Ako skladovať veľké balenie granúl pre psov?
Ahojte.
Kupujeme väčšie vrece, lebo cenovo vyjde lepšie, ale pes ho žerie dosť dlho a posledné granule už podľa mňa ani tak nevonia ako po otvorení. Doteraz som ich nechávala priamo vo vreci a len ho poriadne zatvárala.
Presýpate granule do nejakej uzatvárateľnej nádoby alebo je lepšie nechať ich v pôvodnom obale? Hlavne aby nezvlhli a zostali čo najdlhšie čerstvé.
@anonym_autor ja to presypam do takeho plastoveho uzatvaratelneho vedra... a nemam pocit, ze by nejak inac vonali / smrdeli... ale teda necuchal som k nim... len teda "na prvu" som si zatial nevsimol (niekolko rokov)
Hlavne ich neskladuj v teplom vlhkom prostredi. Vtedy zkysnu.
Mali sme plastovy uzatvaraci kyblik na to. Granule obsahuju oleje - mozu zatuchnut. Nas pes bol na to velmi haklivy - niekedy aj nove balenie, len ocuchal a nechcel to. Prave preto, ze som sa bala, ze su uz zatuchnute, tak som zacala kupovat mensie balenia, aj ked to vyslo drahsie. Nedokazala som to sama rozoznat, ze preco ich nechce, bola to vzdy ta ista znacka.
@anonym_autor máme uzatvárateľný box, no granule tam nepresýpame, len otvoríme a vložíme ich v pôvodnom obale
@anonym_autor Ja kupujem nášmu psovi tiež veľké, 8 kg balenie. Má to možno aj na pol roka, nie je to hlavná zložka stravy. Po kúpe to vždy rozdelím po 1,5 - 2 kg a zabalím do tých vákuových sáčkov, ktoré zatavím. Potom vždy otvorím len jedno balenie, čo zožerie do mesiaca - dvoch.

Vzdy granule aj v novej nadobe by mali ostat v originalnom obale. My kupujeme tiez velke na 22kg psa 12kg inak by sme kupovali doslova kazdy mesiac a pri este mensich baleniach mozno aj castejsie. Nikdy sa nestalo, zeby granule na spodu uz nevonali, mame ich poriadne uzavrete. Ale ak granule mas 3-4+ mesiace otvorene zvazila by som naozaj nakup mensich baleni, moze sa tvorit plesen aj ked ju nevidis alebo celkovo ked su vysusene tak akokeby ty si jedla suche rozky alebo ine jedlo miesto cerstveho, tiez by ta chut nebola ono.