icon

Môžu byť vysoké horúčky spôsobené rastom zubov?

24. jan 2025

Ahojte, maly ma 2 dni horúčky, po odrátaní max do 38,8. Boli sme aj u pediatra a všetko ok, žiadne pridružene ťažkosti. Tlačia sa mu prvé zúbky a vyzerá to na horné aj dolné naraz., biele ešte nevidieť vytŕčať ale zato vidíme už veľmi nízko zúbky cez predok ďasienka, extrémny opuch a červené až bordové ďasná. Viem, že sa hovorí, že pri zúbkoch je teplota max 38, no čitala som aj o detičkach ktoré mali 39 a viac. Nemáte niekto osobnú skúsenosť? Každý zubok bude taký problémovy? Vďaka.

lubkovaandrejka
24. jan 2025

Osobnu skusenost mam taku, ze pri kazdom zube resp.vychadzani zubov malo dieta horucky do 39.5, u pediatricky sme boli velakrat, moc vzdy v poriadku, crp nizke, mysleli sme,ci to nemoze byt syndrom periodickycg horucok,ale nepotvrdil sa a odkedy vysli vsetky zuby, tak horucka nebola tristvrte roka. Predtym to bolo kazdy mesiac. Takze nakoniec to bolo vraj zubami.

petronellla87
24. jan 2025

Dcérka nemala nikdy nič, ani som nevedela že jej idú zuby až dokým neprišli na radu očné 😀 vtedy mala pri každom 39.5 Ešte nás čakajú posledné stoličky tak uvidím ako to bude pri nich

anavixy
24. jan 2025

Vraj nie, ale ano… aj pediatri byvaju v tomto nie uplne striktni, moze to tak byt. Ale nemusi to byt pri kazdom zube a aj moze, ony dost casto idu po dvoch, ale vobec este nezufaj, ze to takto bude vzdy.

vivi2023
24. jan 2025

Medicinsky nedava zmysel preco by rast zubov sposoboval zvysenu teplotu celeho tela. Ale deticky to boli, tak si strkaju prsty do ust stale...a choroba je na svete

kaca222
25. jan 2025

Nie. Niečo chytilo. Keď idu zúbky, deti sú nervózne, oslabené, všetko pchajú do úst, väčšinou sa k tomu niečo pridruží. Rovnaká blbosť je aj nádcha z prerezávania zubov (aj to som už niekde čítala). Berte dieťa ako infekčné, zrážajte teplotu a vyhýbajte sa kolektívu (ZL).