Priesvitný strojček a vaše skúsenosti
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂
Ahojte baby, pridavam sa ku vam, od decembra mam tiez Invisalign 🙂 Chcela by som sa vas spytat, tie co mate aj gumicky, neviete kde sa daju dokupit? Na poslednej kontrole som sa na to zabudla spytat, no uz mi postupne dochadzaju a na dalsiu kontrolu idem az v maji. Inak, citam tu ze niektore menite dlahy po tyzdni, niektore az po 10 alebo 14 dnoch. To vam tak pvedali, ci niektore to nosite viac dni kvoli tomu ze to nosite menej nez 22 hodin denne? Lebo mne povedali ze mam menit po 7 dnoch, ale kedze poctivo dodrziavam 22 hod.denne tak niekedy vymenim aj po 6 dnoch (a nova dlaha mi uz sedi) lebo by som to uz co najskor chcela mat za sebou 😇
@nikush29 ahoj, mne povedali, že môžem skúsiť už po 7. dňoch, no mne to prišlo málo a zvolila som si sama interval 9-10 dní kvôli takému môjmu lepšiemu pocitu aj keď som poctivo nosila ~22 hodín 🙂 Skôr to vnímam tak, že chcem tým zubom dať akoby viac času na "zvyknutie si v novej polohe" tým, že roky boli v tejto polohe a hlavne celkovo nemám veľa dláh (20), takže asi aj preto sa nejak neponáhľam 🙂 Ale je to naozaj len môj subjektívny názor, ktorý určite veľa ľuďom príde zbytočný :D Keby mám viac dláh alebo gumičky, tak zrejme sa na to pozerám inak a tiež by som menila skôr :D
@vlcik1 Ahoj, ja som si teraz objednala invisalgin a Dr. Pintešová v Ba mi dala lite verziu, platim 1800 vratane kontrol, dokonca mi odpustila aj vstupny poplatok za konzultaciu, kedze sme sa hned dohodli, ze ho chcem, hned ma aj oskenovala, pofotila, vsetko v jednej navsteve a teraz cakam na dlahy. v maji mi maju prist 🙂 prvu splatku som dala 500 eur, dalsie zaplatim az ked pridu dlahy a budu mi ich nasadzovat a lepit tie "drziaky" na to.
Prosím, odporučili by ste tento strojček aj pre dieťa - šiestaka na ZŠ? Zubárka nám ho samozrejme odporúča, no trochu váham nielen vzhľadom na cenu, ale aj čo sa týka praktickosti, neviem si predstaviť, ako si ho pri každom jedle v škole skladá dole a podobne. Plus ak by to bolo poznať na výslovnosti (šušlanie a pod.), tak mi ho v tomto veku asi začne rýchlo bojkotovať... Navyše v jeho triede nikto nemá ani klasický drôtený strojček, tak to bude určite vzbudzovať záujem u ostatných. Čo by ste mi odporučili z pohľadu rodiča? Radšej priznaný drôtený či tento neviditeľný? 😕
@nevestickka dcere budu nasadzovat o 2 tyzdne priesvitny.ma len 8 rokov.a vysvetlujeme jej ze bude vynimocna.🙈
@nevestickka nemyslím, ťažko sa mu stým bude hovoriť, počas jedla ho bude musieť davať dole a môže stratiť dlahu. pre šiestaka určite fixný
@nevestickka ahoj, moja je 6tačka a nemá s tým žiadny problém. Rýchlo sa naučila, nevidím dôvod na stratu dlahy. Ked ide jest, tak si ich da do puzdra, ked doriesi jedlo, ide umyt zuby a automaticky nasadi. Rovnako ako clovek si zvykne rano nasadit okuliare na oci, ked ich ma nosit, naucila sa aj ona. Pre mna sice drahe riesenie, ale urcite lepsia varianta bez trhania zubov, lebo s fixnym by jej nevedela posunut celust, nakolko ma aj predkus.
