Opravovali vášmu dieťaťu zuby v narkóze?
Zistujem, lebo si neviem rady, toľkokrát som už so svojou šesť ročnou dcérou bola u zubára a ona neotvorí ústa, lebo sa tak bojí...Jednoducho má taký panický strach, doma súhlasí, že už otvorí ideme a zase nič...V piatok sme boli otvorila pozrel jej a má kaz už na novom zube a nedala si ho urobiť...Nemáte niekto skúsenosť s opravovaním zubou v lokalnej anestéze, najbližšie k nám to vraj robia v Prešove...ale určite to robia aj v iných mestách...
@kikina84 nie, to nie je od rodicov. starsie deti bez problemov si nechali urobit zuby - umrtvit a vyvrtat aj hodinu tam sedeli. mladsie videli ako starsim cistia zuby alebo len pozret a mala si uz necha urobit ale jej bracek vobec nie. je to individualne od dietata.
ale ked niekto samozrejme doma stale hovori ze sa boji zubara tak deti to mozu "odpozorovat"
teraz nemyslim u nas doma 🙂
Ja som mala tento isty problem s 5 rocnou, kedze uz mala ale vredy na dasnach pretoze sa jej infekcia preniesla na dasno museli sme to riesit. Zacali sme chodit do Hlohovca ANdelovi a som neskutocne spokojna. hned na prvykrat ju tak opili rozkom ze na konci uz pozerali sami s kamerkou zubky a pod. Zuby opravili nie v narkoze ale podanim "oblbovaku" a na zakrok si vobec nepamatala takze sme tam druhykrat isli bez strachu. Nakoniec jej urobili uz aj dalsie dva zuby kedy mala 40 minut otvorne usta a pozerala rozpravku 🙂 urcite ich odporucam, samozrejme treba ratat s vyssou sumou.
@andulinne akurát dnes sme sa tam objednali. Som zvedavá ako malu donútia otvoriť ústa. Ideme v pondelok. Zatiaľ ma "len" kazy, ale jeden je uz obrovský. Môžem sa spýtať koľko ste platili? Kľudne súkromná správa. Dakujem
@andulinne dobrý deň môžem sa opýtať čo urobili s tými vredmy? Lebo môj skoro 6rocny syn má tiež už na dasne taky vacok. Ale on absolútne nespolupracuje nijak sa nedá presvedčiť nás zubar mu tak pozerá na zúbky že malý stojí pri dverách zubár asi meter od neho a len tak otvorí ústa aj to s revom. Môžem sa aj ja opýtať na cenu? Ďakujem
@andulinne super mi ste tam boli s 9 ročnou ale Mudr. rafajová uznala že dcérka ostávala po oblbovakú nie oťapená ale pravý opak aktívna , a kedže dcérka už nedokázala od strachu spolupracovať tak jej tam robili zúbky v narkoze a sme maximálne spokojný ako to všetko prebehlo .takže za nás jednoznačne Andel a Mudr. Rafajová ktorá juj doteraz robí preventívky každéhoo pol roka a už krásne spolupracuje a nemáme zatiaľ žiadne kazy lebo jej porobili v narkoze všetko čo sa dá popečali zubky atď. aj keď to stálo peniaze nevadí.
@tanika správa
Aj my to mame za sebou po kompletnej oprave prasknutej patky a pecatenim vsetkych zubov - a teda skvela skusenost. Uspanie, vstavanie bez problemov a moj 5 rocny maznak ani nevie ze mu nieco robili?? Neuveritelne. Milujem 2018 😍 Keby ten zub nastavovali hodinu tak ma traumu na cely zivot. Takto s usmevom ide k zubarovi 😎
Joj dievčatá v dobrom Vám závidím. Snáď aj tu našu zubrienku prehovoria. A to syn bez akýchkoľvek problémov od 3 rokov k zubárovi. Vrtanie, trhanie ako nič. A ona....och joj....
@kittykat22 mozem sa spytat kde ste boli?
