icon

Pomoc pri prerezávaní zúbkov

veronika437
5. feb 2014

Ahojte!Chcela som založiť takú diskusiu,kďe mamičky,ktoré sa potrápili so svojimi detičkami, a našli riešenie,čo im "uľahčilo" trápenie,aby sem napísali svoje príbehy...Aj ja mám také,a napíšem,možno niekomu takisto pomôže,ako nám...
Ale začnem od začiatku...Náš syn teraz už skoro 8 mesačný dosť potrápil so zúbkami...Ako malý,nemal koliky,žiadne bolievanie brušku a také,čomu sa teším...Ale tie zúbky nás riadne zabrali...Pred Vianocami boli sme aj hospitalizovaný,nakoľko vracal,mal hnačku a vysokú teplotu,nehovoriac o zlej nálade...Nenašli nič ani v lrvi,ani v hrdle,ani v stolici,CRP sme mali 6,3 čo nie je moc.Tak sme išli domov...Malý začínal zase sa vracať,tak nás doktorka poslala na vyšetrenie bruška na sono,či náhodou nemáme reflux...Chvalabohu nič nenašli,je zdravý.A teraz zase...Od nedele máva teplotu,vracal sa,neprijíma skoro nič na jedenie,ale pije čaj(nie teplý,odstáty na izbovom teplote),ne plačlivý,cez noc sa budí s neskutočným revom,cez deň mu skočí hore teplota,a potom za hodinku klesá,a začal na druhý deň aj hnačkovať.Išli sme k dr,zase nič nenašli,CRP sme mali 8,že vraj môže byť viróza,ale aj zúbku,lebo naraz videla dr vychádzať aj horné aj dolné...Tak sme trápili 3 dni,a už som vyskúšala všetko-Camiliu,Sedaliu,čapíky na horúčku,i sirupy,a nič...Skoro 3 dni nejedol len kúsky,Plakal cez deň,cez noc sa budil každú pol hodinku,vo sne slintal ako besny...V zúfalstve každú kamarátku,známu,ktorá má malé deti,som spýtala na rady,hladala cez net,a nič...Nakoniec kamarátka,ktorej syn narodil presne na druhý deň,ako môj syn,hovorila jeden dobrý recept...Cesnak očistiť,nakrájať na polovicu,aby esenciálne oleje vedeli sa vypustiť,a dať do medu.Len toľko medu dávať,aby boli v tom tie cesnaky ponorené,utopené.Potom s tým medom som sladila čaj môjho drobca,na chuti ani necítim cesnak,len z vôní,malý celý deň to pil,a baby,som nesmierne vďačná pre moju kamošku,lebo nemáme teplotu,a malý spinká kľudne!!!Hovorila kamarátka,že takýto čajík dáva svojmu synovi od októbra,a ani nevedela o tom,kedy mu vyšli zúbky...Len už vtedy vedela,keď pocitovala s lyžičkou...A aj nám pomáhali...Viem,že bábätkám nemali by dávať ako med a cesnak,ale ako zúfalá mamička,ktorá už do dieťa nechcela pchať chémiu tretí deň(paracetamolum,ibuprofenum),tak som to vyskúšala,veď to je prirodné antibiotikum,a znižuje zápal,čistý krv,atď...Nám to osvedčilo,a ako preventív proti chrípke budem aj dávať naďalej do čajíku...Dúfam že aj niekomu to pomôže
A poprosím aj ostatné mamičky,ktoré majú nejaký dobrý tip,čo sa im osvedčilo,prosím napíšte sem,aby sme mohli pomôcť ostatným mamičkám...
A nakoniec veľmi veľká vďaka mojej kamarátke 🙂

veronika437
autor
5. feb 2014

A aby zom nezabudla-náš drobec slintá,ale už aj usmievavý,a zje viac,ako predtým...🙂

mrsbrown
5. feb 2014

@veronika437 tak neviem ci nam zafungovalo prave to,ale moja dcerka mala od maleho malicka na krku jantarovy nahrdelnik a ani som nevedela ze sa jej prerezavaju zubky...obcas mala len riedke v plienke,co k tomu vraj patri,ale ani plac,ani teploty...cez den som jej davala take draplave chladive hryzatko...take s tou tekutinou vo vnutri...

veronika437
autor
5. feb 2014

Aj o tom som počula,že jantarový náhrdelník je veľmi účinný,že keď idú zúbky,majú deti trošku teplotu,a z tohto náhrdelníku sa spustí silica,čo ukludnuje drobcov a ma aj protizapalové účinkovanie...

hasidlovka
5. feb 2014

Naša malá má tri a pol mesiaca a už dva spodné zúbky , bola trošku dosť nevrlá , ale našťastie už sú vonku.Teraz mám dojem že pôjdu aj vrchné a určite vyskúšam receptík.S hryzátkami je to ťažké keď je taká malá,tlačí si to do pusinky len nie a nie trafiť,tak potom je nervozna.

mrsbrown
7. feb 2014

@hasidlovka treba trening s hryzatkom...len ju nechaj ;)

jadinka
7. feb 2014

@mrsbrown prosim ta a kde sa da zohnat ten nahrdelnik?

mrsbrown
7. feb 2014

Tu v rakusku aj v dm drogerii...skus pozriet aj na svk v dm-ke....alebo niekde na nete...pozor na lacne plastove koralky...znama sa sekla...
@jadinka
...este ma napadlo ze aj v ezoterickych shopoch tam kde maju vselijake druhy kamenov...