Ako sa vysporiadať s voľne pobiehajúcimi psami na sídlisku?
Ahojte, uz neviem ako dalej. Byvame s mojou rodinou v meste. Je uz neunosne kolko je tu psov a ako s nimi majitelia chodia navolno. Kazdy tyzden riesime, ze nejaky pes vybehne na moje dieta. Velkych psov maju vacsinou majitelia na voditku, ale s malymi chodia na volno, lebo ved su mali. Kazdy tyzden riesime, ze ideme po chodniku a zrazu k nam sprintuje nejaky pes a brese...ja za ruku drzim maleho a psa len nejak s nohou odhanam. Uz na to nemam nervy. Dnes zase na nas vybehol pes, ked sme isli od auta k panelaku. Dupala som na neho, kricala, ale nevedela som ho odohnat, vrcal a brechal. Manzel isiel za nami, pribehol a psa odkopol, lebo nas chcel ochranit. Zrazu pribehol majitel a sotil do muza, ze ako si dovolil kopnut do jeho psa. Skoro sa pobili, stale sa trasiem. Vravim majitelovi, ze ma mat psa na voditku, ale on nic...ze on len do auta isiel, ze naco voditko. Hadka neskutocna...ja uz neviem. Kazdy majitel psa argumentuje, ze on svojho psa pozna a nikomu nic neurobi. Ale ked ten pes na nas vybehne, tak majitel len pozera alebo kedy nekedy vyjde spozna rohu...ani raz sa nestalo, aby v tejto sotuacii majitel psa privolal a vsetko v pohode..proste nic...a ked im manzel vynada, tak vyskakuju. Ja uz neviem ako toto riesit. Dajte napady.
Nepísať takéto hlúpe príbehy. Kopať do psa.??!!!
@anonym_1f2914 jasne ze kopnem keď ma ohrozuje 🤷
@anonym_1f2914 A ako sme sa podla teba mali branit? Nemali sme mu hodit nase dieta do zubov nech sa pes pohra?
Niekde som čítala, že slzný sprej nosia a v prípade potreby použijú.
@anonym_2ce65c to vytvori oblak , psa to extra vyhecuje a tebe zobere schopnost dychat
Pokojne kontaktuj mestskú políciu s tým, že v tvojom okolí si občania neplnia svoju povinnosť mať psa na vodítku a tým ohrozujú iných, najmä deti.Skor,ci neskôr padne kosa na kameň.
Pokojne kontaktuj mestskú políciu s tým, že v tvojom okolí si občania neplnia svoju povinnosť mať psa na vodítku a tým ohrozujú iných, najmä deti.Skor,ci neskôr padne kosa na kameň.
@anonym_86eff5 Lenze ako oni mozu zasiahnut? To by museli vidiet konkrentu situaciu, ked sa to deje.
@anonym_2ce65c Teoreticky by to mozno aj pomohlo, ale uplne si neviem predstavit nosit so sebou slzny sprej. To by som asi ani nestihla vytiahnut. Ja v tej situacii na psa skricim alebo dupnem, ale jeho to akoby viac hecuje.
Ja sama mam psa (na voditku), male dieta a som tehotna. Idem si kupit elektricky taser, lebo vcera som mala dalsi incident kedy si stary debil na mna v 9 tom mesiaci pustil svojho psa, ktory si chcel kusnut do mojho. Nastastie moj je vacsi a flegmos, ale kurnik aby som ja toto riesila pred porodom... Budem takym davat najskor vystrahu a potom rovno elektricku supu, nech ma bozaju v rit ked si nevedia ovladat psa. Pes sice za nic nemoze, ale ja potrebujem chranit seba, svoje deti aj psa.
@anonym_86eff5 Lenze ako oni mozu zasiahnut? To by museli vidiet konkrentu situaciu, ked sa to deje.
@anonym_autor treba tie situácie natočiť aj s majiteľmi psov a zavolať mestskú políciu na dedinách to rieši obecný úrad.
