icon

Trojročná neznáša umývanie zúbkov

diusqa761
26. jan 2021

Ahojte baby. Zaujímali by ma vaše rady v našej situácii. Staršia dcéra ( za 3 mesiace má 3 roky) neznáša umývanie zúbkov. Skúšali sme všetko. Normálne detské zubné kefky, elektrické kefky (pre deti od troch rokov) , samú sme ju nechali si vybrať kefku aká sa jej páčila , kupujeme jej zubnú pastu ktorá jej "chutí" (a je určená pre deti jej vekovej kategórie) , púšťali sme jej videá o umývaní zúbkov, pesničky, knihy o umývaní zúbkov , na sebe sme jej ukazovali... Ale nič z toho. Keď ju chvíľu nechám samú si čistiť zúbky tak je spokojná ale len kefku okúše a trocha si snaží predné zúbky vyčistiť ale už keď jej dočisťujem ja tak je to vždy boj minimálne na 20 minút čo kričí, kope, metie sa ... Nenechá si ani od partnera , vždy to isté...trápi ma to lebo má krásne zúbky. Nedávame jej (mimo Mikuláša a veľkej noci) vôbec sladké , čipse ani sladené malinovky ale všímam si že na predných zúbkoch aj napriek tomu sa jej robí začínajúci kaz. (Idem s ňou zajtra k zubárovi ) čo by ste poradili aby malá tak neprežívala to čistenie zubov? Prípadne aké sú vaše skúsenosti .

diusqa761
autor
26. jan 2021

@marvin1234 skúsim .🤗 Ja ako som popísala vyššie zatiaľ ju vždy blokujem na prebaľovačke tak vyskúšam na zemi a dám vedieť 👍

marvin1234
26. jan 2021

@hennyinnsbruck no jasné, tak ruky mi treba na čistenie 😄 raz sa mi to vyšmyklo a drbol mobil malému rovno na tvár 🤣🤣🤣🤣

diusqa761
autor
26. jan 2021

@nikpa tiež od prvého zubu , predtým než mala zuby som aj vždy jej po kojení ďasná mokrou fázou čistila a od dvoch rokov chodí k zubárovi na preventívky. Čistíme zúbky 2x denne od roka a po každom jedle zapíja čistou vodou. Ona tiež sa na to najprv teší kým to robí sama. Sama si aj kefku namokrí keď jej tam dám pastu ale keď dočisťujeme to je boj.

diusqa761
autor
26. jan 2021

@marvin1234 🤣🤣🤣🤣🤣

hennyinnsbruck
26. jan 2021

@marvin1234 🤭🤭🤭🤭😂😂😂😂juuuj🤭

zuba1987
26. jan 2021

@diusqa761 ahoj, necitala som diskusiu ale u nas bol dlho boj, okolo roka a pol to zacalo, ze zrazu nechcel, bral mi kefku a rev a rev... skusala som to co ty, ze spolu sme si umyvali, najprv on mne, pri zrkadle, vo vezi v kupelke, aj nasilu... rev a rev, cistry vrestling,... do placu mi vzdy bolo, stvrt hodina boj a zuby slabo umyte...teraz sa umyva pri telke, zapnem mu tam cez youtube pesnicky, krtka, videa s autickami. Cez den to pustame minimalne, takze ked to ide pozera, a ja si poumyvam zubky... sice obcas ma odtiahne a komentuje co sa robi vo videu, ale potom pokracujeme. Viem, nie je to moc popularne riesenie, ale zabralo.
Drzim palce

diusqa761
autor
26. jan 2021

@zuba1987 vyskúšame dnes a určite dám vedieť 🤗 lebo to je doslova a do písmena moja posledná šanca

diusqa761
autor
26. jan 2021

Baby ja Vám všetkým tu tak moc ďakujem že ste ma ubezpečili že nás je viac takých a za všetky super rady 👍 dnes vyskúšame "telkovú metódu" a napíšem ako dopadlo aj čo zubár ráno povie 🤗

marvin1234
26. jan 2021

@diusqa761 ináč možno poznáš, ale celkovo na detské zuby a všetko s nimi je super na instagrame profil dentist_for_small

diusqa761
autor
26. jan 2021

@marvin1234 nie o tomto neviem. Musím pozrieť

mircula
26. jan 2021

Aj u nášho rovnako starého (tiez bude mat 3) je to niekedy boj 🙂
Dneska napríklad tiez nechcel čistiť a ľahol si v kupelke na koberec,tak som mu cistila v ľahu,akoze "u zubára v kresle", sa mu to páčilo a po chvíli sa postavil a doumyvali sme pri umývadle...

sono2
26. jan 2021

My sme na to šli rázne doktorka vrtačka atd atd moja sa zase necha presvedčiť nemáme s umývaním problém. Fu už kazy? Moja nepoužíva nič špeciálne zuby ma bez jednej chyby. Aj sladké si dá tak normálne mladšiu čistím cez plač v ľahu má 19 mesiacov.

