icon

Môže sa mliečny zub vytrhnúť skôr?

beech
8. feb 2025

Dobrý deň ,chcela som sa spýtať, syn bude mať v júni 14-r. má mliečny zub a za ním už trvalý zub cez Rtg ho bolo vidno ,a zubarka čaká s vytrhnutím a poslala ma na čelustnú ambulanciu a tam sú termíny najskôr marec ,apríl ,a nechce ho trhať,nemohol ten mliečny zub vytrhnutý už skôr?na rtg som s ním bola už asi 4 x,dosť často nás posiela naša zubárka na rtg,či je to tak normálne ?ďakujem

katica06
8. feb 2025

@beech ak neveríš zubárke tak si nájdi inú. Čo vás pri nej drží? Veď tým rentgenom ten zub sledujte, či? Mala som mliečné zuby ako dospelá pracujúca, ale od detstva som vedela že pod ním stáli zub nie je, dcéra posledné mliečne trhali v 14,5r ale iba kvôli zubnému strojčeku. Kebyže neriešim strojček zubárka extrakciu nerieši

palculienka40
8. feb 2025

@beech vidnonto na rtg ze zub trvaly nie je zalozeny. Stava sa to. Moje dieta ma tri mliecne zuby kde sa trvale nezalozili. Musi si ich chranit aby vydrzali co najdlhsie. Inak bide potrebovat imlantaty ale presun zubov.

januska12323
8. feb 2025

Tým rtg ho predsa sleduje, zbytočne trhať kým nerobí problém.

anavixy
8. feb 2025

Akoze ako za nim? Pod nim? No ved to je normalne, trvale zuby su normalne pod mliecnymi pekne viditelne na rtg, ony tam rastu a posuvaju sa smerom von a tym sa spotrebovavaju korene mliecnych zubov - ked sa spotrebuju, mliecny zub za zacne kyvat, vypadne a vykukne trvaly. Trhat treba mliecny zub vtedy, ked sa trvaly zub prerezal za mliecnym, tzv. zraloci chrup. Castejsim rtg snimkovanim zrejme zubarka sleduje ci sa korene mliecneho zuba zmensuju ako sa maju. Na tu celustnu vas poslala preco, tie korene sa nezmensuju?

tetapetra
8. feb 2025

@beech ja som mala mliečny do 38r🤦🏻‍♀️ kým sa nezačal tlačiť fešák trvalý. Vytrhli ho a 3roky nič. Teraz sa tvári,že sa tlačí.

kiki68
8. feb 2025

Vytrhnut to za mna

palculienka40
8. feb 2025

@beech nam doktorka povedala udrzar co najdlhsie inac sa popotusavju zle zuby a implantat je mozny az v dospelosti.