Ja sama mam psa (na voditku), male dieta a som tehotna. Idem si kupit elektricky taser, lebo vcera som mala dalsi incident kedy si stary debil na mna v 9 tom mesiaci pustil svojho psa, ktory si chcel kusnut do mojho. Nastastie moj je vacsi a flegmos, ale kurnik aby som ja toto riesila pred porodom... Budem takym davat najskor vystrahu a potom rovno elektricku supu, nech ma bozaju v rit ked si nevedia ovladat psa. Pes sice za nic nemoze, ale ja potrebujem chranit seba, svoje deti aj psa.
@gaia14 Boze, to mi je hrozne luto. Je to velmi neprijemne. Ja mam strasne rada zvierata, ale toto je moc.
Sorry ale mne psickari lezu neskutocne na nervy. Presne toto sa mi stava pravidelne. A ich odpoved “on sa chce len hrat”. No ale ani ja a ani moje dvojrocne dieta sa hrat nechce s cudzim psom , ktory na nas vybehne a zacne po nas skakat. A tom, ze je ocurany cely chodnik, vsetky lampy a vsetko to smrdi ani nehovorim. Cest vynimkam samozrejme ale zial, hlavne s majitelmi malych psov mame velmi zle skusenosti. Ale stalo sa uz aj , ze velky pes (mne po pas) bez voditka vystartoval rovno na mna a na kocik. Majitel po nom hulakal ale pes mal na haku.
@anonym_autor zaujimave, ze na vas stekaju vsetky psy. Ja ked chodim po sidlisku, ziadny pes na mna nesteka ani ma nikdy neohrozoval. Skor sa mi zda, ze mas panicky strach zo psov a hned predpokladas, ze ta kazdy (aj drobec) ide rovno zozrat. Asi ta doma nenaucili ako sa spravat k zvieratam. Ja sa vzdy zohnem a pohladkam, ak sa neboji prist blizsie a cuduj sa svete, nikdy v zivote mi ziadny pes neublizil. Ty to mas proste v hlave. A o tom, aky priklad davate detom ani nehovorim. A pamataj si, kto dokaze ublizit zvieratu, dokaze ublizit aj cloveku. Porozmyslaj.
@anonym_autor Nahlasis a na základe hlásenia budú chodiť častejšie na kontroly.Presne takto stúpili u nás na kurie oko psíčkarom, ktorí nazbierali po svojich miláčikoch 💩. Stačili 2-3 mastné pokuty a odstrasilo to mnohých od toho, aby si neplnili povinnosti.
@anonym_autor treba tie situácie natočiť aj s majiteľmi psov a zavolať mestskú políciu na dedinách to rieši obecný úrad.
@anonym_cc7d06 Lenze na to nie je cas. Proste ides po chodniku a zrazu na teba sprintuje pes, ktory brese jak saleny. To je okamih a ja rychlo chranim maleho a psa odhanam. Uz sa stalo, ze nam maleho nahanal pes a maly v tom strese hlava nehlava utekal. Jedno stastie, ze nevbehol pod auto. Odvtedy maleho stale drzim za ruku, lebo toto riesime tyzden co tyzden.
Ja mám malého psa, ale púšťam ho len v ohradenom psom výbehu, keďže je hravý a pri hre nereaguje na povel. Bojím sa ho pustiť. Avšak je plno psíčkarov, ktorí naozaj psov nemajú vycvičených a na obojku. Plnokrat sa mi stalo, že pes za nami prišiel, chceli sa hrať. Lenže nás sa zamotal do vodítka a nie a nie s ním ísť preč. Potom už začne iný pes doňho skákať. A majiteľ ešte povie, že VEĎ HO PUSTITE A UČTE HO. Pozerám, že no určite, keď ani vás nepočúva ten váš psík. Tak sa oduli. Ale je to naozaj už na porazenie. Mne to skrátka vadí, že tu psi lietajú hore dole a naozaj nereagujú na majiteľov.
@anonym_autor ja nosim kaser. Nam sa stalo to iste manzel odkopol psa a pani majitelka bola rozhorcena. Nema mat psa na volno ked jej pes otravuje. Mne prekaza aj tiche onuchavanie. Chyba majitela.
