icon

Trvalý zub za mliečnym

28. jún 2025

Ahojte synovi rastie Dolná jednotka za mliečnym. Tesne za nim, je tam ešte len bodka a mliečny sa hýbe dosť ale neviem ho vytrhnúť drží sa. Myslíte že mám ešte chvíľu počkať alebo ísť trhať? Do zubára ho neviem dostať, panika už v čakárni

3petka
28. jún 2025

Skús ešte pokyvat. Keď už ide trvalý tak sa to ťažie vykyvuje a ak nepôjde tak jedine vytrhnúť.

lussy1810
28. jún 2025

Dcerke rasti tak dva a postupne tie mliecne si vykyvala sama a vypadli a trvale sa pekne posunuli same dopredu.

mima172
28. jún 2025

Pred pár mesiacmi sme riešili presne to isté s obomi spodnými mliečnymi jednotkami. Trvalé zúbky rástli v druhom rade a mliečne sa jej anilen nekývali. Volala som zubárke a povedala, že máme denne brnkať do tých mliečnych jednotiek, nech sa rozkývu. Cca na desiaty deň sa začali kývať, no nie a nie vypadnúť. Zubárka kázala prísť ak do mesiaca nevypadnú. Blížil sa mesiac a zuby boli stále na svojom mieste, tak manžel vzal látkovú vreckovku a šmyk zuby vytrhol. Bála som sa, že budú zúbky krivé, no naozaj sa krásne posunuli dopredu a teraz sú v jednej rovine s ostatnými zúbkami.

joesvk
28. jún 2025

Nechajte to tak.Netreba dieťa fakt stresovať. Aj keby mal naraz v dvoch radoch mliečny spolu s trvalým. Ono sa to potom samo zaradí, kde má.

cucica
28. jún 2025

Aj u nas vypadli casom same a tie trvale sa krasne zaradili. Nic sa netrhalo.

dzulli1980
28. jún 2025

Ja som dcéru netrápila s nejakým vykývavaním mliečnych zubov, obe dolné jednotky jej rástli za mliečnymi, tie sa nekývali vôbec ... išli sme k Dr., lokálne umŕtvila, mliečne vytrhla, trvalé sa samé pekne presunuli tam, kde majú ... no moja dcéra je zvyknutá na zubárov, od 3 rokov sme chodili na preventívky.

e1i
28. jún 2025

Zrovna v stredu som riesila ze jej vrchna 1 rastla ponad kyvajucu sa uz a dr vytrhla,len zastrekla a rukou isiel von.

maminkadeticiek
28. jún 2025

Mam skusenosti ze po vypadnuti mliecneho sa trvaly posunie na jeho miesto.Zubar ti ho urcite v takomto pripade vyrhne,ale nerob decku traumu,fakt on pride na miesto mliecneho.

gab1sol
28. jún 2025

Mladšej takto vykukli obe dolné jednotky, ale mliečne sa nekývali… Volala som zubárovi, nakoľko 3 týždne na to sme boli objednaní na preventívku. Povedal, že to do preventívky počká, že máme skúšať rozkývať, či potom nevypadnú samé… Nepodarilo sa a teraz v pondelok išli. A preventívke oba von.

martinmmartin
28. jún 2025

Aha takto