Ako často venčíte psa?
Ahojte, kto má doma psa, ako často ho chodíte venčiť? Ja mám Vipeta a venčím ju raz denne. Chodím s ňou asi 6 km na krátkom vodítku, rýchlejšou chôdzou. Doma občas behá za loptou na záhrade. Je to podľa vás pre ňu dosť pohybu?
jak venčíš raz denne… zvyšné razy vykonáva potrebu na záhrade? nemala by…
ale áno, 6km denne jej stačí. ak sa vybehá na dvore…
Ano, pri uplne beznom zivote je to postacujuce. A je uplne v pohode ak sa pes venci na zahrade. Podla mna nie je nic horsie ako pes nauceny na to, ze sa na zahrade nevyvenci ani za nic. Pretoze su aj take situacie, ktore niekedy vyplyvaju z rodinnej situacie, ze ta prechadzka az tak mozna nie je - a vtedy je velmi fajn, ked sa pes normalne vyvenci aj na zahrade. Clovek pozbiera a zo psa absolutne neubudne, ked v ten den nejde mimo dvora a je len s rodinou, ci uz dnu, alebo von 🙃
Ano, pri uplne beznom zivote je to postacujuce. A je uplne v pohode ak sa pes venci na zahrade. Podla mna nie je nic horsie ako pes nauceny na to, ze sa na zahrade nevyvenci ani za nic. Pretoze su aj take situacie, ktore niekedy vyplyvaju z rodinnej situacie, ze ta prechadzka az tak mozna nie je - a vtedy je velmi fajn, ked sa pes normalne vyvenci aj na zahrade. Clovek pozbiera a zo psa absolutne neubudne, ked v ten den nejde mimo dvora a je len s rodinou, ci uz dnu, alebo von 🙃
@anonym_5e3812 napríklad?
@anonym_5e3812 napríklad?
@biba_18 napriklad uplne najbeznejsia situacia v rodinach, ked som ja ako matka sama doma s malymi a chorymi detmi, muz na sluzobke alebo do vecera v praci. Takze pes vtedy funguje normalne s nami doma, pomedzi to ho normalne hocikedy vypustim na zahradu, urobi si potrebu, za minutu je nazad pri dverach, a travi s nami uplne normalny a spokojny den vovnutri. Ale nemusim a nemam sancu vtedy vytahovat voditko a ist ho vencit a nechat batolata same doma. (A nie, nemam sancu na ziadnu varovku). Takze taketo obycajne "napriklad". A pes je stastny a spokojny 🙂
@btus ma krátke vodítko
tiež chodíme cez týždeň len raz denne, tiež tak cca 5-6km. Ak sa dá, cez víkend aj viac. Ak sme na turistike, idú aj 25 km. Momentálne ale máme problém, lebo na každé venčenie musíme sadnúť do auta a ísť 5km, aby sme mohli ísť venčiť. Máme tu veľa kliešťov s babeziózou ( na lúkach) a do hory nepôjdem, tam máme medvede. ☹ Takže chodíme večer do mesta. niekedy chodíme behať, ale to musí byť chladno. Pod 15°C.
@minenkaa no a? Veď to vodítko má asi 1,5m. Naše, keď ideme behať , tak ich ani nenapadne ňuchať. Berú to, že sú v práci. Občas mám problém držať s nimi tempo.
@anonym_5e3812 aj naše cikajú a kakajú aj na pozemku. Idem do práce, tak ich dávame na dvor. Nie sú zatvorené v dome.
tiež chodíme cez týždeň len raz denne, tiež tak cca 5-6km. Ak sa dá, cez víkend aj viac. Ak sme na turistike, idú aj 25 km. Momentálne ale máme problém, lebo na každé venčenie musíme sadnúť do auta a ísť 5km, aby sme mohli ísť venčiť. Máme tu veľa kliešťov s babeziózou ( na lúkach) a do hory nepôjdem, tam máme medvede. ☹ Takže chodíme večer do mesta. niekedy chodíme behať, ale to musí byť chladno. Pod 15°C.
@minenkaa no a? Veď to vodítko má asi 1,5m. Naše, keď ideme behať , tak ich ani nenapadne ňuchať. Berú to, že sú v práci. Občas mám problém držať s nimi tempo.
@btus ale to si ty ,tu asi so psom nepracuje
Na moje psy by to bolo extremne malo. Moje psy maju kazdu prechadzku mentalnu aj fyzicku pracu - mentalnu nuchanie, trening a fyzicku - beh/aport. Pracujem s nimi 2x denne rano 20-30min, poobede 40min-90min. Spravidla cim kratsia prechadzka tym intenzovnejsi trening alebo fyzicka aktivita.
nechodíme každý deň. Skôr cez víkend 1-2. Behá po záhrade
nechodíme každý deň. Skôr cez víkend 1-2. Behá po záhrade
@anonym_fa329a chudák pes 🤦
@janah245 rano 30 min a krátka prechádzka,vecer okolo 3-5km
Býva vonku.
Týmto sme psa odnaucili vykonávať potrebu v zahrade,mame ju malu
@anonym_fa329a chudák pes 🤦
@anonym_601532 smola. No nevyzerá tak že by sa trápil😘
Ci pana, keby mna takto kazdy den niekto vzal na 6km prechadzku do lesa povinne a este by ma nechal sa zastavovat kedy chcem. To by bolo krasne. Prepacte, som sa opustila 🤣
Susedia majú psa na reťazi a raz za týždeň ho vypustia, hodinu behá jak šialený dokolečka rýchlo po záhrade a naspäť na reťaz. Mimo pozemku s ním nechodia.
lenže dievčatá, ten vipet nie je na záhrade. jeho na záhradu sa vyvenčiť iba púšťajú 😏
Žijeme v byte, takže pre nás štandard 3-4x denne. V dome považujem za štandard aspoň 1x denne mimo dvora, takže za mňa OK. Aj tých 6 km za mňa vo všeobecnosti OK, ale tak nepíšeš napr. vek, a celkovo by som sa primárne pozerala na celkovú kondíciu psa a z toho určovala, či má dostatok pohybu. Hlavne ale mi v tom popise chýba mentálna práca, rôznorodosť pohybu, spoločná hra, bla bla...

@janah245 a kedy cucha a robí čo potrebuje