Priesvitný strojček a vaše skúsenosti
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂
@memek Ja dobre viem ako funguje Invisalign. Sám sa s ním liečim. Ja len vravím to, že také praktiky ako "neviditeľný strojček za 3500€" nie sú dobré. Prečo som napísal už vyššie. Ak máš Invisalign Comprehensive Tak je ta cena v poriadku. Ale na menšie úpravy do pol roka je tá cena na Slovensku nižšia.
@deer123 ja na tom nevidim nic zle a pride mi ta cena ako vyhodna pretoze je konecna. Ak by mi povedali ze cena za invisalign je len 3500 a doplacate si toto tamto hento vtedy by som zacala hovorit o divnych praktikach a teda, ze takychto pristupov je kade tade a nie len na slovensku vela je fakt. Som v skupine kde su ludia z celeho sveta a niektori teda vysolili strasne sumy za liecbu. A ano mam comprehensive zatial 50dlah, predpokladame ale ze este ich zopar bude zavisi od progresu liecby. Zatial ako som uz pisala som velmi spokojna a neda sa to s fixnym strojcekom ani porovnat.
A neviete či sa da nosiť iba akože hore ak mám iba tam krive zuby? Alebo to sa musí urobiť aj hore aj dole?
@maminatimka Dá sa aj iba na jednej strane.
@deer123 super, tak potom je to asi polovicu menej? A ôpoisťovna nie prepplaca ak treba pre dieťa do 18 rokov?
Ahojte, stalo sa niekomu, že invilisilain preskol? dík
praskol, preklep
@vlcik1 dost, ale stale to bolo skoro o 2tis menej ako mi vtedy ponukali ini zubari v BA. Ale ako tak citam, ceny isli trochu dole ako boli pred 2-3rokmi....
Spodne som mala velmi krive, hornu hlavne jednotku. Gumicky som nemala, kontroly raz za 3-4mes. Komplikacie ani zapaly ziadne, ale treba dodrziavat hygienu. Bolelo to hlavne prvy tyzden, ale nebola to taka bolest, ze by sa to nedalo vydrzat alebo, ze by som si musela dat tabletky. Skor mi to bolo neprijemne pri jedeni, zuby boli velmi citlive a ked som mala nieco odhryztnut, mala som pocit, ze mi vypadnu; tak som chvilu zila na jogurtoch a rozky, jablka, atd. krajala na kusocky 😁 Potom to uz bolo ok, pri kazdej novej dlahe som sice prvy den citila, ktore zuby sa upravuju, ale to bolo nic. Urcite mi to zato stalo
@vlcik1 ahoj ja som mala full invisalign a pouzivala som aj acceledent cca rok a pol trvala liecba, ak mozem poradit urcite do toho chod! 😉
Ahojte. Tak dnes dentaderm aupark 5300eur full. Vcelku dost...
Ahojte ja som na 16 z 50 a tie vysledky su tak viditelne. velmi sa tesim ani sa neda opisat ako clovek ktoreho sebavedomie je pokrivene ako jeho zuby, sa zrazu skeri na kazdeho, na vsetkych fotkach. Ak to niekto zvazuje ja odporucam ist do toho. da sa s tym uplne vpohode zit aj si na vsetko zvyknut. jedine minus u mna je ze pri vareni neochutnavam jedlo ako predtym kedze som leniva to 20x vybrat 🙂
Ja pracujem v službách a už som mala pár mužov aj žien s priesvitnym strojčekom...keďže som s Oravy, ľudia veľmi využívajú tieto služby v Poľsku... veľmi si chvália lekárov/odborníkov , čas s nimi strávený ..no že je to proste pecka ..viem ,že sused si vybavoval z poistovne pre dcéru nejaký príspevok finančný a aj že im to schválil ( neviem koľko €)
Skúste sa každopádne poinformovat ak vás to zaujalo a toľko tisicok € to isto nebude stáť 🙂

Takto to vyzeralo na zaciatku a zacala som v oktobri, rozsiruje sa mi obluk a pomaly sa otacaju dvojky, jednotky sa vyrovnali zo vztlacenia do predu 🙂 tesim sa na dalsi progres