Ošetrenie u detského zubára

dari
22. jan 2012

Dcera, 4roky ma zacinajuci kaz na prednych hornych jednotkach.V utorok je objednana na osetrenie zuba. Urcite ju to nebude boliet, lenze na jednej prehliadke odmietla otvorit usta. Obavam sa, ze nebude velmi spolupracovat. Ake mate skusenosti?

katy1979
22. jan 2012

@dari tohto som sa obavala tiez lebo prvykrat na prehliadke si ledva nechal do pusy pozriet. teraz ma dva kazy. jeden uz opraveny a zvladol to napodiv hrdinsky. na konci mu uz vsetko jedno nebolo to bolo na nom vidiet ale drzal neplakal. Velmi vela zavisi od samotneho dietata ak sa zatne tak s nim nepohnes a radsej pomaly ako nasilu a vela vie pomoct samotny lekar. My mame uzasneho lekara ukludni vsetko mu vysvetlil najprv nazorne ukazal na rucicke co to robi a ze to neboli.
doma sme mu rozpravali ze tam ma cervika a ujo lekar ho musi odtial vyhodit a potom mu tu dierku po cervikovi zalepi zuvackou. zachvilu nas to caka druhykrat tak dufam ze to zvladneme bez problemov.
Ak to naozaj s malou nepojde ani ked tam pojdete viackrat a bude to uz akutne tak na heudokovej je aj ambulancia pre nespolupracujuce deti.

stardust
22. jan 2012

tak mne skoro spadla sanka od prekvapenia, ked nas maly otvoril usta a nechal si prezriet chrup. Vzdy chodime cela rodina, syn videl, ako nam zubar prezera chrup, potom som si ho posadila na lono, syn sa oprel a ked k nemu zubar podisiel so zrkadielkom, otvoril usta...bez toho, aby vyrevoval ako besny, bez darcekov a uplatkov.

kubik1
22. jan 2012

@dari Riešili sme podobny problem. Do 4.rokov mal syn zubky ok, ale pri preventivke po 4. narodeninach mu zistili 2 kazy. Na prvom objednanom termine to nevyslo - zatal sa a nechcel otvorit usta. Tak spravila zubarka zuby mne a maly sa pozeral. Na dalsom termine si nechal spravit jeden zub a na dalsom druhy zubok. Skusali sme to vysvetlovanim, po dobrom i pohrozenim, co sa so zubkom stane, ked ho neopravime.. v tej chvili, ked sa zatal, vtedy nepomohlo nic. Tak sme to nechali vzdy na dalsi termin. Najviac pomohol prislub odmeny /malej hracky, ked si necha zub opravit...