icon

Najlepšia zubná pasta bez fluóru pre autistické 5-ročné dieťa

24. apr 2025

Maminky, poradíte prosím zubnú pastu pre 5 ročného syna? Doteraz sme mali Weleda zubný gél. Ten je super, môže ho aj prehlnúť, je neškodný. Syn je autista, nevie si vypláchnuť ústa, zubný gel prehĺta. Neviem ale či ho budeme môcť ďalej používať, keďže neobsahuje fluór a zachvíľu mu mliečne zuby vypadnú. Bude postačovať aj na trvalé zuby? Má pekné biele zúbky ako perličky, bez kazov. Rád si čistí zuby. Ďakujem za radu 🙂

domka222
24. apr 2025

Moji majú elmex

ctrl
24. apr 2025

Biela perla Kids

gabrielkaa
24. apr 2025

Elmex junior 🙂

betulinka1
24. apr 2025

Mojim vzdy kupujem detsku a nakoniec pouzivaju aj tak nasu. Potom aby som nevyhodila detsku plnu pastu, si s nou umývam zuby ja 🤣🤣🤣 kupujem elmex alebo na dentálnej hygiene co mi odporučia ale neviem ako sa vola, kupujem to u nich priamo.

olimuc
24. apr 2025

Sensodyne 6-12, predtym elmex.

226lenka
24. apr 2025

Curaprox

cheeta
24. apr 2025
monitka80
24. apr 2025

Ahoj, ak sa pýtaš na to, či je pasta bez fluoridu dostačujúca ako prevencia pred kazmi, tak z vlastnej skúsenosti u nás áno, moje deti aj ja používame weledu bez fluoridu, 15 ročný nemá žiadny kaz a 11 ročný má jeden minikaz, ale aj to z dôvodu, že v čase, keď som mu mala ešte doumývavať zuby sa zaťal a len sám si chcel čistiť. Inak, keď bol malý, tak sme umývali veľmi dlho asi aj do veku 4-5 rokov len s čistou kefkou bez pasty, tiež nevedel vypluť pastu, resp. ani ústa nechcel otvoriť. Vtedy mi zubárka povedala, že to vôbec nevadí, že nepoužíva pastu, že dôležité je mechanické čistenie zubov kefkou plus dentálna niť.

tatinka
24. apr 2025

Detsky zubny gel weleda, taku zeleno zltu tubu ma,vynikajucci. Pouziva to aj syn s Pas a aj syn co nema Pas,obaja bez problemov.

euka210
24. apr 2025

Aj elmex 0-6r co mozu prehlat, ma 500 fluoru. Ale taka davka je este neskodna. Taky elmex junior ci pre dospelych maju 1450fluoru, takze pokial nevie vypluvat pastu, tak by som mu davala stale ten pre deti, co ma tych 500 fluoru.

denie111
28. apr 2025
@euka210

Aj elmex 0-6r co mozu prehlat, ma 500 fluoru. Ale taka davka je este neskodna. Taky elmex junior ci pre dospelych maju 1450fluoru, takze pokial nevie vypluvat pastu, tak by som mu davala stale ten pre deti, co ma tych 500 fluoru.

@euka210 ako som pozerala tie elmexy maju uz nie 500 ale 1000 fluoru .. neviem preco to zmenili ale cele zle... a moj to prehltal aj tak .. nevedela som ...ale ideme prejst na inu zubnu pastu.... bez fluoru

autor
28. apr 2025
@denie111

@euka210 ako som pozerala tie elmexy maju uz nie 500 ale 1000 fluoru .. neviem preco to zmenili ale cele zle... a moj to prehltal aj tak .. nevedela som ...ale ideme prejst na inu zubnu pastu.... bez fluoru

@denie111 Na akú pastu chcete prejsť? Dajte tip prosím

denie111
30. apr 2025

Karex kinder... je bez fluoru .. uz ju mame doma .... zatial za mna spokojnost ale zatial pouzivame len dva dni 🙈 ale pre mna uz len to je velka spokojnost ze neobsahuje fluor...;) citala som kdejake recenzie a ludia si tu pastu chvalia tak snad najdete aj vy tu ktora vam bude vyhovovat.. maju aj pre starsie deti od 6r.... karex junior ...

autor
1. máj 2025
@denie111

Karex kinder... je bez fluoru .. uz ju mame doma .... zatial za mna spokojnost ale zatial pouzivame len dva dni 🙈 ale pre mna uz len to je velka spokojnost ze neobsahuje fluor...;) citala som kdejake recenzie a ludia si tu pastu chvalia tak snad najdete aj vy tu ktora vam bude vyhovovat.. maju aj pre starsie deti od 6r.... karex junior ...

@denie111 Ďakujem pekne za tip 😉