Priesvitný strojček a vaše skúsenosti
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂
Nie.a ma to vyznam???strojcek vyrobeny.mam to reklamovat???
@idai prosim ta a platila si za nove odtlacky? Lebo ja za mesiac koncim a idem k nej na odstranenie attachmentov. Plus ratam s tym, ze este budem potrebovat refinement, cize dalsie odtlacky a potom dalsie attachmenty. A sestricka mi do telefonu povedala, ze si mam nachystat okolo 200€ za odstranenie attachmentov. Uz ked mi ich lepili som platila viac ako 250€, teraz znova..... prestava sa mi to pacit. Pri konzultacii mi hovorili, ze len odtlacky sa platia navysse a zrazu dalsich 500€
Uz nikdy by som si nedavala strojcek uz v dospelosti.V detstve sa to este da pekne napravit ale tazko uz po vyvine.Ja vdaka strojceku v 33 rokoch pridem o zuby vsetky kompletne sa mi knisu kedze si ich uz 12rokov posuvam spodnymi dopredu po par dnoch opet sa daju dozadu a ja opet spodnymi dopredu uz 12rokov si ich takto knisem.No keby som toto vedela radsej budem mat krive zuby ako za chvilu ziadne.
@laska201 a cim si ich posuvas dopredu? Nerozumiem celkom. Ja mam 35 a nosim strojcek uz cca pol roka a teda by si mala vidiet ako sa mi za ten cas vyrovnali. Cela rodina pozera ake ich mam rovne. Ako decko som nosila nocny strojcek (skoro 10 rokov) a zuby som uz mala relativne ok, ale v dospelosti mi zacali rast 8cky a tie mi ich zase uplne rozhasili. Takze mne to teda stoji zato aj v dospelosti.
@lulik11 jasne aj ja som ich mala krasne rovne co z toho ked po pol roku sa zacali vracat spet.takze som si nasla pohyb spodnych zubov a posuvam si zuby horne opet dopredu.cele dasno ked to dlhsie necham tak mam vyrovnane ked zuby posuniem tak mam na diasne priestor.tazko sa to vysvetluje.Ja som nenala hryzak medzi zubami ale za zubami takze mi ten strojcek ten hryzak dal do radu a aj tak ho uz mam tak do polky a polku mam na dalsom zube co sa zle cisti a tiez raz dva kazi.Kazd zasah zubara citim na zuboch ze ich opet posunute.no katastrofa.
@laska201 aha chapem. Fuuu, no to nie je bohvieco. A nepodlepili ti zubky drotikom po skonceni liecby? Resp.neviem aky druh strojceka si mala, ale vzdy sa to po skonceni liecby nejakym sposobom fixuje (este min.polroka/rok, niekto to ma dozivotne). Ci uz drotikom, alebo pri Invisaligne sa pouzivaju retainery, aby sa zuby nevratili na povodne miesto.
@lulik11 Za nové odtlačky som už neplatila ďalších 200 (ako pri prvých), len dákych 30-40e, sa mi zdá, ale 20e pýta aj pri kontrolách. A to vážne stojí odstránenie attachmentov 200e? Fuh, s tým som sa ešte nestretla, a to čítam snáď všetky fóra o Invisaligne 😃 Ale v zahraničí je to tak, že si pacienti zaplatia na začiatku plnú sumu a potom už neplatia nič, ani pri kontrolách, všekto majú v cene.
@idai uz sa nedaju zachranit.Uz len vytrhat a mostik urobit.mne totiz to uz ani blomby ani vlozky nedrzia v nich ked sa cele takto komplet hybu.keby som ich mala aspon ako predtym ze by si tie zuby sadli na povodne miesto ale nie.Mne uz staci aj do niecoho kusnut a tie zuby sa mi same posunu kedze uz som to chcela nechat tak.Proste su cele v pohybe a to este v case toho plastoveho aj ten sa mi tazsie daval ale uz potom som ho vobec nenosila ked ani po pol roku mi dasna neprestali krvacat.Jedine co sa mi roztiahol bolo pri stolickach a v predu nic.
@idai ono totiz ani moja doktorka nevedela co robit s mojimi zubami poslala ma na konzultaciu k sukromnemu ten mi vysvetlil ako to bude robit ze mi medzeru najprv zvecsi a potom hryzak zapoji do radu.a takto som to potom hovorila doktorke.Ja sa este aj bojim aj toho mostika lebo mne nielen zuby sa hybu ale aj dasno sa mi zakazdym inak da.tazko sa to vysvetluje.
@laska201 mozem sa prosim spytat, co je hryzak? A ak sa zuby hybu, je predsa nezmysel davat mostik, pilierove zuby, na ktorych mostik bude drzat, musia byt tip top, mostik to nezastavi, naopak, na pilierove zuby bude vacsi tlak a budu sa kyvat este viac. Mne z vasho popisu vychadza, ze proste nemate stabilny zhryz a ortodoncia bola urobena nespravne. Pochopitelne, ze zuby sa pokusaju vracat naspat, na to su retencne strojceky, ale ak vam sa vracaju az tak, ze ich zubami musite vytlacat, tak to je vyzera, ze uz povodne navrhnuty zhryz bol nespravny, pripadne tam mozno bola vacsia odchylka, ktora nebola zvladnuta 😞 cize problem je predpokladam uz v kosti - fakt sa neda vyrobit retencny aparat na oba obluku, ktore by ste kvoli stabilizacii zubov v kosti, nosili nonstop (mimo jedla) aspon rok? Neexistuje, ze sa neda urobit dobry, ved to su odtlacky vlastnych zubov, ak vam stary nesadol, bola chyba v odtlackoch, skuste sa na to este spytat, bola by to velka skoda 😞
@dorottka ano aj zubar mi povedal ze mam tie kosti uz mensie ze som sa ho pytala na tie co vrtaju do kosti a na to sa to prisrobuje a hned mi povedal ze u mna sa take nieco dat nebude kvoli tym kostiam.Hryzak je ten zub co asi 3zub hore ten mi chybal v rade.ale zadne stolicky tak tie sa mi uz nehybu tak to citim aj na dasne to uz mam rovne dasno.Takto sa mi hybu predne asi 7 zubov podla dasna lebo aj to sa mi inak da ale tie stolicky dasno sa tam uz nehybe.
