icon

Obrusovanie zúbkov

dally55
14. aug 2023

Ahojte, potrebuje dieta nejak ‘obrusovat’ zúbky? Myslím to tak či mu to robí dobre keď napr žužle rožok. Naša 9 mesačná začala ohryzavat roh postielky a svokra mi dookola radi že jej mám dávať rožok že potrebuje hryzkat do niecoho. Je to pravda? Malej dávam tie dlhé chrumky na hryzkanie ale rozmýšľam či jej to hryzkanie viem ešte nejak uspokojiť ak nechcem aby tu postieľku zjedla :D alebo nápad ako ošetriť rohy postielky? 🙂 dakujem

mikitilik29
14. aug 2023

@dally55 naša 12 mesačná tiež ma za obľubu ohryzat postieľku pred spaním 🤦‍♀️ skúste jej dávať hryzatka gumené. Sú aj také co viete dat chladnicky

anavixy
14. aug 2023

No ja ked som hladala drevenu ohradku po bazaroch tak vacsina bola dohryzena 😂 tak ratam ze to je bezna vec. Ved dieta hryzie vsetko co sa mu dostane do ruk, hracky, hryzatka, knizky… vsetko. Urcite si nepotrebuje obrusovat zubky. Je to prirodzena vec pre dieta, vsetko skumat ustami. Nemyslim si ze ked jej das viac veci na hryzenie tak ju to prestane bavit, ale mozno ked jej das do postielky nieco ine co bude hryzt (usinacik?), tak postielku usetri. Co sa tyka rohlika, tak z hladiska “potreby hryzenia” podla mna vobec nezavazi, ale pokial sa nebojis, ze sa bude drhnut, tak jej dat mozes. Ja som davala az okolo roka v ramci ranajok, dovtedy len kusky chleba. Len tak cez den na hryzkanie som ani nedavala.

viestta
14. aug 2023

ked ohryzat rozok, tak tvrdy, lebo z cerstveho by mohlo dieta uzryznut vacsi kus a zacat sa tym dusit, ale rozok ako taky nie je potrebny. Zuby si nebrusi, ale ked sa prerezavaju, tak hryzenie pomoze skor prederavit dasna. Ale clovek nie je hlodavec, ze by potreboval zbrusit zuby ako zajac lebo mu zuby nedorastaju