Silná hnačka pri prerezávaní zúbkov. Je to normálne?
Ahojte, prosím Vás o radu a skúsenosti, či aj Vaše detičky mali pri prerezávaní zúbkov silné hnačky (7-8x denne)? Syn má 14 mesiacov , idú mú prvé stoličky, je okrem normálnej stravy aj kojený. Posledné 2 dni nechce papať, evidenente mu idú zúbky a má aj hnačky, čo doteraz nemal. Hnačky sú vodnaté a občas aj zelenej farby strriedavo so žltými (podotýkam, že nechce skoro vôbec papať, iba sa kojí). Teploty máva okolo 38,5 st C, bruško ho nebolí, nezvracia. Ďakujem za rady.
moja malá začala pred týždňom hnačkovať, pozrela som do pusinky a vidím, že sa jej tlačí zúbok. Nasadila som jej smectu ryžu, banán, suché zemiaky a po dvoch dňoch mala zase tvrdú stolicu, tak som jej dala jogurt a znova sa vrátila riedka stolica, takže hybaj k doktorovi, ktorý spravil výter, odporučil probiotiká a že výsledky budú o 5 dní, nerobil žiadne závery, pretože bez výsledkov si môže domýšľať len to čo mi maminy. Myslím, že všetko čo tu čítam je poučné a každá si z toho vyberie to správne, prečo sú pri prerezávaní hnačky a teploty? a prečo to nemá každé dieťa? a nie vždy? Podľa mňa tie hnačky súvisia hlavne s tým, že dieťa si strká prstíky do pusy a samozrejme že ich nemá sterilné, ďasienka ho bolia a je nervózne a to tiež prispieva k hnačkám, ja napríklad vždy keď sú moje deti choré som z toho taká nervózna, že mám tiež hnačku 🙂 🙂 🙂 . Všetkým maminkám odporúčam ak dieťatko hnačkuje viac ako 2 dni, treba ísť k doktorovi a žiadať výter, aby sa náhodou niečo nezanedbalo + probiotiká ktoré upravujú črevnú flóru a posilňujú imunitu.
@drzubok ja s tebou uplne suhlasim..dnešný pediater všetko hodí na zuby(česť výnimkám) ..Aj my máme ten problém.Moja dcérka prekonala rotavirusy ani nie pred dvomi mesiacmi..a teraz su tu hnačky zasa! Ja to na zubky nehádžem lebo ona je permanentne mrzuta a nespí v noci ako má..ale vykuklo nám už 10 zubov a pri žiadnom nebola hnačka...Tak jedno šťastie že moja mamka robí na mikrobiologii zobrali sme výter a výterovka je zelená!-jasný adenovírus 😠 mimochodom aj na rota sme prišli samé..No možno by sa aj doktorka zdohadala keby mi dieťa skončilo na infúzii dehydrované...Takže mamičky nepodcenujte vysoké horúčky ani hnačky..A hlavne velké bacha ked už deťom cítiť acetonový pych z pusy!!
A k pretrvavajucim hnačkám ..my berieme 5 kv. Boi Gaia...ak su hnačky silne aj dvakrát denne...snažím sa vylučiť na pár dní mlieko aj ked je to velmi ťažké,lebo ho miluje...ak už neide inač tak do ryžoveho odvaru,poprípade si ýtajte v lekárni mlieko čo neobsahuje lepok.Mrkva,ryža,babán,jablko,piškotky,hamky,tyčinky na tom frčíme... 😖
Ahojte. hnačka pri zúbkoch koľko môže trvať? nám už to trvá týždeň a už som na prášky. Aj sme boli u dr. robili výter ešte nie sú výsledky aj sme boli na diéte aj tak stolica najmenej 4-6 krát za deň. síce kašovitá nie moc riedka ale škaredá a nestrávené zvyšky jedla . Som z toho nešťastná lebo už mi pekne kakal do nočníka a teraz ani neviem kedy a už je v plienke. Ritku vyštípanú hoci ho prebaľujem hneď aj tak to nestačí.
