Adopcia psa z útulku: Skúsenosti a rady
Plánujeme si adoptovať psíka z útulku, psík má cca cez rok, našli ho tulaveho, už nám ho aj prisľúbili❤️áno veľmi ho chceme, celá rodina sa teší, vieme čo to obnáša, ale ja stále mám také vnútorné pocity či dobre robím, beriem to za veľkú zodpovednosť, bojím sa či bude problémový, ale zo strany útulku je opísaný ako spoločenský, ma rád deti.dokonacama aj hygienické navyky...doma sme sa zhodli že šteniatko veľmi nechceme , sme zaciatocnoci.....napíšte mi vaše skúsenosti prosím, či nelutujete že ste do toho šli, prosím nehejtujte ma, beriem to naozaj vážne a zodpovedne,l...
Mám psa z útulku je u nás od jari 23, a nie nemenila by som. Pred adopciou sme ho chodievali venčiť
Dievcata, ktory utulok je dobry?
@beloved ja mam z Cesta za domovom (pri Poprade), utulok ma priamo veterinarka, o psikov je prikladne postarane, kvalitne krmivo dostavuju, ciste koterce a vybehy, bezproblemova komunikacia, psikom sa aj venuju co sa tyka ucenia hygieny, poslusnosti - moja poznala sadni, chodzu na voditku aj kliker jednoducho nemam co vytknut ale velmi sa mi pozdava aj Ruzomberok ale o nom som sa dozvedela az po adopcii.
@anonym_autor dobre ze sa nad tým všetkým zamyslas. Tiez mame utulkaca. Treba rátať s tým, že ho budete musieť este dlho vychovávať a učiť. V 1 roku bol náš pes stále pubertak, až niekedy v dvoch rokoch dospel, začal byť rozumný a poslušný.
Takže
Mam z utulku a nemenila by som. Vsak chodte ho pozriet do utulku a podla toho sa rozhodnite v mojok utulku to bola podmienka navyse aj ja som bola rada, ze viem v akych podmienkach tam zije. Lebo uprimne, nie kazdy utulok v tom je idealny a uz v minulosti museli zachranovat prave psikov aj odtial.
@anonym_1e80fc je od nás 4,5hod cesty , dohodli sme sa že nám ho dovezu...
@anonym_autor brala som z útulku 2r fenku x pittbull (asi s rottweilerom), je možné že ju chceli na zápasy ale ona na to nie je. zľakne sa dupnutia a bála sa mi aj v meste, útočí iba zo strachu. jednoznačne jej minulosť poznačila psychiku ale mám ju už cez 7-8r a nemenila by som. ale chce to odvahu si vziat takého psa v takom veku a s takou minulosťou 😅
tiež mám z útulku a neľutujem, ale popravde začiatky boli ťažké aj keď bol socializovaný. bol plný energie a rád utekal. nebola som začiatočník, predtým som mala psíka od šteniatka a tiež energický psík /vyžla/ z útulku kríženec jack rusella, ukľudnil sa až v 8-9r. kastrovaný od mala. ale nedal sa vybiť ako na baterky. našťastie som bola zvyknutná na plno energie. 🙂 záleží aké plemeno aj keď kríženec z útulku niečo prevláda. záleží aký typ rodiny ste, a aké plemeno ste si vybrali. niektorí si vyberú energické plemeno a nemajú naňho čas a potom sa čudujú že majú všetko zničené a pes frustrovaný a dlho sám.
@beloved ja mam z Cesta za domovom (pri Poprade), utulok ma priamo veterinarka, o psikov je prikladne postarane, kvalitne krmivo dostavuju, ciste koterce a vybehy, bezproblemova komunikacia, psikom sa aj venuju co sa tyka ucenia hygieny, poslusnosti - moja poznala sadni, chodzu na voditku aj kliker jednoducho nemam co vytknut ale velmi sa mi pozdava aj Ruzomberok ale o nom som sa dozvedela az po adopcii.
@anonym_1e80fc Cesta za domovom? To je ten útulok, kde nikdy nikto nedvíha telefón?
@anonym_1e80fc Cesta za domovom? To je ten útulok, kde nikdy nikto nedvíha telefón?
@anonym_4a6eac neviem, nevolala som tam komunikovali sme cez messenger uplne normalne. Telefon pokial viem maju na akutne pripady nie adopcie. Nevidim ani najmensi dovod kvoli adopcii vyvolavat na telefon.
