icon

Strojček pre 14 ročnú slečnu

netty73
31. jan 2022

ahojte, riešim strojček pre 14 ročnú dcéru. Dostali ste sa k Dr. Jakubovej a vyčíslila nam cenu strojčeka Invisalign na 4.200 e co sa mi zdá strašne veľa. Mate s tým niekto skúsenosti?

zanalab
31. jan 2022

Ja som dala tento strojcek synovi pred rokom a platili sme rovnych 3tisic eur.

netty73
autor
31. jan 2022

@zanalab v NR u Dr. Jakubovej?

zanalab
31. jan 2022

@netty73 nie.My mame v Šamorine.Ale celkovo ma zarazila cena.Tak som reagovala.Inak je to super ten strojcek.Ale prekvapilo ma ze udajne je v tej cene vsetko a teraz po roku potreboval na spodne zuby este nejaky drot zvnutra a doplacali sme 370eur.Takze draha zalezitost.Dalsiemu synovi dam klasicky.Hoci sa mi vidi ze aj tam idu ceny dost hore.

netty73
autor
31. jan 2022

@zanalab mne sa to zdá strašne veľa, skúsim s nou prekonzultovať klasický dúfam, ze bude ústretová, lebo su to strašne prachy. popísala som už síce liečebný plán ale nám este nerobili skeny

zanalab
31. jan 2022

@netty73 ja ucim na ZS a strasne vela deti ma klasicky.Neviem co ma viedlo k neviditelnemu.

baboobchod
31. jan 2022

Je to dosť, v BA máme pre syna invisilign za 2700 €

baboobchod
31. jan 2022

Ale práve pozerám cenník, že už riadne zdražel, už 3300 € 😵‍💫

madeline1
31. jan 2022

@netty73 je to velmi velka suma a otazne je, ci by to pomohlo. Ci ich ma vykrivene, alebo rozostupene. Ten invisible je vyberaci, ale akoze celodenny, priesvitny, to si bude vyberat v skole, pred jedlom... Radsej staly strojcek, alebo fazety a pod 18r vam polovicu preplaca poistovna.

lucik194
1. feb 2022

@netty73 chces ceny v BA?

presli sme si tym minuly rok 2x konzultacia u 2 roznych zubarov

nocny mat dcera nemoze, pretoze jej rastu tak krivo zuby, ze jej to nepomoze.

1) zubar dratikovy 3600€ / priesvitny 4000€ za 2 roky
2 zubar dratikovy 1500€ / priesvitny 4000€ za 2 roky

k tomu vytrhnutie zdravych zubov (hore aj dole cislo 4, takze kvoli strojceku pride o 4 zuby), plus ked jej zacnu rast osmicky tak pojdu von aj tie, lebo ich ma krivo usadene v puse plus sa jej tam nezmestia......

tak co Ti mam nato povedat? cele zle...... zatial sme sa rozhodli ze do toho nepojdeme.....

lucik194
1. feb 2022

@baboobchod kde prosim mate za 2700€? v BA priesvitny

baboobchod
1. feb 2022

@lucik194 už som dopísala pod to, že aktuálny cenník znie na 3300 😵‍💫. My už končíme, začali sme pred 2 rokmi. Dr. Klostermannová v OC retro.

baboobchod
1. feb 2022

@lucik194 Hm skúste to prehodnotiť, krivé zuby sú des, zvlášť na dievčati 😵‍💫. Kým sa dieťaťu vyvíja sánka, vie sa strojčekom veľa ovplyvniť. Ja sama nemám 4-rky a drôtiky som nosila hádam celu pubertu. Preto sme synovi dopriali invisalign, menší zásah do zubov, bezbolestné (zato doťahovanie drôtov boli jak šľak). Dnes sa zuby už málokedy trhajú, jemne sa zbrusujú boky a tým sa vytvára miesto.

lucik194
1. feb 2022

@baboobchod hej dakujem docitala som aj tych 3300.....

no jej urcite nebudu nic zbrusovat, obaja zubari sa vyjadrili ze urcite stvorky na zaciatku aj osmicky casom ked vyrastu musia ist vsetky von. t.j. pride kvoli strojceku najprv o 4 zdrave zuby a potom ked jej vyrastu a dalsie 4 zuby...... t.j. o 8 zubov do dospelosti, co je teda za mna dost.....

kvoli tomu vahame

netty73
autor
1. feb 2022

@baboobchod ona nemá krivé zuby len očný zub jej zostal na pol ceste, ten potrebujeme posunúť dole

netty73
autor
1. feb 2022

@lucik194 no ved aj mojej maju trhať 4 zuby 🙄, ale ona ich nemá krivé, len očný zub jej nezostupil

suezana
1. feb 2022

@netty73 moja teraz končí s drotikovym, 2 roky utrpenia, tiež som bola zaskočená z toho trhania zdravých zubov. Nakoniec nemuseli, ale veru časom mi to prišlo, že keby jej ich vytrhnú, tak sa oveľa oveľa ľahšie tie zuby posunu na svoje miesto. Že to nemuselo toľko trvať, a stále aj po ukončení majú tendenciu sa vracať na staré miesto. Stále nosí nočný strojček.
Inak nám vyčítala dr.ze mohlo to byť s tým invisilinom rýchlejšie a menej bolestivé ....

baboobchod
1. feb 2022

@suezana presne toto som mala aj ja aj syn, trojka niekde hore v prdeli 😂 vraj je to bežná vada. Mne ju sťahovali drôtikovym, synovi invisalignom. Akoze nechcem mu robiť kampaň, ale technológia za tie roky veru pokročila a tie priesvitné tenulinké dlahy sú podľa mna zázrak, najmä po mojej osobnej skusenosti s drotikmi. Určite by som dieťaťu, zvlášť dcére, dala zuby do poriadku, aj keby som mala pár rokov trebárs nedovolenkovať. Pekné zuby a usmev sú prvé, čo si na človeku všimneš 🙃 mám jednu známu v mojim veku, obe trojky veľmi zle vyrastené a cely život sa usmieva so stisnutymi perami 😞

suezana
1. feb 2022

@baboobchod moja skoro 17 ročná má z toho stále traumu. Akurát včera hovorila, že si ho dve noci nedala a snívalo sa jej že mala strašne krivé zuby. Že strašný sen 🙈🙈🙈 .

baboobchod
1. feb 2022

Inak ešte k tým cenám. Pri drotikovom platíte za jednotlivé návštevy/kontroly/úkony. Sem 30€, tam 20€… my sme za tie dva roky absolútne nič navyše neplatili. Čokoľvek sa odlepí, opravia zadarmo, čiže cena je fixná. Kolegynin syn nosil drôtiky a každú návštevu calovala, že to radšej ani nepočíta 😂