icon

Zažltnuté zúbky 22 mesačnej dcérky

dada7701
24. apr 2015

Ahojte, mojej 22 mesačnej dcérke zažltli dolné zúbky. U zubára sme ešte neboli, resp. vybrali sme sa, ale na potvoru mal školenie 🙂. Bojím sa, že sa jej začínajú kaziť...my s manželom nemáme dobrú genetickú výbavu čo sa týka zúbov. Nemá niekto takú skúsenosť ?

trgypadl
24. apr 2015

@dada7701 cistit,cistit cistit...

dankaa78
24. apr 2015

aku kefku pouzivate?

sirell
24. apr 2015

@dankaa78 môže to byt len povlak. treba poriadne cistit kefkou mojej dcere sa v 4 rokoch urobil povlak na hornych zubkoch, ja som to nevedela vycistit, zubarka jej na prehliadke prelestila zubky a mala ich znova pekne biele.

bbbarunka
24. apr 2015

@dada7701 ahoj, moze to byt aj zo stravy, moj syn mal zazltnute zuby z cvikly. Ale radsej chodte este raz k zubarovi, ak by to bol zacinajuci kaz.

s_mt
24. apr 2015

Nas maly mal krasne zubky,potom mu dala doktorka antibiotika,ked bol chory a z toho sa mu urobil povlak ;( Nema to z liekov? Na niektorych to je aj napisane,ze moze sposobit zafarbenie zubnej skloviny..

hadassah
24. apr 2015

Pije vela caju? Je ten typ dietata, co sa rado naciedza cajom, dzusom? Je mozne, ze z toho ma sfarbene zubky. Zubar to vie vycistit, len ci by to tak male dieta vydrzalo. To sedenie v zubarskom kresle, lebo to je samozrejme nebolestive 🙂

mirkakralova
24. apr 2015

Náš malý mal tiež akoby "zájdené" zúbky, fakt akoby zahnednutý/zažltnutý povlak. A to hlavne na predných dvojkách. Bolo to zhruba v tom veku od 2 rokov do cca 2,5 roka. Čistila som zúbky 2x denne, dočisťovala som aj navlhčenou gázou. A teraz má 2 roky a 10 mesiacov a zúbky má krásne biele. Mali sme asi predtým príliš mäkkú kefku. A keď som mu poriadne s gázou prešla tie zúbky, tak mi ostala tá gáza vyložene bledožltá, išlo to s ňou dole. Používame dlhodobo celé mesiace iba kefku signal s "nožičkami"- má také prísavky (meníme každé 3týždne). A každý druhý deň mu aj s navlhčenou gázou s mojím prstom prejdem zúbky. A odkedy vie pekne vypľúvať, tak používame zubnú pastu- iba večer. Tak prajem veľa trpezlivosti 🙂

dankaa78
25. apr 2015

moze to byt od jedla.Mna zaujimala aj kefka pretoze sme uzivali jeden druh curaprox a velmi zle skusenosti.
Potadte sa so zubarom potom.A nie je to vobec v zlej hygiene.Pristupujes zodpovedne k tejto problematike.Drzte sa🙂