Zubná poradňa
skusme iný názov témy na detské zuby ale cloveka to prestaa bavit
@dadis problém je ze nikto to nevysvetlí ze preco ??? fakt videl niekto 9-13 r. deti (cas prereyavania 345 trvale) aby slintali teplotovali hnackovali??? a z vlastnej skusenosti mamicky velmi povrchne pozoruju ustnu dutinu deti a opisovane opuchy dasien ... vobec nie su pritomne. ziaden fyziolog doteray neobjasnil preco by pri prerezavani mali by symptomy a to uz veda objasnila mnohe
@drzubok že sem na chvíľu vleziem...dala som si túto tému medzi obľúbené...sledujem to trošku, ako sa dá, zatiaľ je to stále o tom istom, ale iné ma zaujíma...
môžeš napísať niečo o sebe? ak to má byť poradňa o zúbkoch, bolo by fajn vedieť, kto vlastne radí, hm?
možno sa to už riešilo v inej už uzamknutej téme, ale mne to ako informáciu konkrétne tu dosť chýba...
(mám pocit, že si "inojazyčník", ale to ostatné akosi stále neviem "odčítať")...
takže, môžeš?:
rad odpoviem na konkretne otazky/ diplom nebudem kopirovat) dufam ze kazdy si v tom najde svoje./ ak by to bolo jasne nie je na nete tolko tem , otazok / a ak sa docitam ze si mamicky radia na //bolave// dasienka podrvene klinceky//... mam dost a osobne som videl dosledky aj alpu, akohol len fotku do albumu
@drzubok ja som si nevsimla ako synovi vysli 5ky, zistila som az ked uz boli v celej krase na svojom mieste, rovnako ako dolne 1ky, a urcite este nejake, zvlast si to neevidujem...ked ale vysli naraz v jeden den horne 1a2ky..to bol zahul... napr. 8micky som ja osobne "citila", neda sa povedat, ze by vysli bez mojho povsimnutia...celkovo vsak tato tema je pre mna okrajova...naozaj by sme sa radsej mohli venovat veciam, o ktorych sa vie viac 😉
@drzubok ahoj, ja by som sa chcela spytat - teda kedze nasmu drobcovi sa momentalne prerezavaju prve zubky, aka kefka a pasta sa pre tak male deticky pouziva, alebo ako sa starat o prve zubky? nas uz papa prve prikrmi, takze nechcem nic zanedbat, sama viem, ake moze mat nasledky, ked sa zubky zanedbavaju v detstve
@ela2710 kefka sa doporucuje od prvého zúbku.podstatné je spociatku cistenie vecer. a zuby si hlavne vy cistite pred detmi. oni dokonale napodobnuju. spociatku sa hra. ale dokoncit musite vy..... bezpodmienecne... aj ked poplace. boliet to neboli---kruzky-mechanicky ocistit- naznak pasty detskej- ja mam rad lacalut do 4 rokov. ved aj pri obliekani place a boliet to neboli. hlavne nepoolavit
@drzubok nemyslela to zle...toto nie je uplne anonymne forum...vela z nas tu ma svoju fotku (aj ja do dnesneh vecera, kym mi ju nepozastavili 😠 )...ma tu zakaldne info o sebe, svojich detoch, bezne tu spoznavam svoje zname...mozno kvoli tomu to tu ma vyssiu uroven konverzacie, nez na inych forach (tiez to nie je pravidlo)...ale nikto ta nenuti, niekomu to je vyslovene neprijemne..
@ela2710 predcasne straty mliecnych zubov- v skratke- funkcne- niete neodhryza potravu- rezaky, bolia ho stolicky problem s jedenim, ortodontické - dochádza ku posunu zárodkov trvalých zubov najcastejsie dochádza ku stesnaniu, psychologické- deti to vnímaju- v skolke- pach z pusy, vykazaene cierne jednotky dvojky, AV KONECNOM DOSLEDKU V PROSTREDI TAKYCHTO ZUBOVV SA PREREZU TRVALE KTORE TEDA BUDU VYZERAT.......v prostrdi bakteriii, a hlavne vztahu k ustnej hygiene
@drzubok povedala bysom, ze suhlasim...mamicky a lekari sa dost casto a dost radi vyhovaraju na to, ze dietatu idu zubky preto ma to a hento...ja som sa mamy pytala,ci to bolo hrozne ked mi isli zubky...ona povedala,ze hned prve 4 ani nevedela ze mi vysli.....iba zrazu zacali cinkat o poharik,lebo som v tom case flasu odmietala a tak mi dala pit z poharika..........takze su to fakt asi bludy ze dieta nespi, slinta sopli a podobne...tot moj nazor...ak to bude s mopjou dcerkou inak, tak dam vediet urcite.....urcite si uznam, ze som sa mylila,ale aj kamoskin syn je vo veku jeden rok aj nieco a take pokojne dieta ze az....a to zubky mu idu uz davno.....ja osobne viem uz davno,ze treba sa starat aj o mliecny chrup,teda osetrovat aj u zubara.......a na to mi neterba ani DR titul....
su podla teba gely na zubky ucinne, alebo je to len psychologia, resp. reklamny tah, ze clovek nech a za gel v lekarni 5 a viac eur ? dakujem
@iinuska ja fakt neviem, jasne ze sa mozem mylit...ved mozno ma dcera prekvapi a neprespime uz cele noci, ako prespavame teraz...potomsa iste ozvem a napisem svoju skusenost....
Inak,k tym lekarom, treba hlavne dobre lekarov vyberat a hlavne ich kontrolovat,netreba verit vsetkemu co vravia.......oni vedia tolko bludov narozpravat ze az je to hnusne...ja neviem, bud su hlupi,alebo chamtivi alebo fakt nemaju cas si veci nastudovat a proste rozsiruju bludy...to nevravim,ze je toto ten pripad......ja len ze aj ked mi lekar nieco povie tak ja si to este potvrdim na 2 miestach minimalne, lebo toto co sa u nas vsetko nazyva lekarmi,tak to .....skoda reci.... 😠

@dadis ako inak vysvvetlia bezne nezavazne vírusové git_babetko hnackuje- respiracné- idu mu soplíky plus teplotka mala , ale ved to su zubky- co dame- pracetamol- od teploty-- a nejaký gelik- a vsetci su spokojný stale to tvrdím