Adopcia psíka z útulku Tuláčik: rady a skúsenosti
Ahojte. Už dlhšie zvažujeme adopciu psíka z útulku. Veľmi sa nám zapáčil jeden hotová láska na prvý pohľad. Napísala som mail včera. Čo viac urobiť? Kedy zvyknú odpísať? Máte skúsenosti s týmto konkrétnym útulkom? Ďakujem.
Ja by som odporučila ísť osobne..ja teda s utiekami nemám dobrú skúsenosť..písala som do 4ch keď som si chcela adoptovať psíka,3 mi ani neodpisali,ani po viac po kusoch email som písala a nič,len dali videne(čo mi príde od veci keď stále že majú plno a ani neodpisu)a ďalší chcel odomna detailne fotky domu,pozemku,kde pes bude,chápeš že asi nemajú dobre skúsenosti,alebo ja som nemala len šťastie,ale prišlo mi to moc
@anonym_autor nemozete sa nanho ist pozriet a ist s nim hned na prechadzku (ak to umoznia) viaceri z rodiny? Asi je to pre vsetkych schodnejsie vidiet sa nazivo.
My sme tiež chceli dakedy adoptovať, ale že nech ukážeme dvor, dom, kde bude žiť. No sorry ale nebudem ukazovať môj majetok. Tak sme si kúpili také plemeno, aké sme chceli. Stále sa sťažujú že majú plno, nechcú psov, a potom keď je záujem vymýšlajú
My sme tiež chceli dakedy adoptovať, ale že nech ukážeme dvor, dom, kde bude žiť. No sorry ale nebudem ukazovať môj majetok. Tak sme si kúpili také plemeno, aké sme chceli. Stále sa sťažujú že majú plno, nechcú psov, a potom keď je záujem vymýšlajú
@veraaq
@anonym_296229 tak to som úprimne v šoku že až takto to kontrolujú. tiež som FB fanúšička Tulácika z Brezna a chystáme sa tam s rodinou, ale teda ak budeme adoptovať tak do bytu....to bude asi problém...
Pretože ak máme mať psa tak jedine z útulku, iného nechcem....
mali sme najdúcha z karanténnej stanice a myslím že mu nič nechýbalo u nás....
@veraaq
@anonym_296229 tak to som úprimne v šoku že až takto to kontrolujú. tiež som FB fanúšička Tulácika z Brezna a chystáme sa tam s rodinou, ale teda ak budeme adoptovať tak do bytu....to bude asi problém...
Pretože ak máme mať psa tak jedine z útulku, iného nechcem....
mali sme najdúcha z karanténnej stanice a myslím že mu nič nechýbalo u nás....
@anonym_7429d0 My sme nechceli do bytu,jedine na dvor. No vymýšľali že nebude prístup do bytu. No nie, zvieratá neznesiem v byte
ja som tam bola par dni dozadu osobne pozriet psika. vypisala som formular na stranke pod konkretnym psikom, ozvali sa mi na druhy den. bolo mi odporucene prist osobne pozriet a ja to tiez odporucam. psikov maju vela a podla mna je pochopitelne, ze preveruju ludi aj prostredie, nemam problem poslat foto zahrady. Asi maju aj dost zlych skusenosti. komunikacia bola vyborna, vsetko mi vysvetlili a ukazali.
ja som tam bola par dni dozadu osobne pozriet psika. vypisala som formular na stranke pod konkretnym psikom, ozvali sa mi na druhy den. bolo mi odporucene prist osobne pozriet a ja to tiez odporucam. psikov maju vela a podla mna je pochopitelne, ze preveruju ludi aj prostredie, nemam problem poslat foto zahrady. Asi maju aj dost zlych skusenosti. komunikacia bola vyborna, vsetko mi vysvetlili a ukazali.
@anonym_00697e toho psíka nahodili len na fb a instagram, na stránke nie je, takže nedá sa vypísať ten formulár,
@anonym_00697e toho psíka nahodili len na fb a instagram, na stránke nie je, takže nedá sa vypísať ten formulár,
@anonym_autor väčšinou útulky žiadajú aby záujemcovia volali, to je väčšinou rýchlejšie ako odpisovanie na mail. Tak prípadne ešte to skúsiť
@anonym_autor Prečo si dnes ráno neskúsila aj volať? Možno bol väčší záujem ak pekný pes a šteniatko a osobne keby tam robím tiež radšej dám niekomu kto je aktívny a zavolá a napríklad príde sa pozrieť ako kto len na FN napíše komentár že má záujem alebo napíše email... Chápem že včera si volať nechcela lebo nedeľa, ale dnes ráno si mohla skúsiť...
@anonym_autor Prečo si dnes ráno neskúsila aj volať? Možno bol väčší záujem ak pekný pes a šteniatko a osobne keby tam robím tiež radšej dám niekomu kto je aktívny a zavolá a napríklad príde sa pozrieť ako kto len na FN napíše komentár že má záujem alebo napíše email... Chápem že včera si volať nechcela lebo nedeľa, ale dnes ráno si mohla skúsiť...
@marsmykkok pretože čo sledujem veľa útulkov dáva aby nevolali že sú v terénne a nestíhajú ľuďom dvíhať...tak som sa bala
myslim, ze som citala niekde v komentaroch kedysi, z enestihaju odpisovat na emaily casovo.. zavolala by som/napisala sms a isla by som tam osobne. Davno som ich nepozerala ale viem ze aj vencenie a kadeco sa ma dohadovat telefonicky, alebo len v casoch ked su tam atd. Predpokladam, ze to tak bude so vsetkym
bat sa nemusis, ak nebudu mat cas, tak proste nezdvihnu
@marsmykkok pretože čo sledujem veľa útulkov dáva aby nevolali že sú v terénne a nestíhajú ľuďom dvíhať...tak som sa bala
@anonym_autor Tak skús zajtra zavolať že by si mala záujem, prípadne či by si sa nevedela prísť aj pozrieť. Ak je to nejaký nový psík možno nechcú zhurta, chcú spoznať jeho povahu, vyšetriť ho a až potom nájsť vhodný domov ak budú vedieť aký je a ku komu by sa hodil.
@anonym_autor tak to som prekvapena, lebo sledujem ich fakt dlho a psikov zo socialnych sieti som vzdy nasla aj na stranke, maju dve sekcie-psik z mnoziarne alebo kvazi normalny psik. ale fakt odporucam ist osobne, su velmi ustretovi.
Pokial nie je na stranke asi este nie je pripraveny na adopciu (ockovania, odcervenia, odblsenie prip. ine vet. ukony). Na stranke najdes vsetkych, ktory su pripraveny na novy domov.

@anonym_autor ja by som skor ako email na stranke klikla priamo na toho psika potom na "adoptovat" a vyplnila formular. Urcite to bude rychlejsie ako cez email kde mozno nedostali vsetky potrebne info. Alebo da sa ist v urcenych casoch vencit a tam osobne spoznate psika a vyriesite vsetko potrebne.