Škaredé zúbky 16 mesačnej dcérky
Ahooojte mamicky,stretli ste sa niektora prosim s takym to niecim? Dcerka ma 1rok a 4 mesiace a ma taketo zubky? Umyvam jej zubly ale nechce si dat moc poriadne …neviem ci sa stym da este nieco robit alebo z coho to ma? 😬😬ako manzel ma po pravde skarede zuby no kazia sa mu a aj ako dieta mal tak neviem ci to moze byt dedicne alebo co? A sladke nepapa moc tak neviem ako mliecko vecer papa vnoci ale sladkosti moc nie tak fakt neviem… Dakujem 🙏🏼

@panki Genetika je ozaj len výhovorka a čisté zuby sa skutočne nekazia. Nie je to tak, že jednému tvojmu dieťaťu sa pokazili zuby, hoci ich malo čisté. Naopak, druhému dieťaťu sa našťastie nepokazili aj keď ich úplne čisté nemalo.
@miriam7979 v prvom rade zrušiť nočné mlieko
V druhom zabezpečiť hygienu, ideálne bez plaču, kľudne posadiť dieťa pred rozprávku ak to inak nejde. V treťom návšteva zubára.
@miriam7979 flasovy zubny kaz ..nedostatocne ustna hygiena ...treba poriadne cistit zubky...a hlavne ist k zubarovi ..ak je demineralizacia ta je este zvratna v takomto pripade uz nie

@miriam7979 ako hovorí amelia89, jednozväzkova kefka, pasta s fluoridami len jemne pošpiniť štetinky.
Inak presne o tom je môj prvý príspevok, nehľadať iné príčiny zubného kazu ako tie, ktoré viem ovplyvniť a to je hygiena a strava.