icon

Silná hnačka pri prerezávaní zúbkov. Je to normálne?

denisa2214
20. feb 2011

Ahojte, prosím Vás o radu a skúsenosti, či aj Vaše detičky mali pri prerezávaní zúbkov silné hnačky (7-8x denne)? Syn má 14 mesiacov , idú mú prvé stoličky, je okrem normálnej stravy aj kojený. Posledné 2 dni nechce papať, evidenente mu idú zúbky a má aj hnačky, čo doteraz nemal. Hnačky sú vodnaté a občas aj zelenej farby strriedavo so žltými (podotýkam, že nechce skoro vôbec papať, iba sa kojí). Teploty máva okolo 38,5 st C, bruško ho nebolí, nezvracia. Ďakujem za rady.

zade
7. jún 2011

A inak, nadcha, mrzutost, hnacka ale hlavne..... nadmerne vyplazovanie jazycka... nie slintanie... a zubok vykukne uz, uz. 🙂

abbey1
7. jún 2011

@drzubok Tak teraz si sa riadne sekol:múdre časopisy už dávno nekupujem a riadim sa svojim rozumom a praxou.

abbey1
7. jún 2011

@zade my máme vtedy premanentne prsty v puske,inak nie ,hrozné noci a voňavo v plienke.síce len 1-2krát denne,ale voňavo a riedko.tak presne vieme,kedy do pusky hľadať niečo nové. 😉

drzubok
7. jún 2011

takže hnačky vase dieta inokedy ako pocas prerezavania zubov nemalo,, takisto zlý spánok bol len pocas prrezavania??, takze co sa udeje od cca 5 mesiaca po treti rok a neda sa inac vysvetlit su zubky

drzubok
7. jún 2011

@abbey1 praxom a rozumom sa riadili aj v 18 storocí ked detské umrtia pripisovali zubkom!!!

drzubok
7. jún 2011

@abbey1 a do pusy by ste mali pozrat asi castejsie, nie len ked ma dieta hnacky

drzubok
7. jún 2011

@zade len preco 6 ročný ktorým sa prerezavaju sestorky nevyplazuju jazyk, neslinia, v noci spia, nehnackuju, neteplotuju, a matka casto ani nevie za dieta uz ma ten zub aj pokazený???

peggi
8. jún 2011

Baby, tuším sa tu začína boj o pravdu - o svoju pravdu za každú cenu.
Drzubok, nikto tu netvrdil,že hnačky naše deti inokedy ako pri raste zúbkov nemávajú. My máme práve za sebou črevnú virózu,ktorá zo zúbkami nemá nič spoločné,mali sme ju celá rodina,je infekčná. Aj zlý spánok mávame z roznych dovodov,či už je to strach, zlé sny, iné choroby a pod. Ale takisto nás hnačky sprevádzali aj pri raste zúbkov. A prečo by nemohli? To nám teda vysvetli.

drzubok
8. jún 2011

@peggi ano, sprevádzat mozu, nie su vsak prícinou. len o to ide

drzubok
8. jún 2011

a myslim ze vsetkym urobim radost ze koncim na for

drzubok
8. jún 2011

@drzubok na fore

peggi
8. jún 2011

@drzubok nemusíš odchádzať z fóra. Tak nám to vysvetli z pohľadu stomatológa.

koniarova
8. jún 2011

@peggi Si mi to z pera ukradla. 😉 Rozumné fakty si aj ja rada prečítam.

kamka17
9. jún 2011

pekný večer prajem...som rada, že som sa dopracovala k tejto témičke 🙂 tiež hnačkujeme už skoro týždeň, volala som aj doktorke, tiež mi potvrdila, že to pravdepodobne bude zúbkami...chcela som sa ale spýtať, čo ste v tomto období dávali jesť vašim detičkám??? či treba fakt dávať niečo na zahustenie stolice alebo papať normálne...bojím sa dať malej aj jablko alebo tekvicu, aby sa to ešte nezhoršilo, tak tlačíme len banán, ryža jej veľmi nevonia, dnes zjedla zemiak s brokolicou a trochu ryže som do toho "prepašovala"...

peggi
10. jún 2011

Kamka, mne lekárka odporúčala aj jablko,vraj je to všeliek. A dávali sme probiotiká.

sylvia78
20. jún 2011

Ahoj holky tak nam tie hnacky este stale nepresli a ani zubka este nikde, sice hnackuje takym stylom, ze zaciatok je taky stredny ani tvrdy ani mekky a potom riedke a iba dva krat denne. Lekarka kazala dietu, bezlepkove mlieko jablcko 5 dni a stale nic. Uz sme boli aj na Kramaroch, tam mu zobrali krv a povedali, ze ma rozhadzanu vnutornu floru a tiez kazali dietu glukopur kulisek a tri dni a furt rovnake. Ja uz som zufala ze co s nim moze byt lebo sa nam robie a cervene fliaciky a doktorka povedala, ze to je od toho. Zeby to bolo zubkami? Ani vyter mu nezobrala, vraj netreba. Hm... co som sa bavila s kamoskami tak u vsetkych bolo prve ze im brali vyter. Ja neviem. chudatko malinke, alebo zeby som uz ja s toho robila zbytocne halooooo???