nikpa
26. jan 2021

@diusqa761 tak to je vytrvala bojovníčka 😀 aj tak si myslím, ze ju to casom prejde, ze je to len obdobie a neskôr to pochopí. Zatiaľ vela trpezlivosti

diusqa761
autor
26. jan 2021

@sono2 ona má pri ďasnách iba zatiaľ biely akoby povlak na 2 predných zuboch a teraz ja neviem či je to len odvápnené alebo začínajúci kaz 🤷preto ideme hneď zajtra zubárovi. lebo doteraz tiež nič. Krásne zúbky, biele ako perličky.. od 2 rokov chodím s ňou na preventívky k zubárovi a vždy chválil 🤷

diusqa761
autor
26. jan 2021

@nikpa ona áno . Hádam to časom vzdá 😄

diusqa761
autor
26. jan 2021

@sono2 toto som fotila dva dni dozadu. Mimo toho bieleho povlaku (neviem či odvápnené alebo kaz) má super zúbky , poctivo sa staráme aj jedálniček preto ma to trápi. Uvidím čo povie ráno jej zubár 🤔

babydesire
27. jan 2021

@diusqa761 syn (takmer 5r.)je posadnuty cistenim zubov (kieezby mu to vydrzalo az dokym nebude ako stary chlap riesit protezu) a to odvtedy co som mu na youtube pustila Bol raz jeden zivot - usta a zuby..ine diely pozerat nechce.kazdy den si cisti sam zubky (ok,precizne to este nieje ale dufam a zda sa,ze kvalitu bude mat pomne nie po tatkovi 😅) a vzdy nahana celu rodinu aby nam "bacile zubky nespapali"..s dcerkou (2,5r.) to je boj, boj booooj...

nela6
27. jan 2021

@diusqa761 mali sme. to iste, zachvaty, nepolavila som,ked sa vzpieral, vysvetlila som mu, ze ked nespolupracuje, musim ja, dala. som ho lahnut, chytila mu ruky, a umyla zuby ja, po par cirkusoch to preslo... sice si stale nejde rad, ale. ide to bez zápasenia 😄

diusqa761
autor
27. jan 2021

Tak žienky pridávam ako som sľúbila novinky 🤗 zubár povedal že zúbky sú len odvápnené takže stále sme bez kazov , pochválil že má krásne zúbky biele. 👍 A skúšali sme tv metódu večer aj ráno ale bez úspechu 🤦 ona teda to bola super metóda kým ma nevidela s kefkou v ruke 🙈 nevadí , bojujeme ďalej za zdravé zúbky a ďakujem velice moc všetkým žienkam čo nás tu tak krásne podporili a poradili 🤗 moc si vašich rád a skúseností vážim.

hennyinnsbruck
27. jan 2021

@diusqa761 super ze u zubára všetko OK... A skoooooda že si nenechala umyť 😔😔😔

diusqa761
autor
27. jan 2021

@hennyinnsbruck nevadí budeme ďalej robiť UFC zápasy 🙈 bola to super rada 👍 len mám doma skrátka tvrdohlavca bojovného 😅

zuba1987
27. jan 2021

@diusqa761 no nie je rozpravka ako rozpravka... u nas mlady pan si najskor vyberie, to mi drzi kefku a az ked najdem vhodny diel tak ma pusti 😂

diusqa761
autor
27. jan 2021

@zuba1987 zlatý 🥰 u nás doma tiež tak podobne. Prepínam rozprávky pokiaľ nenájdem takú na ktorú má dnes chuť 🤦

hennyinnsbruck
27. jan 2021

@diusqa761 to teda máš 🙈🙈🙈🙈 nevybabres s nou 😂ale snáď prídeš na spôsob ako vám to spríjemniť 🙏

marvin1234
27. jan 2021

@diusqa761 neboj nič, ono sa to poddá. U nás boli dobre že nie odkusnute prsty (syn je autista, tak tam je to ešte o level horšie) a poddalo sa to. Ale teda musí ísť klip je to vo hviezdach od haberu 🤣 tiež nie je pesnička jak pesnička 🤣 ináč my dávame preventívne na sklovinu 2 krát do týždňa GC tooth mousse, tak možno ak budete chcieť, skús 🙂

diusqa761
autor
27. jan 2021

@hennyinnsbruck jedine že by som na ňu nabehla v spánku 🤣

marvin1234
27. jan 2021

@diusqa761 sa smeješ, ale ja som aj to skúšala 🙈🤣 v období, keď horné jednotky dvojky spredu ani za svet. Večer zaspal a ideš 🤣

diusqa761
autor
27. jan 2021

@marvin1234 GC tooth mousse nám odporučil zubár na reminalizáciu tých odvápnených zúbkov takže isto kupujeme 👍 joooj škoda že sa tu nedá pridať video nahrala by som taký pokus o natajnáča čistenie 🙈 ja to normálne dnes risknem. 😁 Pri najhoršom mi dá dobrú kopačku do čela 🤔

hennyinnsbruck
27. jan 2021

@diusqa761 😂😂😂😂😂
@marvin1234 😂😂😂😂🙈🙈🙈

zuba1987
27. jan 2021

@diusqa761 a tu GS Tooth mousse jedno aku prichut?