Problém pri otváraní úst po operácii

mersi96
27. feb 2020

Dobrý deň neviem kam som to mal napísať tak som to napísal sem .
Mám jeden veľký problém som týždeň po operácii a nebudem to tu nejak rozťahovať každopádne som mal absces vyťahovali mi zrejme hnis s pod sánky tam dole mám ťa reznú ranu.
Problém mám taký že momentálne otvorím ústa len na palec na ruke ...
Otázka znie či sa mi ústa časom sami otvoria norlamne alebo neviem čo mam robiť

mersi96
autor
27. feb 2020

@mersi96 ono povedali mi že mám cvičiť a rozťahovať si to ale ono to strašne bolí tak sa bojím že mi ústa ostanú také už na vždy

heln
27. feb 2020

Čiže šlo o nejakú operáciu v ústnej dutine? Mne keď chirurgicky odstraňovali osmičku, tak som mala tiež ten problém, že som nemohla otvoriť ústa. Po troch týždňoch to prešlo. Ale určite môžeš po troche cvičiť.

simca06022011
27. feb 2020

Je to normalne, pomaly otvaraj a zatvaraj... postupne to prejde

babyfrog
27. feb 2020

@mersi96 určite treba cvičiť lebo potom sa ty skrátia svaly a neotvoris...

mersi96
autor
27. feb 2020

@babyfrog celkovo sa bojím lebo najskôr som mal dva týždne opuch potom bola operácia až a celkovo už je to už asi tri týždne + operácia samozrejme a dokážem otvoriť ústa na palec no zajtra mám v Ba kontrolu a mám strach čo povedia no ale na druhej strane myslím a dúfam že predsa len keď 3 týždne sa mi nedali otvoriť že som sa ledva najedol tak snáď časom sa to povolí

babyfrog
27. feb 2020

@mersi96 mne trhali 3 osmičky a 2 sedmičky v celkovej narkoze...pozasivane to.bolo.... a kázali mi cvičiť lebo potom to už tazsko povolí...myslela som že.som.dost cvičila.pri vyberaní stichov mi ukázali že nie... Keby nebolo doktorky, ktorá mi to spravila síce na silu ale aspoň sa najem

eriksonka1234
27. feb 2020

@mersi96 aj ja mam zajtra kontrolu na Heydukovej a presne tento istý problém som mala v decembri, len mne to zvonka nenarezali, ale dodnes liečia Atb, ústa som 3 týždne nevedela otvoriť iba na špičku prsta, pomaly sa to otváralo. Ale mne povedali, aby som nasilu ústa neotvarala.

mersi96
autor
28. feb 2020

@eriksonka1234 dnes som bol v Ba ruzinov tam na polik. A samozrejme že je to zle a dali mi dva druhy liekov vraj na uvoľnenie svalov + mám stále cvičiť paličkami ( Guajacuran a Mydocalm ) vraj by to malo stlmiť bolesť pri roztahovaní paličkami ) momentálne ich do ústa zmestim len 8 ha ... Paličky ktorými pozerajú lekari do úst drevené uvidíme vraj znova za 14 dní kontrola a ak to nepomôže tak vraj operácia a otvorenie úst na silu tak som zvedavý čo tie lieky dokážu dúfam to roztiahnu ..

eriksonka1234
28. feb 2020

@mersi96 ja beriem dlhodobo Atb momentálne Doxyhexal, to mi pomohlo uvoľniť ústa, predtým som brala Dalacin s Entizolom(4ks naraz)