kobercek
4. júl 2011

@zaddmi no my pouzivame normalne sudocr. ale asi na 3 dni sme museli bepanth. a na 3ti den malemu vystipalo zadocek do cervena. (tiez mame par dni hnacky a plienky menime asi 15x denne a zuba ani jedneho,ani naliate.) a to sa nam stalo s tym kremom aj predtym ☹
neviete nieco poradit na tu ritku vystipanu, ja viem ze teraz ked uz je tak sa to tazko hoji, hlavne ked stale hnackuje, ale nieco do kupela a pod lebo to je utrpenie aj pre mna ked vidim ako ho to boli 😢

kobercek
4. júl 2011

a ozaj neviete mi povedat ako je to s kojenim pri hnackach, bo sestricka mi odporucila kojit co najmenej a nalievat ho ryzovym odvarom, ale maly ryzak nechce a nieco papat musi a pride mi to take divne ked ho trapia zubky a ritusa aby som mu este upierala kojenie ked ho to upokojuje

sisaha
6. júl 2011

@kobercek skus klasicky detsky olejcek - aviril, vetrat ritku..ono to chvilu trva, kym sa to zahoji. Silne hnacky nemaju so zubami nic spolocne..a hlavne nasad probiotika. Mne sa najlepsie osvedcila Biogaia

kuratko
13. sep 2011

ahojte poradte mi prosim vas moj maly ma teraz 2 rocky a prerezavaju sa mu zubky, no uz to trva dlho a on ma kazdy den niekolko krat hnacku. je to v poriadku aj v tomto veku? lebo myslim ze ked sa mu prerezavali tie zubky predtym tak to bolo bez hnacky. mam to nechat tak alebo ist lekarovi? diky..

muska4
14. dec 2011

@kobercek ja mam s malym podobne problemy, ma 4,5 mesiaca, spi katastrofalne cez noc, cez den sa to da ( kedze v noci toho vela nenaspi, tak cez den dospava ), cez den place menej ako v noci, alebo mrnci, vsetko cuca, teplotu nema, ale hnacku ano, aj cervenu dupku, boli sme u Ped a pozerala zuby, ale vraj to este nebude ono, len mne to neide do hlavy, kedze nervny je uz aspon 2 tyzdne a hnacku sme si vsimli az cez vikend a aj papa menej, ryzu aj banan sme skusali a nechuti mu to a ani to neviem do neho narvat...tak porad...ako ste nakoniec dopadli ?? zuby??dik

kobercek
18. dec 2011

@muska4 asi ziby alebo este stale su to zuby, horne dvojky mu idu uz asi mesiac aj vidno ze sa nieco tlaci ale vidim to este na dlho, kojila som ho stale, natierala zub gelom, rita sa po tyzdni aj cosi upokojila, umyvala som miu ju vodou a mydlom a nechala poriadne vysusit. musi hlavne vela pit ked ma hnacku aby sa nedehydroval. ale tvoj je este malicky to moze byt hocico, virus. my sme toto az v 11 mesiacoch takze mi bolo jasne ze su to zuby. najhorsie je ked ich uz vidis ako sa tlacia pod kozkou a nie a nie sa prerezat. to by som im aj pomohla ked som videla aky je z nich zlostny.

mimka11
9. feb 2012

@janea ahoj moja.a ako dlho trvali tie hnačky?

mimka11
9. feb 2012

@kuratko ako dlho trvaju tie hnačky

kuratko
9. feb 2012

@mimka11 noo :D uz nastastie netrvaju, to bolo pred 5 mesiacmi :D ..ale lekar nam odporucil probiotika a tie to napravili 🙂

janea
9. feb 2012

@mimka11 veru, to uz bolo poriadne davno, a pominulo... teraz uz je maly na poslednych stolickach, a miesto hnaciek 40tky horucky... a potom pride leto a pobite kolena🙂 ... a tak stale dookola🙂

adinkag
1. mar 2012

ahoj nasa mala si kazdy zubok odhnackovala aj odhoruckovala,teraz nam idu 2ky horne a to su ine plienocky ta ked pusti tak to ma az na krizoch:D tiez bojujwm aby mi zjedla papinnku hlavne dbam aby poriadne pila hnacky dost odvodnuju :D

barborkam
1. apr 2012

ahojte, chcela som sa spytat, nasej malinkej sa prerezavaju zuby a to tak, ze jeden po druhom, takze plac a hnacky su u nas permanentne uz asi mesiac :( ale mala mi teraz zacala neskutocne kakosit a to tak, ze dnes o 12 papala sladky zemiak a o 16.00 ho uz mala v plienke...uz je to asi 3 den, co je to takto..mate skusenosti?

kataatak
10. apr 2012

Aj moja dcerka mala zvysenu teplotu a riedku stolicu. Nie pri vsetkych zubkoch, ale pri niektorych ano. Samozrejme nechcela nic jest, tak som davala dva dni len piskotky a vela pit.

malawienka
24. apr 2012

moja dcerka ma teraz taketo obdobie - ma 6m. a v noci sa casto budi, v nosku ma stale spinku, ale nie je to nachladenie, ma riedku stolicu,.. Vsetko naznacuje tomu, ze nam lezu zubky 🙂. Tak dufam, ze to uz nebude horsie, nurofen pre istotu mam 🙂