Ako dať psovi tabletku bez boja?
Dobrý deň,
náš pes akoby presne vedel, kedy sa mu snažím schovať tabletku do jedla. Skúšala som ju dať do paštéty, syra aj do obľúbenej maškrty, ale vždy ju nejako odhalí a zje všetko okolo nej. 😅
Začína to byť celkom boj a rada by som počula, ako to riešite vy. Máte nejaký trik, ktorý vám naozaj funguje?
strčiť do krku až na koreň jazyka,pridržať papuľku,aby to nemohol vypľuť,zdvihnúť papuľku dohora a jemne pomasírovať krk.Držať ho medzi nohami,aby nemohol vycúvať.
Ja som tabletku predtým podrvila a zabalila do mäkkého syra,lebo psi sú ozaj experti na toto a tvári sa,že prehltol,a za chvíľu to vypľuje
Normálne tabletku prepoliť na niekoľko častí, zabaliť do šunky, celú tabletku ani mne pes nechcel lebo je to veľké a cítiť to
@anonym_autor otvorim mu papulu a napcham mu to do krku ako veterinar 🙂
Dávala som do syrokremu - po kúskoch. Ak nezjedol, chytili sme papuľu a išlo to po zlom - až ku krku. Jednoducho lieky zobrať musel 🤷
A ked nechce prehltnut tak mu zapchaj nos, vtedy prehltne
Ja som zvykla zabaliť do plátku šunky
@anonym_autor neporadim,ale.nas labrador ju s radostou vzdy zhltol dobrovolne.ale to su labradori🙂 s kocurom zapasim a beriem si ochranne oblecenie na poskrabanie😀
Náš terajší je taký pažravý že ju zje dobrovolne, len tak. Predošlému sme strčili buď rovno do krku a podržali papalku zatvorenú, alebo do kúsku( kocky) surového mäsa.
Je to od psa, mala som jedného ten to vybral z všetkého. To bolo jedno čo som skúšala. Len mi dať do huby a podržať dokym neprehltol. Teraz mám psa co by ho otrávili. Dám do šunky ani nepokúše pomaly a nevie o ničom. Takže keď raz vie a cíti tak to po dobrom doňho nedostaneš.
Skryť do chleba a zmačkať do malej guľky.
Chytim psa, otvorim papulu a normalne dam tabletku na koren jazyka, az prstom zatlacim do krku. Vybavene za asi 10 sekund a mam istotu ze to je cele tam kde treba, aj keby neviem co.
@anonym_autor rozdrviť do mlieka.
Rozdrvim a zmiesam s konzervou takze nema ako ju vyplut.
Do salamy zatočiť
Bežne dávam normálne do krku /napr. odčervovadlá/, ale jeden z mojich psíkov užíva tabletky 2x denne a nechcem ho 2x denne trápiť podávaním do krku, tak som vymyslela spôsob, že piškotu rozlomím na štvrtinky, do jednej štvrtinky nožíkom vyvŕtam dierku, strčím do nej tabletku a dám mu a hneď mu podám ďalšiu štvrtinku bez tabletky, aby tú prvú rýchlo zhltol . Funguje to pefektne, stačí, že sa ho opýtam "chceš piškotku?" a už natešene letí do kuchyne.

Normálne do papule. Nehovorit na neho, prísť k nemu, otvorit gambu, strcit tbl. do krku, podrzat zavretu gambu, pes prehltne a je to.