@echo praha
@bazoskaa najprv sme boli na internom na vyšetrení a na kardiológii. Zobrali jej aj krv na rozbor. V deň narkózy nesmie nič jesť od večera a piť od polnoci. Boli sme na takej pred a po operačnej izbe. Najprv dostala nejaký oblbovák, asi tabletku, uz si nepamätám. Potom sme šli na ambulanciu. Dali ju na kreslo a na tvar dali masku s plynom, aby zaspala. Potom už dali narkózu do žily. Po prebratí sme boli dve hodiny na tej izbe a keď je všetko OK, ide sa domov. Ten deň jesť len ľahké jedlo. Ja som jej spravila zemiakovú kašu. Moja dcéra to zvládla úplne super a odvtedy máme pokoj. Žiadne nové kazy sa jej nespravili.
nam kvoli narkoze brali len krv, nic ine nebolo treba a nejest a nepit 4 h predtym.... tiez predtym vypila oblbovak, na 2,5 h ju uspali, ked sa preberala, bola trosku malatna, ale to za pol hodinu preslo, v ten den bola viac spava... robili jej to len ambulantne, rano sme prisli, na obed sme uz boli doma.... bolo to pred pol rokom, nedavno sme boli na kontrolu, ziadny kaz sa neobjavil... opravovala jej 7 zubov, dostala aj zirkonove korunky na predne jednotky a jednu nerezovu na stolicku, kedze uz bola velmi znicena....
@svuniecko ja som tie vriediky natierala propolisom, vzdy sa to trosku zlepsilo a potom to vyrazilo v ovela vacsej sile. Nakoniec jej kvoli nim museli vytrhnut zub ktory bol komplet pokazeny, co sa z vonku ani nezdalo ale ukazal to snimok a teraz ked mame zub doma to krasne vidiet, cely zub jeden velky kaz. za to trhanie aj s oblbvakom sme platili 100€
@martinka13 prepac nebola som tu dlhsiu dobu. ako ste dopadli?
@andulinne no nejako sa mu to ukludnilo ale skúšam volať do nemocnice v ke aj tam robia zúbky v narkóze len mi tam už druhý týždeň nikto nedvíha. Tak som už bezradna. A nás malý si nedá ani snímok urobiť to je bez šance s nim. A my sme mali aj oblbovak a tak mu blombovali dva stoličky ale to ani neviem ako sa podarilo lebo to bol des. Ale nič sme zato neplatili.
@andulinne Prehliadku zvládla bravúrne aj s rontgenom. Bol s nou len manžel pre istotu😀. Termín opravy zubkov (2) mame na 16.1. Tak uvidime..... zatial fajn
@martinka13 supe, drzim palce!
@karamelkax ahoj, kde v ba ste riešili zúbky prosím?
@kittykat22 prosím ako dlho ste boli v nemocnici?
@katka_hanka vobec. Pustaju 2 hodiny po prebudeni
@katka_hanka Ahoj, my sme boli v MY Smile na Košickej, Mudr. Kasajova Baloghova to robila
@karamelkax môžem sa opýtať my smile klinika sa nachádza v Košiciach? Aje to súkromná nemocnica predpokladám?
@svuniecko My smile je sukromné dentálne zariadenie v Bratislave na Košickej ulici, neviem ci maju pobočku v Košiciach
@karamelkax áno už som to aj našla ďakujem pekne. Mame to dosť ďaleko 500km. Takže hľadám ďalej :(

@jazminn ja neviem my sme s tymto problem nikdy nemali..ked sme isli zubarovi prvy krat jak jej vybehli prve zuby tak jej v podstate len pozerala do pusy..doktorka taky pristup ze mala by jej aj z ruky zobala..nikdy sa nebala zubara,nemala dovod..vzdy sme to uhrali tak ze bezna kontrola..dokonca jej raz aj pichla anestezu tak ze ani nevedela a vrtala jej zub..hovorila ze ju to steklilo..neviem ale nemoze to byt sposobene tym ze ten strach deti vidia napr. Doma od rodicov? A potom to automaticky prenasaju aj na deti?..lebo stale sa pytam ako sa moze dieta bat ist zubarovi ked ani nevie co ho caka..Nechcem rypat,ale zaujima ma to..ako moze tak male dieta panikarit bez predoslej osobnej skusenosti..