Vŕtanie zúbkov 2,5 ročnému synovi

werciatko04
2. dec 2014

Pekny vecer maminy , chcem sa opytat ak mate niektora podobnu skusenost . Dnes sme boli so synom u zubara ked ze sa stazoval na bolest zubka dr . mu to otvorila a nechala tak az mu vytecie hnis vlastne a ze nech si to kus vycmuguje co asi je nerealne u neho ... povedala aj tym ze bude mat cmlik sa mu to bude uvolnovat a po jedle vycistit kefkou . Samozrejme zesa mu to uvolnilo a od vtedy je dobre! Aleja stale nemam dobry pocit z toho ze je to otvorene ked mu to cistim kefkou tak si da ale neviem ci dostatocne vycistim neni predsa mozne aby sa mu tam strava nedostala aj ked ona hovorila ze ked sa to nahromadi tak sa to bude zas same vyplavovat .... hned som sa jej nato opytala ci sa mu to od stravy nezapali zbova a nezacne bolet .... tak mi to vysvetlila tak to .... ten zubok je odumrety vlastne povedala .... ma dost malo rokova dokym mu zacnu vypadavat a rast trvale tak sa mi to zda velmi dlha doba aby sme tak to fungovali . Niektore tu vsak pisali ze sa mliecne zuby blombuju a niekto zase nie !!!! sama neviem co je lepsie a co je spravne !!!! a este úre niektore ktore to budi citat ze u tak maleho dietata kaz ..... zubky umyvame aj pred obednajsim spanim on sam chce co som rada sprvu nie ale zvykol si preto ze ja som od zaciatku asi od pol roka na tom dost nastojcila a umyvala mu ich aj ked nechcel .... a aj taa sa,mu pokazili .... mrzi ma to velmi radila som sa o tom s pediatrom a ked ze mi odmieta mlieko maly a mame stym problem od 4 mesiacov nechcely ..... pijaval len v noci coho som sa vzdat nechcela ked viem ze mlieko je dolezite a vtedy este patrilo ako jeho najhl. jedlo tak som aspon v noci a potom uz odmietol aj to resp asi pol roka nemal ani kvapku mlieka ..... a nechce ani granko ani nic ani pudingy ci krupicovu kasu kde sa mlieko resp robi s mlieka ... nic a jogurtom neublizi zje mi jedine danette vaanilkovy iny ani za pana a to kolo mlieka ani nepreslo ! ale aspon nieco ! a syry to tiez 1-2,3 platky si da sem tam ani neberem do uvahy ... to je velmi malo ! tak ze dr. Skonstatoval ze aj preto kagivost zubkovked ze mu chyba vapnik berieme uz par tyzdnov kalciovy sirup ako doplnok stravy ..... mam strasny strach az sa mi ten zubok zaswe nezapali alebo nieco preto ak mate niekto podobnu skusenost ze vam dr nechal otvoreny zubok je to ok ???!!!! nemoze sa naozej ten zubok znova zapalit a zacat bolet ?! Dakujem vam za kazdy prispevok .

stefka33
2. dec 2014

Áno je to bežný postup pri zahnisaných zúbkoch. Môjmu sa na dvoch tvorili až vačky s hnisom na ďasienkach. Zubárka mu otvorila tie zúbky a vačky sa prestali vracať. Zúbky mu vytlačili až trvalé stoličky. Nerob si starosti.

werciatko04
autor
2. dec 2014

Aha tak ze je to ok ? a za ten cas co vam narastli trvale zubky ste stymi otvorenymi nemali problem ja tomu nemozem uverit ako sa to nemoze od stravy znova zapalit a bolet ? Ako je to mozne ?

charllotte
2. dec 2014

my sme mali plombovane 2 mliecne zuby konkr. stolicky a nakoniec museli ist plomby von, lebo nas po case zacali boliet zubky a mame ich otvorene uz asi cca 1,5 r a je to ok, uz sme nemali problem 😉 mame z nich aj odlomene, napr, ze ma len polku zubu, ale zubar nam ich nevytrhal, aby sa mu nepoposuvali zuby.

motovidlo
2. dec 2014

@werciatko04 Neviem ako je to so zubkami, ale ak nechce mliečne výrobky, výborný zdroj vápnika je mak. V tomto veku by už makové veci podľa mňa mohol.

stefka33
2. dec 2014

@werciatko04 Nič také sa nám nestalo. Zubček sa dá zaplombovať, ale mohol by sa mu znova urobiť hnis a to by ho bolelo. Je to bežný postup.

werciatko04
autor
2. dec 2014

@charllotte dakujem za vasu skusenost uz mozno aj zaspim ...... strasny strach mam stoho ak by sme to museli znova a za par dni absolvovat opat !

werciatko04
autor
3. dec 2014

@charllotte je mozne aby mal stoho zubka aj teplotu ?????

charllotte
3. dec 2014

no jasne, ze moze, aj ked rastu zubky mavaju deticky vysoke teploty, ale moze to byt aj viroza

werciatko04
autor
3. dec 2014

@charllotte ved preto aj mna napadlo , a volala som zubarke a ta povedala ze nie ma to otvorene tak ze urcite to nie je z toho a neboli ho to len ked nahodou ze nieco je a zahryzne samozrejme viac jest ani nechce malo mi aj papa strasne .... aeste sa chcemopytat ze ako ste tovy syncekovi cistili ja mu to len tak kefkou po vrchu dnu sa nedostanem staci to ????? A dnes som mu kus kefkou strcila do toho zubka tak plakal velmi tak neviem ako mu to mam cistit inak ???? sparatkom si to neda by sa zblaznil od bolesti ...