@anonym_autor ja som naprikad vzala psika len do docasky. Vlatsne som ani neplanovala ho adoptovat. Ale ked sa nasiel zaujemca, tak som oznamila, ze psika vam nedam a nechavam si ho 😀. A je so mnou uz 13rokov
Jednu sme mali zachránenú z množiarne, ďalšie dve z útulku a nikdy sme to neoľutovali. Najlepšie a najvernejšie dušičky.
Urcite nebudete lutovat,psikovia z utulku su vacsinou tie najvdacnejsie tvorceky,😊
Mám z útulku, už má 10 rokov, najlepší psík povahovo akého som poznala. V živote ani nezavrčala na človeka a odrastli pri nej dve deti.
@anonym_autor prečo ho nejdeš najprv pozrieť? Áno, je ďaleko, ale určite by som šla. Psa máš minimálne na 10 rokov.
@anonym_autor prva hawka od malička prežili sme steniatkovskw obdpbie cikanie hryzanie a ine veci ked po 14 rokoch umrela bolest obrovska..dva roky nato sme nasli 5 ročnu fenku z utulku...uz mala návyjy bola kludna a bolo to to najlepšie čo sme urobili....nie my ju ale ona si nas proste vybrala....je tonu 5mesiacov čo uz ju nemáme...bola člen rodiny láska v dobrom aj v zlom ....máte obavi ale verím že budete milo prekvapeny
No len aby si nelutovala,k detom starsieho psa bez toho aby so ho videla,za mna odvaha.Celkovo by som z utulku nebrala,to skor stena z bazosu.Ale utulky su mi vyslovene nesympaticke a to ich zobranie ma skor odradza.Ktovie kam tie darovane peniaze idu a tie ich podmienky.Este aby si nejakeho agresivneho psa nevyfasovala.
@anonym_4a6eac do útulkov treba písať najlepšie správy a nie telefonovať. Veď oni sa primárne venujú psom a nie telefonom.
@anonym_autor ja mám už tretieho psa z útulku. Prvé bolo šteňa a druhý a tretí už mali cca 5 rokov. Treba im dať čas, ale nikdy som to neoľutovala.
@anonym_autor môj brat mal fenku z útulku, veľká rasa, bola miláčikom rodiny, kamoska ma takto z útulku už tretieho psika, vždy to bol nejaký kríženec, ale vždy sa mu venovali a zatiaľ nemali žiadne problémy. A to si brala prvého ako úplná začiatočníčka a mladá baba.
@anonym_autor nemáme z útulku a nikdy sme nemali. Riaď sa tým, ako ho poznajú z útulku. Avšak chcem ti napísať zváž ako to bude keď budete cestovať. Či je dostatočne socializovaný a vie cestovať v aute a v dopravných prostriedkoch ( to musí pes zažiť do dvoch rokov veku, lebo ináč ho to už nenaučíš), či vie vydržať doma sám keď budete v práci a v neposlednom rade, či ho budete brať všade a platiť za neho za hotely (nie všade psov vedia ubytovať), či ho máte kde nechávať v prípade dovolenky, choroby a podobne. U nás je toto hlavný dôvod, prečo psa dlhšie mať nebudeme. Nemá nám ho kto postrážiť v prípade núdze. Škoda.
No len aby si nelutovala,k detom starsieho psa bez toho aby so ho videla,za mna odvaha.Celkovo by som z utulku nebrala,to skor stena z bazosu.Ale utulky su mi vyslovene nesympaticke a to ich zobranie ma skor odradza.Ktovie kam tie darovane peniaze idu a tie ich podmienky.Este aby si nejakeho agresivneho psa nevyfasovala.
@anonym_5b2d62 agresívne šteňa najskôr donesieš z bazošu moja, z množiarne. Matka tam rodí vyčerpaná stále znova, je tam hluk a smrad, špina. Šteňatá z takých podmienok, majú nenávratne zničenú nervovú sústavu, epilepsie, agresiu. Tak moc nemudruj a nedávaj rady keď ho..o o tom vieš.
@anonym_5b2d62 ty si dobra trubka. k tomu bazosu sa ani nevyjadrujem. podporovat mnozitelov v dnesnej dobe 🤦♀️🤮🤮🤮
@anonym_autor Uz mam tretieho tyraneho Jasne ze sa musite zosuladit ale najlepsi partak a clen rodiny.

Mam z utulku a nemenila by som. Vsak chodte ho pozriet do utulku a podla toho sa rozhodnite v mojok utulku to bola podmienka navyse aj ja som bola rada, ze viem v akych podmienkach tam zije. Lebo uprimne, nie kazdy utulok v tom je idealny a uz v minulosti museli zachranovat prave psikov aj odtial.