@anonym_autor zaujimave, ze na vas stekaju vsetky psy. Ja ked chodim po sidlisku, ziadny pes na mna nesteka ani ma nikdy neohrozoval. Skor sa mi zda, ze mas panicky strach zo psov a hned predpokladas, ze ta kazdy (aj drobec) ide rovno zozrat. Asi ta doma nenaucili ako sa spravat k zvieratam. Ja sa vzdy zohnem a pohladkam, ak sa neboji prist blizsie a cuduj sa svete, nikdy v zivote mi ziadny pes neublizil. Ty to mas proste v hlave. A o tom, aky priklad davate detom ani nehovorim. A pamataj si, kto dokaze ublizit zvieratu, dokaze ublizit aj cloveku. Porozmyslaj.
@anonym_b44e7c Napíšem vlastnú skúsenosť: Väčšina psov je v pohode,nestekaju,neskacu, neútočia,ale aj v mojom okolí bola pani, ktorá pri venčení sa zakecavala s kamarátkami a vôbec jej neprekážalo, že psa stratila z dohľadu a ten, možno bez zlého úmyslu,ale začal štekať a skákať do ľudí, najmä do detí.Dokonca, keď som ju slušne požiadala,aby si privolala psa, tak na mňa len škaredo pozrela a nič.Ano,mohla som sa na psa zahnať taškou s nákupom, lenže chúďa zviera nemohlo za to, že má nezodpovednu pani
@anonym_b44e7c Tak to si na omyle. Ja som so zvieratami vyrastala a moje dieta takisto vediem k laske k zvieratam. Lenze ja nehovorim o tom, ze k nam pribehne nejaky pes, ja hovorim o tom, ze na nas UTOCI pes a to je sakra rozdiel. Asi nemas dieta a nevies, ake je to bat sa o vlastne dieta, na ktore sa ti ruti pes, vrci a tvoje dieta je biele ako stena a cele sa trasie a ty nevies ci utekat, ci sa nechat pohryzt, ci ratovat dieta.
@anonym_b44e7c presne tak.
@anonym_b44e7c Tak to si na omyle. Ja som so zvieratami vyrastala a moje dieta takisto vediem k laske k zvieratam. Lenze ja nehovorim o tom, ze k nam pribehne nejaky pes, ja hovorim o tom, ze na nas UTOCI pes a to je sakra rozdiel. Asi nemas dieta a nevies, ake je to bat sa o vlastne dieta, na ktore sa ti ruti pes, vrci a tvoje dieta je biele ako stena a cele sa trasie a ty nevies ci utekat, ci sa nechat pohryzt, ci ratovat dieta.
@anonym_autor neverim, ze niekto kto vyrastal so zvieratami sa moze takto spravat. Za mna to co si opisala je jednoducho bezcitne spravanie. Ja dieta mam, ale kedze ja viem ako sa ma spravat k zvieratam, tak to vie aj moje dieta, ktore mimochodom vyrastlo so psom velkeho plemena.
Ja mám kocúra v byte,minule som ho venčila a zrazu na na nás vyletel pes,majitelka ho nechala bez vodzky, chcel uhryznút môjho kocúra nakonec som zakřičala na psa a isiel přec majitelka Sá ospravedlnila
Autorka, na jednej strane ta chapem, aj mne ako psickarovi lezu mnohi ini psickari na nervy, no na druhej sa mi zda zvlastne, ze kazdy tyzden na vas nejaky pes vybehne. Zijem v BA na sidlisku, kde su ludia a psy pomaly 1:1, so psom som vonku hodiny denne, stretavame desiatky ludi a psov a ja osobne som veru nebola svedkom toho, ze by pes na niekoho agresivne vybehol. Skor to byva tak, ze sa naradostene rozbehne a ma smolu na cloveka, ktoremu to je neprijemne, lebo psy nemusi. Netvrdim, ze nehovoris pravdu, len sa mi to na zaklade mojich skusenosti zda zvlastne.
