icon

Od akého veku navštíviť zubára s deťmi?

luciferka93
4. jan 2024

Dobrý deň, malý ma 2 roky a 3 mesiace, chýbajú mu už len 2 stoličky. Od akého veku ste boli s deťmi u zubára? Môj zubár deti neberie tak mi nato niak neodpovedal...

Strana
z2
viestta
4. jan 2024

Nas sa u zubara na kresle bol povozit ked mal cosi vyse roka, ked som sla na preventivku uz mu zalozili aj kartu a "pocitali" zuby. Nemal este dva roky

jj298
Odpoveď bola odstránená
vkatush
4. jan 2024

@luciferka93 prvýkrát bol so mnou, keď som mala kontrolu, na cca 8 mesiacov. Sedel mi na nohách a zubárka sa s ním rozprávala a len prstami skontrolovala zuby. Oficiálne (aby mal kartu) môže chodiť od 1. roka, čo mal teraz, takže najbližšia kontrola ide zase s nami, už ako oficiálny pacient 😁
Je to dobré kvôli tomu, nech si zvykne na prostredie, zubárku, aby sa potom nebál.

ibatanecnica
4. jan 2024

okolo 2 rokov,

luna11
4. jan 2024

@luciferka93 od roka

x_mery_x
4. jan 2024

Nas tiez neberie male deti, povedal az ked bude chodit do skolky a tak sme isli ked mal 3,5roka.

pseudomonas87
4. jan 2024

@luciferka93 od kedy mala prvý zub , išla s nami, my na hygienu, mala sa pohrať do čakárne, sadnúť na kreslo, a počítali sa zuby. Vždy odišla s mini hračkou.teraz má 4 a teší sa k zubarovi, najskôr sa vyšetrí medvedík a potom aj ona.

simca06022011
4. jan 2024

cca 2rocna bola prvykra, nepacilo sa jej.. potom som juzobrala inak v asi 4r, tam bola v pohode, otvorila usta,o par mesiacov isla so mnou na dentalnu hygienu, aj si dala urobit. A potom len prevenitvky. Tak poctivo to berieme od 6r asi, to chodime fakt kazdy pol rok na prevenciu. Podla mna zbytocne som isla aj v 2r.

cyberk
4. jan 2024

15m prvy krat

kiwi3
4. jan 2024

asi jedno, kedy kto bol, ale nasa zubarka hovori, ze by sa malo chodit uz od prveho zuba.

luciferka93
autor
4. jan 2024

Ďakujem, nas si pekne nechá očistiť zubky, vzdy sa teší, takze v čistení problem nevidím, len som chcela vedieť kedy asi.... Muzov zubar zasa vravel ze az ked bude dieta vedieť napit z poharika a vyplut vodu, tak asi je cas sa ist ukázať ☺️ len uvidim ci mi ho môj zoberie 🤷‍♀️ ďakujem

biglovemom
4. jan 2024

Od 2 rokov kazdych 6mesiacov kontrola👌🏻

dzejsik
4. jan 2024

@luciferka93 jeden v roku a pol, druhý v dvoch, popri našich preventívkach sme ich zapísali

amonet
4. jan 2024

od 1 roka, 2xrocne

milanemila
4. jan 2024

@luciferka93 ked mala cca 1,5 roka a odvtedy chodime kazdych 6m

klip0
4. jan 2024

Prvý krát sme boli keď mala 13m, spravili jej komplet prehliadku plus poučenie pre rodiča. Druhý krát v 19m a tiež komplet prehliadka + poučenie. O dva mesiace ideme znovu

lenkakravcova
4. jan 2024

@luciferka93 3,5 roka prvýkrát - len na prehliadku a založenie karty. V 5 rokoch opravovať zub.

klip0
4. jan 2024

@luciferka93 načo napiť z pohárika a vypluvat vodu ? Treba práveže od bábätka chodiť, nie až keď je problém

luciferka93
autor
4. jan 2024

@klip0 neviem, tak povedal mužov zubár keď sa pýtal, môj zubár mi malého zobrať nechcel že je ešte malý to bolo minulý rok... Teraz mam v júni preventívnu tak sa ho spýtam znovu ci mi malého vezme... Ak nie budem musieť riešiť iného zubára

aliaray1
4. jan 2024

@luciferka93 v 8 mes, zacali jej ist von od 2 mes 🤦‍♀️. Mala uz sice 4 zubky, dalsie 2 sa prerezavali, ale pravidelne sme ich cistili a potom bola len na prehliadke. V 18 mes mala 17 zubov, bez kazu.

aliaray1
4. jan 2024

@luciferka93 to treba riesit vyslovene detskeho zubara.

janka1011
4. jan 2024

My sme začali chodiť už mal 3 roky preč. Skôr ho tiež zubár nechcel zobrať, ale zasa ja ani nevidím zmysel v tom bežať k zubárovi hneď s prvým zubom.
@aliaray1 vyslovene detského zubára nenájdeš len tak. A v menších mestách takí ani neexistujú. Deti chodia k "normálnym" zubárom ako aj dospelí.

rachel36a
4. jan 2024

@luciferka93 od jedneho roku chodime pravidelne

andreatytler
4. jan 2024

@luciferka93 Ja som zobrala syna na moju prehliadku aby sa oboznamil s prostredim ked mal 2 roky. Na konci ho posadili do kresla a spocitali zuby.
Prvu oficialnu prehliadku s cistenim mal v 3 rokoch. Skutone nema zmysel ho objednat na cistenie, ak este nevie pit z poharika a vyplut vodu do toho umyvadielka.

nyphadora
4. jan 2024

@luciferka93 v 14 mesiacoch

animus
4. jan 2024

@luciferka93 od roka chodíme na preventívnu prehliadku každých šesť mesiacov.

sense
4. jan 2024

V dvoch rokoch, preventívne a podla lekára sme urobili dobre, aby si zvykla. A určite hľadať detského zubára. Nie každý zubár pre dospelých berie aj deti a vie to s detmi

zorkahorka
4. jan 2024

Starsi mal 5, mladsi bol popri nom ako takmer 3rocny a nic nam neuslo. Aj nasa zubarka tak vravela. Zuby cistime, maju ich zdrave

ivangeline
4. jan 2024

Medzi 2 az 3 rokom.

luciferka93
autor
5. jan 2024

@aliaray1 len neviem ci takého v TN aj nájdem

Strana
z2