@idai ja som tiez ostala prekvapena, ze aj za to mam platit. Povodne mi povedali, ze vsetko je v cene, len odtlacky a kontroly sa platia extra. A potom zrazu lepenie attachmentov cca 250€, zabrus 50€, odstranenie attachemntov 200-250€.... Nakoniec ma to vyjde este viac ako mi vypocital dr.Thurzo v Bratislave
No kocky ja som dost prekvapena z toho, co tu pisete za ceny navyse :o ja mam Invisalign v Kosiciach u doktorky, ktora spada pod Thurza (t.j. ona pracuje samostatne, ale kazdy liecebny plan odsuhlasuje Thurzo), v 2016 som za komplet liecbu zaplatila 3500e a vsetko vratane kontrol, gumiciek, attachmentov, ich odstranovania, odtlackov (aj toho na refinement), bolo v tej cene. Tie palky (najma ak sa pohybuju v stovkach) mi pripadaju uz ako dost hnusne zdieranie.
Mne bolo tiez povedane, ze cena za full liecbu bude u mna 4500 eur a napokon,ked sa zmestim do 5200 eur, budem rada. Neviem, ci som ja tak blba, ale ked mi povedali, ze 4500 eur je celkova konecna cena, tak som si myslela, ze to vstupne vysetrenie a konzultacia a analyzy a vsetko okolo vratane RTG a skenov uz je v cene. Doktorku mam velmi rada, ale strasne mi z toho smutno, pride mi to zavadzajuce. Este budem platit nejaky dodatocny sken zase 100 eur. Keby mi na zaciatku povedali, ze 5200 je celkova najvyssia cena,tak ok, beriem, ale takto mam skor pocit, ze to je tak urobene zamerne. Nadavam sama sebe, ze som taka blba :(
@luciade 5200 eur za strojček? Nechala si sa pekne napáliť.
@luciade no neviem, ale konecna cena znie dost jednoznacne, cize ano, je to zavadzanie. Navyse este som nepocula o tom, ze tieto veci clovek doplaca, a to citam fora o invisaligne hore dole po nete. Neviem si predstavit, co stoji na odtlackoch alebo odstranovani attachmentov 200e+, pride mi to ako dost nechutny odrb a to nie som z tych, co si mysli, ze stomatologia ma byt lacna, ani nahodou. V Invisalign Full mas vlastne zaklad + 2 refinementy v cene, to akoze mam platit navyse 3krat odtlacky, 3x lepenie a 3x brusenie dole? akoze, nech sa nikto nehneva, co je vela, to je dost.
V kazdom pripade, ja som so svojou doktorkou spokojna a aj keby som vedela na zaciatku, ze to spolu bude stat 5000 eur, nemenila by som ju, len takto sa uz necitim tak comfi, ked vidim, ze ta cena sa splha tak vysoko. Za mna, vsetko by sa malo povedat na zaciatku na rovinu a ked sa hovori celkova cena, tak ozaj by uz mala byt celkova vratane vsetkeho okolo, co s konktetnoi liecbou suvisi, lebo su to ohromne peniaze.
@kittykat22 a ty ho mas tiez?
Na buducej kontrole sa planujem spytat, hanbim sa sama pred sebou, snazim sa si spomenut na ten rozhovor, ale najvyssia suma tam oadla vzdy len tych 4500 eur a teraz som v polovici liecby a sondujem, ani neviem ci to robim kvoli peniazom, ci kvoli tomu, ze sa citim tak mizerne, ze som blba, ze mi to tam vtedy nedoslo. Doki mi hovorila, ze budem platit na zaciatku 580 eur za vstup.konzultaciu a ked cuvnem, uz sa mi to nevrati, ale nasledne bolo povedane, ze cena full liecby je max. 4500 eur, tak som si to takto vysvetlila.
@luciade poviem ti tak - je to vela. Bola som u Thurza na vstupnej konzultacii, platila som 30e, u hlavneho invisalign providera v prahe, som za nu platila 500czk, u mojej to bolo dokonca zadara - to je inak cim dalej castejsie, ze vstupne je zadara. Kazdy mi povedal cenu aj za nezavisle ohodnotenie snimkov, kefalo analyzu atd, vsade to bolo do sto eur. Kazdy z nich mi prizvukoval, ze cena je konecna, ziadne doplatky uz nebudu, ze to je prave ine ako u klasickeho strojceka, kde sa plati aj za navstevu atd., ze nechcu aby ludia odmietali dalsie refinementy len za to, ze sa budu bat dalsich doplatkov. Mas pravo sa opytat, pretoze take palky ako tu davas, to fakt nie je normalne.

@bielavila ahoj prosim ta u koho bola sestra v kosiciach na ten strojcek? 🙂 dakujem