Je to hrozné fakt
Nestačí ze deti musia byť vo výbehu oplotenom na ihrisku ale ešte aj človek aby sa bal keď dieťa behá a taký pes v okolí
Väčšina stretov je ok
A keby pes išiel útočít na moje dieťa,tak nebudem čakať a rovno psa ,, spacifikujem,,.a nech ma aj potom majiteľ zbije, lepšie ako dokusane dieťa
A to teda som videla a zazila všeličo aj ako majiteľ mal problém atď
Žiadna sranda
Mali by to viac pokutovať ale asi chýbaju sťažnosti na to
@anonym_autor neverim, ze niekto kto vyrastal so zvieratami sa moze takto spravat. Za mna to co si opisala je jednoducho bezcitne spravanie. Ja dieta mam, ale kedze ja viem ako sa ma spravat k zvieratam, tak to vie aj moje dieta, ktore mimochodom vyrastlo so psom velkeho plemena.
@anonym_b44e7c Bezcitne spravanie? Ze mi do dietata utoci pes, tak nas manzel brani? Ja sa niekolko hodin trasiem z toho, co sa stalo, ale ty riesis chudatko psa. Ved jasne, dnes je dieta viac ako pes.
@anonym_b44e7c Bezcitne spravanie? Ze mi do dietata utoci pes, tak nas manzel brani? Ja sa niekolko hodin trasiem z toho, co sa stalo, ale ty riesis chudatko psa. Ved jasne, dnes je dieta viac ako pes.
@anonym_autor keby to bolo moje dieťa,tak ten pes už tu nieje
Neexist aby dieťa bolo ohrozené
Autorka, na jednej strane ta chapem, aj mne ako psickarovi lezu mnohi ini psickari na nervy, no na druhej sa mi zda zvlastne, ze kazdy tyzden na vas nejaky pes vybehne. Zijem v BA na sidlisku, kde su ludia a psy pomaly 1:1, so psom som vonku hodiny denne, stretavame desiatky ludi a psov a ja osobne som veru nebola svedkom toho, ze by pes na niekoho agresivne vybehol. Skor to byva tak, ze sa naradostene rozbehne a ma smolu na cloveka, ktoremu to je neprijemne, lebo psy nemusi. Netvrdim, ze nehovoris pravdu, len sa mi to na zaklade mojich skusenosti zda zvlastne.
@mandzula Mas pravdu. To "kazdy tyzden" som napisala preto, ze sa nam to stalo raz dnes, raz minuly tyzden a raz predminuly tyzden. Takze posledne tri tyzdne. Predtym mesiac nic a predtym zas. Stalo sa to velakrat s tym, ze teraz ma to uz naozaj nastvalo, ze je to treti tyzden po sebe. Su tu aj normalni psickari, nasa suseda chodi stale s voditkom, aj sa pohrame. Nehovorim, ze su nezodpovedni vsetci, praveze by som povedala, ze vacsina je normalnych, len je par exemplarov. Tento pes, co na nas zautocil dnes, uz raz do maleho skocil. Preto premyslam, ako to riesit s tymi nezodpovednymi, ze ake paky na nich. Ze ako to riesia ini ludia.
@anonym_autor ja hovorím, že keby si sa vedela správať k zvieratám, tak si sa nemusela ani triasť, ani báť, ani kopať do zvieraťa. A je jedno akého. Vedela by si ako reagovať a ešte by ste boli aj kamaráti. O tom hovorím. Zviera veľmi dobre vycíti čo ide z človeka a keď na teba všetci štekajú, tak to o niečom svedčí.
@mandzula Mas pravdu. To "kazdy tyzden" som napisala preto, ze sa nam to stalo raz dnes, raz minuly tyzden a raz predminuly tyzden. Takze posledne tri tyzdne. Predtym mesiac nic a predtym zas. Stalo sa to velakrat s tym, ze teraz ma to uz naozaj nastvalo, ze je to treti tyzden po sebe. Su tu aj normalni psickari, nasa suseda chodi stale s voditkom, aj sa pohrame. Nehovorim, ze su nezodpovedni vsetci, praveze by som povedala, ze vacsina je normalnych, len je par exemplarov. Tento pes, co na nas zautocil dnes, uz raz do maleho skocil. Preto premyslam, ako to riesit s tymi nezodpovednymi, ze ake paky na nich. Ze ako to riesia ini ludia.
@anonym_autor policajtov volať
Dokonca poznám sídliskovy prípad,ked sam policajt zneškodnil psa,bolo to dávno
@anonym_b44e7c a co teda mala spravit?