maminky takze dnes teplota konecne ustupila po poslednom nocnom zabale sa tesim ako male decko 🙂uz normalne rozmyslam,ze mu kupim ten jantaroví nahrdelnik,ved to nieje normalne aby sme mali taketo teploty zo zubou ved ma z toho picne 🙂 mam dve deturence ale ked su chore chodim ako v tranze 🙂

katarinamarkova
30. júl 2014

@henushka ved ale ked sa zubky prerezavaju, dasienka su sice trosku napuchnute, ale zapalene urcite nie, ked boli zapalene a crp zvysene a doktorka brala aj moc muselo ist jednoznacne o zapal tych dasienok, takze to nebola horucka z prerezavania zubkov ale zo zapalenych dasienok.
takze stale si myslim ze cisto zo zubko vysoka horucka nemoze byt. zo zapalu uz samozrejme ano.
a to ze si ho preklepla od hora dole usne atd. a nic ine jej nebolo, to je len super 🙂 apson ste vylucili inu vaznejsiu pricinu.

katarinamarkova
30. júl 2014

@henushka ano ved presne toto tvrdim aj ja.....teplota byva pri zubkoch zvysena skoro vzdy, vysoka horucka sa tiez vyskytuje casto, ale ta horucka nesuvisi priamo zo zubkami, ale s inou pricinou.
🙂 ale to vlastne vobec nie je podstatne 🙂
🙂 myslim ze sa tu vsetky zhodneme, ze ked teplota, ci uz mierne zvysena, ci uz vysoka netrva dlhsie ako par dni a po dvoch troch dnoch ustupi, netreba nic specialne riesit......nech je z cohokolvek dietatko si s tym uspesne poradilo.

klarinna
30. júl 2014

ahojte mamicky,potrebujem radu,moja mala ma 19 mesiacov a uz 3mesiace horuckujeme,su to take horucky 3dni su horucky,potom 5dni pokoj a potom zase horucky,trva to uz 3mesiace,krvny obraz je v poriadku,moc v poriadku,este cakame na vyter,lekarka mi povedala ze je to od zubkov,nema este zadne stolicky,ale moze byt teplota 3mesiace v kuse pre zubky?mne sa to nezda...dakujem

veronkarisko
30. júl 2014

Ja ako 10 mesačná som mala horúčky k 40' bola.som aj týždeň v nemocnici a nic mi nezistili, a pár dni na to mi vybehli 3 zuby naraz. Teraz to mam tak aj s malým.....

lenulka2503
8. okt 2015

K čítaniu týchto príspevkov ma priviedla dcérkina horúčka. Malá mdostala z ničoho nič 38,5-39,5 teplotu. Keďže bola nedeľa navštívili sme pohotovosť. A tam nám pani doktorka oznámila, že nám ide von štyri stoličky. Našťastie nam po trocj dňoch horúčky odišli, no malú Lenku vytrápili riadne. Ešte aj dnes je slabšia, ale z najhoršieho už sme von.

lessiie
28. sep 2018

@klarinna ahoj. Prosim,viem je to davno ale zistili vam vtedy nieco? Mame nieco podobne :( mala ma 21 mesiacov a momentalne skaceme s teplotami...

klarinna
29. sep 2018

@lessiie ahoj,nie nič také,len dcére potom zistili asi rok na to,alergiu na mlieko,vajcia,soju,dostávala silné krce,alé sme držali rok prísnu diétu,takže sme sa z toho skoro dostali,ale čo sa týka tých zubkoch,mi sme mali stále teplotu,pri každom jednom

lessiie
29. sep 2018

@klarinna jaj boze...tak to dufam nebude nas pripad :( som rada ze je mala ok

klarinna
29. sep 2018

Keď nemá iné príznaky,tak určite zo zubkoch,pri dcére sme mali stále i 40tky a hlavne pri stoličkách, a pri synovi som ani nevedela kedy mu vysli

lessiie
29. sep 2018

@klarinna ale ma aj zvysene crp na virus iba. Nie na zapal. Tak neviem..a uz tyzden ma :( teda aj viac.. moze to byt? Ale na striedacku...ma nema par dni pokoj a zas

klarinna
29. sep 2018

@lessiie Tak to už neviem,ale hádam to prejde

lessiie
29. sep 2018

@klarinna od pol 2 v noci je bez teploty

klarinna
29. sep 2018

Možno len nejaká viróza a telo s ňou trošku dlhšie bojuje

lessiie
29. sep 2018

@klarinna tak dufam

majus142
29. sep 2018

Aj my 39 , to býva často, keď nemá iné priznaky

adrianaferencova12
7. aug 2022

@majushka Ahoj ja bisom chcela poradiť čo mam robiť keď ma mala teploti ma len sedem mesacov

Strana
z2