icon

Trvalé zuby rastú za mliečnymi. Čo máme robiť?

petrark
17. máj 2011

baby moja dcera ide mat v auguste 6 rokov a ma pekne mliecne zuby, ale dnes som jej zbadala, ye za nimi jej vyrastli uz dva nove trvale tie spodne dvojky, ale tie mliecne pred nimi sa jej ani len nekyvaju, neviem co mam robit , ci ist k zubarovi a dat ich vytrhnut, dcera je ale total histericka, neviem ako ju tam dostanem, alebo len pockat kym sa sami vypadnu, ale neviem, ci v tom pripade budu dobre rast.prosim poradte ak s tym mate nejake skusenosti

Strana
z7
kittykat22
14. apr 2019

Tak aj u nás doma ten istý problém. Práve som našla jednotku v pravo dole trvalú, presne ako to ukazujete na fotkách. Zajtra volám na našu detskú stomatologickú kliniku - syn tam chodí pravidelne na dentálnu hygienu, a robili mu tam zuby v celkovej narkóze. Tak som zvedavá, čo mi povedia 🙄

lubik87
14. apr 2019

@kittykat22 ahoj odfotim ti syna mal.oba spodné vzadu . Jeden vypadol sám druhý mu za 30 sekund vytrhla zubárka . Teraz má už zúbky pekne v predu 🙂

lubik87
14. apr 2019

@kittykat22 myslím že som dávala aj foto ako to vyzeralo predtým

kittykat22
14. apr 2019

@lubik87 jej krasne! dik za foto. Dufam, ze nam daju nejaky cas. Ono je to celkom jedno, pretoze maly bude aj tak nosit strojcek. Doktor navrhol uz teraz, ale sme odmietli, dame az neskor 🙄

lubik87
14. apr 2019

@kittykat22 tak na mliečne asi zbytočne strojček aj 🙂 a.nemas za čo🙂 ja som.bola.v takom strašnom.strese a bola to malina . Zúbky má.krasne vpredu trvalo to možno mesiac aj dačo. A kyvu sa zúbky aspoň trošku alebo sú pevné ?

kittykat22
14. apr 2019

@lubik87 sú úplne pevné. Ale vieš čo, ja im síce zajtra zavolám ale pokúsim sa vyjednať čakačku, lebo je dosť možné, že tak blbo vyrastie aj ten druhý, a robiť to na 2x 🙄 no díky. Tak zajtra dám vedieť čo povedali 🙂 Si moc milá, že si mi napísala, hneď mám lepší večer 😀❤️

lubik87
14. apr 2019

@kittykat22 jasné zavolaj je možné že pôjdu oba tak presne zbytočne stresovať dieťa netreba.viem ako si sa cítila keď si objavila ten zub druhý..mňa oblial pot a vtedy by som hocičo dala za foto pred.a po :D tak sa držte a daj vedieť 🙂

kittykat22
10. jún 2019

@lubik87 ahoj, tak dnes sme boli na extrakcii. Zuby sa ani trosku nehybali tak sme dostali vynimocne termin. Dalsi je az v septembri. Dentálna hygienistka odporučila aby ich vybrali, aby sa stihli zaradiť stále zuby. Doktorka mohla zvladnut aplikovanie anestezie podstatne lepsie - urcite k nej nepojdem znova. Ale je od toho 5 hodin a syn sa uz tesi na zubnickovu vilu.

lubik87
10. jún 2019

@kittykat22 fúha tak to ma mrzí že sa vám to takto nakoniec vyvrbilo....

amorleo
Autor odpoveď zmazal
amorleo
21. dec 2022

zast zubov

amorleo
21. dec 2022

synovy sme objavili novy trvaly zub co sa tlaci von a mliecne sa este ani nehybu /9r/

lubik87
22. dec 2022

@amorleo toto mal aj syn pred par mesiacmi...nekyval ss..nakoniec mu nový zub vytlačil starý aj keď po častiach... mliečny sa zlomil najprv vypadla jedna časť bližšie novému zúbku a potom aj ta druhá...

amorleo
23. dec 2022

@lubik87 dakujem za info🙂

stanuska
29. okt 2023

@meloa ja som mojmu aj hovorila ako to brebieha a bal sa kliestov tak som mu musela drzat ruky no zubar nemal nervy zacal tam vrieskat ze si to mame vytrhnut doma a ze nema na to cas.Asi po minute co sme boli dnuka .A nastriekal mu tam nejaky nechutny sprej maleho naťahovalo z toho.Vyjkyvujeme doma

Strana
z7