Dobrý deň chcem sa opýtať chcela by som si dat invisalign som z Prešova ale bolo by mozne ist aj do Košič neviete ako sa cca pohybuje cena a kde by ste mi odporucili aj cenovo aj pristupom ist. Popripade odporucit lekára. Ďakujem
@meca dobrý deň môžem sa spýtať na ten neviditeľný strojček za 2500eur ku komu ste chodili?aky doktor a ambulancia ? Ďakujem pekne
@silvia2001 MUDr. Matouskova Zvolen chodila som tam pred 10 timi rokmi
@silvia2001 ja som u Mudr. Matouskovej platila minuly rok v auguste 4500€
@silvia2001 záleží od toho kolko dláh potrebuješ a ako velmi sú zuby krivé. aj v dunajskej lužnej to vychádzalo do 3K
Ahojte, ja som dnes bola u Dr. Pintešovej na lepenie atachmentov a nasadení invisalginu. Dozvedela som sa, že v mojej lite verzii je 14 dláh základných a ďalších 2x 14 dláh, ak by tieto nestačili. Bola som milo prekvapená, lebo všade sa písalo, že lite verzia má len tie základné. A mám aj otázku, kto bol už na lepení, aj vy ste mali brutálne citlivé zuby pri prvom čistení? Dostala som pastu, tak dúfam, že to pomôže, lebo umytie bolo čisté utrpenie.
@vlcik1 Ahoj, áno inak je to super, tlak nie je veľký, takže v pohode. Okraje invisalginu sú pred ďasnami, takže ma nič netlačí, nereže. Pani doktorka je veľmi milá, odbornosť super. Všetko skontrolovala, oboznámila ma s nosením atd. Jedine tá citlivosť pri čistení. To lepenie rozrušilo sklovinu, takže to chápem. Večer už to bolo lepšie, tak snáď dnes už nebude tak bolieť, lebo nechcem hygienu zanedbať.
@elizabeta56 ake rozrušenie skloviny??
@sojer78 Ahoj, než mi nalepili tie atachmenty, tak mi na zuby dali nejakú látku, ktorá zdrsni zub, aby lepidlo držalo. Tak to zrejme otvorí póry v sklovine, takže je citlivejší. Aspoň tak som to pochopila, keď vysvetľovali 🙂 ale teraz po dvoch dňoch je to už dobré, už mám citlivé len jedno miestečko, postupne to prestáva. Ale ja mám s citlivosťou dlhodobejšie problém, takže je to možno len subjektívne.
@elizabeta56 tým by ti zdrsnili povrch zuba aj pri fixnom strojčeku. ;)
ahojte ja som pred asi 10 rokmi nosila fixny strojcek a potom som tu dlahu v noci nenosila velmi dlho nevidela som ze by sa zuby hybali. ale po porode som mala pocit, ze sa zuby pohli (nemate s tym niektora skusenost?) a dala som si radsej vyrobit dlahu na noc aby sa zuby zafixovali ale dala som si ju urobit len na hornu celust. na spodnu nie. a odkedy ju nosim mam pocit, ze sa zuby trochu pohlli ale hlavne teraz pocitujem ze ked zujem nejake jedlo akoby sa tru o seba spodne a vrchne zuby a akoby pocujem take "vrzganie". ked som sa pozrela do zrkadla, zuby nedoliehaju vrchny na spodny a su tam medzierky ked zahryznem. Myslite ze to treba nejako riesit?alebo sa nad tym nemam ani zamyslam, je to banalita, ktoru riesim? Co by ste robili? Prosim naozaj komentare ktore nie su nejake poburujuce nerada by som v niekom vyvolala hnev som z toho trochu znepokojena tak mozno nejake povzbudenie z vasej strany
@necesita Tiež som 10 mes. po pôrode. Doktorka mi vravela, že zuby sa hýbu celý život, v tehotenstve a po pôrode viac (uvoľnené väzivá a svaly kvôli hormónom).
Baby jedna otazka.mam momentalne deviatku dlahu,ale uz tyzden ma vkuse boli vzadu hlava,take tlaky ako vo zveraku.je mozne ze aj od toho?mam aj gumicky.je pravda,ze zuby sa mi uz riadne pohli za 2 meziace ,tak by to davalo logiku

@sparky dakujem krasne
Odporucas nejake konkretne znacky ustnych vod? Mozes aj do spravy,aby to nebola reklama 🙈
A nezvykne si to ďasno na ten hacik casom,alebo to budem mat zapalene 2roky vkuse? 🤪
No ja som myslela prvy den,ze idem naspat nech mi to vsetko vyberu a kaslem na peniaze🤭
No kvoli dcere musim byt "statocna" ma 8 rokov a caka ju to buduci tyzden. Takze sme mohli mat pomaly na nove auto,no zdravie je prvorade