ahoj no my máme take iste problémy ...dnes rano sme boli s malou preč istotu u lekárky...všetko má čiste....priedušky...hrdlo.....teplotu má brala jej výter ale vysledky budu o 5 dni takže predpokladame že su to zubky.....ale vraj je rozširena hnisava angina takže pozor.....držte sa
Ahojte, u nás sú tieto problémy odkedy nám išli prvé zuby. Teploty nad 38 trvali 2-3 dni, mrzutosť ale jesť mu chutilo. No teraz už pomaly mesiac čo sa mu tlačia očné zuby už mu presvitajú no nie a nie von, sme mali hnačky prvé 3-4 dni zadoček mal chudák strašný, až miestami mokvavé flaky no pomohol nám Imazol a potom prišli teploty nad 38. Tak že hnačky a teploty sú keď idú zúbky, treba len vydržať 🙂 🙂
baby moze byt ze s ocnych zubkov moze syn aj zvracať?nic nechce papat ani ziadne lieky nemozme donho dostat,hnackuje ale cajik pije
Ahojte aj ja sa chcem spytat dcerka mi jeden den teplotovala,CRP bolo ok,potom zacala hnackovat a dnes mala asi uz 4 krat pokakanu plienku stolica je riedky a teraz mala primes krvi,moze to byt zo zubov? Ta primes bola tak akoby cerstva...
hnačky so zubami časovo možu suvisiet, nie však príčinne
@makanka mal vraj neaku zilku prasknutu ale ona mala primes iba v jednej plienke, poslala nas lekarka do nemocnice kde sme boli 24 hodin,nic nenasli a potom lekar pozeral pusu a povedal ze jej idu naraz 4 zuby tak niet sa comu cudovat,vysadili dme mlieko na par dni a bolo dobre 🙂)
moj malicky 11mesacky tak trpi.. tlacia sa mu asi 6 zubov naraz.. hnackuje uz 5 dni vkuse.. vsetko cez neho len preleti.. dnes mu dala lekarka antibiotika tak uvidime ci prejde ta hnacka.. alebo prejde az ked sa pretlacia zuby.. inak uz ma 10 zubov vonku.. na 3 mesiace mu vysiel prvy.. teraz mu idu stolicky..
moja mala vcra vracala a mala teploty 39,3 moze to byt z prerezavanii poslednych stoliciek?
aj my sa trapime...posledne 4dni troksu zvysena teplota, hnacky do zlta, odmieta jest, sem tam vracia...no v pondelok asi zbehneme k lekarke 😖
Ahojte, súhlasim z abbey. Taktiež mám dva detičky teploty a hnačky úplne normálne.
Musim sa podeliť s vlastnou skúsenosťou...môj syn má problémy so zúbkami už odmalička.Ešte nikdy mu nevyšiel zub bez toho, aby nemal horúčky alebo hnačky. Keď sa mu tlačili horné štyri naraz, boli sme až v nemocnici na chladivé infúzie, pretože sa mu nedala zraziť teplota absolutne ničím.A najhoršie to bolo po zábaloch.A naposledy sa mu vytlačilo 8 zubov naraz (4 očné a 4 stoličky) a to mal hnačky asi 6 týždňov...bolo to niečo strašné.S pani doktorkou sme už nevedeli, čo s ním.V pohode behal, lietal, našťastie jedol aj pil, tak ho malo z čoho preháňať. Ale nie sa to zastaviť. Preháňalo ho asi tak 5x za deň...taká redšia stolica.Inak nič.A po šiestich týždňoch zo dňa na deň sa to zastavilo....a v ústach už máme 16zubov od štrnástich mesiacov. Pokiaľ má všetky stery v poriadku a žiadne iné sprievodné veci(najlepšie sa poradiť s dr.), tak len vydržať.Keď sa zuby prerežú, prejde to. Len je to na nervy a poriadne.
Ahojte baby moj maly dnes zacala hnackovat ma rok a pol 3 alebo 4 krat ma taku zelenu stolicu a zadocok ma cerveny a ked kaka tak ho to boli :( Teploto nastastie nemal ani nevracal papal normalne po trosku mliecko vipil spravila som mu ryzovy vyvar uvidime zajtra co bude ked este bude mat tak zajdeme ku Dr. Poratemi skusene mamicky bojim sa 😢
@drzubok pocas rastu zubkov sa zrychluje metabolizmus, co zapricinuje, ze strava prechadza traviacim traktom rychlejsie (voda sa nestiha vstrebat v hrubom creve, cim sa stolica zahustuje) a stolica je nasledne velmi riedka. Pediatri v tom obdobi odporucaju vynechat mlieko a mliecne vyrobky a stravu podavat castejsie v mensich davkach v priebehu dna.
aj moja mavala pri zubkoch hnacku, najhorsie bolo , ze mala zadocek uplne vystipany, nastastie nam pomohol Bepanthen

silna neviem, a ako dlho? Ja by som to riesila u lekara. Moj syn mal ale len trosku redsiu stolicu a teplotu. Davala som na noc nurofen. Za 3 dni uz bol ok.