Pomôže na bolesť zubov obmedzenie otvárania úst?

dorota11
2. apr 2013

Prosím vás o rady na velku bolest zadnych zubov,pravdepodobne mi este neprerezana osmnicka tlaci na zuby pred nou.z ktorych mam uz vybrate nervy(cca. 2 tyzdne) ale stale bolí...cítim tlak aj citlivost na chladne napoje...trva to uz skoro 2 tyzdne a posledny tyzden sa mi uplne obmedzilo otvaranie ust,sankou pohnem trosku,vmestim do ust len malu lyžicku ☹ nedokazem sa poriadne najest a velmi to boli pri akomkolvek pokuse otvoreni ust...Zubar mi tvrdi ze staci len cvičit-že sa to uvolni,ale uz je to tyzden a mne sa nelepší...skušala som všeličo-vyplachy,nahrievanie infra aj bio lampou,vlhke teplo,corsodyl gel... nelepší sa mi to a usta otvorim tak horko ťažko na dva prsty ☹ veľmi Vás prosím ak má niekto skúsenosť - poradťe čo by mi zabralo a dokazala by soom konecne otvorit usta ako treba! Ďakujem pekne!

varticek
2. apr 2013

Presne na tento problém sú homeopatiká Cheiranthus cheiri 9CH len si to budeš musieť objednať v lekárni, lebo bežne to istotne nedržia. Užíva sa 5 granúl 2x denne, nalačno minimálne 10-15 minút pred jedlom.

xlucia
2. apr 2013

nemas aj zapal celustnych klbov??

martini
2. apr 2013

možno by si sa mala ukazať zubarovi, ja som z toho skoro dostala zapal trojklonneho svalu, ked sa mi prerezavali stoličky. a pritom stačilo uvolniť dasno nad stoličkou...

acer11
2. apr 2013

vymeň zubára 😀

cerez
2. apr 2013

Tak momentálne mám rovnaký problém. Jedného dňa som neotvorila ústa. Prišlo nahrievanie, lieky, kašovitá strava, cvičenia a dnes je to polroka a za mesiac mám operáciu čeľustného kĺbu v Košiciach. Určite nenechaj svoj problém len tak a otravuj svojho zubára. Ak je to problém čeľustného kĺbu, musí to postúpiť stomatochirurgovi. Sám neurobí nič.

arizona
3. apr 2013

ešte to môže byť zápal okostnice - prednedávnom som to mala, mne sa ani lyžička nezmestila do úst. ale cvičením sa to iste nenapraví 😉 ani nič z vyššie spomínaných.

monda17
3. apr 2013

No by som mu asi rozkopala ordinaciu za take týranie ... ze rozcvicit ... že ústa neotvarat ... No to sú mi metódy !!! Porad sa s nejakým iným zubarom, prajem skoru úľavu.

miyya
3. apr 2013

Mne sa pred dvoma týždnami začala prerezávať osmička a rozbolela ma príšerne aj 6stka. Najprv som si myslela, že to bolí prerezavanie ale bolel to nerv na 6 tke. Išla som k zubarovi, vytrhol mi nerv a vyčistil kanáliky a dal mi tam liečivu vložku. Bolesť neprestala aj napriek tomu, že mi vraveli aby som počkala,som šla na druhý deň späť. Znova mi to otvorili a vyčistli a zrejme dôkladne, dali mi tam vložku s malým otvorom na 3 dni a bolesť odišla. za 3 dni mi tam znova dali liečivu vložku a odvtedy mám pokoj. ale mala som aj opuch a zvýšenú teplotu a taku hrčku zrejme hnisu ktorá sa mi postupne zmenšuje. Ja som rada, že som sa nenechala odbiť a hned som išla a mám svatý pokoj. za týžden mi idú dať normálnu blombu na zub. Ak je tam citilovosť nechali ti tam kúsok nervu alebo to slabo vyčistili. určite by som ich žiadala o znova otvorenie a prečistenie. Mne to pomohlo a urobili to zadarmo ako reklamáciu. ešte sa obávali,že to asi budú musieť vytrhnúť,lebo mám zjavne zahnutý kanálik. prd makový ten prvýkrát to urobili na 5 minut aj so zaplatením a tak to aj vyzeralo. Netrhali mi prvý nerv,tak som vedela ako to má naozaj prebiehať. určite to nemá silno bolieť po vytrhunutí ale pobolievať a bolesť má postupne slabnúť a nie sa stupnovať....ak sa stupnuje alebo nepolavuje,stala sa chyba.

lubikan
3. apr 2013

keby si co i len jeden chlap precital iba nadpis,povedal by ze ano 😀 .....

moj nazor je neviem

petkolaurinka
23. apr 2014

Ahoj no ja som mala strašné sviatky dostala som zapal okostnice je to strasna bolest a to že sa nedaju otvoriť usta ani nevravím korene su uz von ale sanka stale boli ako dlho budem ešte trpiet

raona
23. apr 2014

@ a nemáš náhodou zápal trojkladného nervu???,, utekaj obvodnému nech Ťa pošle na neurológiu !!!!! toto vôbec nemusí byť zo zuba, POZOR na to, je to nebezpečné, môže Ti ústa vykrútiť a zostane Ti to tak !!!! bež k lekárovi, nie k zubárovi, prednedávom sa s tým trápil mooj mm a pred pár rokmi moja mama...