icon

Ako zvládať prácu na 12h a psa v byte?

Dnes o 09:37

Dobrý deň, ako riešite, keď máte prácu na 12h + cestovanie a máte psa v byte ? Vydrží to v pohode ?

Strana
z2
mirola
Dnes o 09:42

Podľa mňa to je pre psa čisté trápenie, buď nemaj psa, alebo nech ho niekto ide cez obed ešte vyvenčiť.. prípadne zmeň prácu..

motylik2559
Dnes o 09:44

@anonym_autor Vydrzat by mozno aj vydrzal, ale rozhodne toho mojho takto netrapim. Ty by si vydrzala neist 12h na wc?😁 Ja toho mojho vencim cez pracovny tyzden 3x a cez vikend obcas aj len tak vybehneme medzi venceniami, ked nie je iny program 4x, ked je tak pekne. Ty mas psa alebo este len chces pri takychto sluzbach? Pokial nemas, tak si ani neber, bolo by to pre neho trapenie.

vikkia
Dnes o 09:47

toto by som nedokazala takto nechat psika dlho sameho, aj ked sa da vyriesit, ze bude chodit na wc niekde na podlozku, ale neviem, je to dlho.

pribinak
Dnes o 09:47

Chudák pes. Pes je slovenské zviera a držať ho samého takto dlho je čisté trápenie
Tu by som naozaj zvazila iné zvieratko

biba_18
Dnes o 09:52

nerob mu to. zdravotne pre neho bude zlé ak sa nebude môcť vymočiť a bude mať permanentne plný mechúr, môže to viesť k naozaj vážnym zápalom…
takže psa buď nosiť každý deň na stráženie alebo nájsť niekoho kto ho bude venčiť…
možno nejaké dieťa v susedstve, za nejakú primeranú odmenu? dôchodca v susedstve?

anonym_13e81f
Dnes o 09:55

Je to tyranie zvierata, a clovek co to dopusti je fakt sprosty obmedzeny sebec

marsmykkok
Dnes o 09:55

Zase odrobíš 15 dní do mesiaca a 15 budeš doma, pre psa teda z tohto hľadiska lepšie ako ak niekto odrobí 23dní, pes bude oddychovať, ale určite po 6 hodinách by niekto mal prísť koho si zaplatíš a pôjde s ním von a trochu sa mu povenuje-aspoň na hodinu.

13uzivatelka11
Dnes o 09:58

Nie, nevydrží, ak nenájdeš niekoho, kto ho cez deň vyvenci.. Čo keď ostaneš cestou z roboty v dakej kolóne, alebo budeš musieť ostať nadčas?

gdulskadarina
Dnes o 10:04

Vy by ste to vydrzli? Najdite mu niekoho na strazenie alebo aspon na vencenie preboha.

mysicka36
Dnes o 10:06

Je to problém. Niektorí psi síce vydržia, lebo ak sú sami tak spia, málo pijú. Lenže zo zdravotného hľadiska to nieje OK, neskôr mávajú problémy s obličkami, moč. kameňmi...
Keď som bývala v byte, tak suseda školáčka mi ho na flexi vodítku zobrala po obede von na cik prechádzku. Teraz bývam v RD a pes je v záhrade, takže kľudne môžem byť aj dlhšie.

marsmykkok
Dnes o 10:07

Inak pes nie je blbý, psy chápu proces že ak pijú potrebujú potom čúrať, teda proste pes nebude piť ani cez deň ak bude preč ani v noci a bude dehydrovaný vkuse a odídu obličky... Teda určite sa nemôže pes nechať tak že vydrží lebo prestane piť a odídu mu obličky, treba aby denne chodil v strede jej zmeny niekto ho vyvenčiť a pes vedel že niekto príde...

svettii
Dnes o 10:09

Jasné, že sa ten psík takto bude sám doma trápiť. Nekupovala by som si pri takejto práci žiadneho. Alebo porozmýšľala nad iným zamestnaním. ❤

rdi
Dnes o 10:11

nie je to uz trosku tyranie? 12+ je prilis vela. neviem, ci ste zmenili pracu, alebo ste si brali psika s tym, ze bude tak dlho byvat sam doma, no za mna je to uz na zamyslenie....

slavomira236
Dnes o 10:13

@anonym_autor 12 hodin plus mozno 2 hodiny cestovania chudak pes..a potom s nim vyjdes na 15 minut pod blok mozno ani tolko nie..

anonym_164957
Dnes o 10:17

Nikdy by som to psovi neurobila. Či naučíš ho robiť potrebu na tie umelé akože trávniky ? Tfuj.

simsalabim
Dnes o 10:33

@anonym_autor macka tak dlho sama vydrzi, ale pre psa to bude trapenie a nielen kvoli cikaniu.

anonym_c87fcd
Dnes o 10:34

@anonym_autor moj by to vydrzal (kedze tiez je typ ze malo pije ked som neni doma) ... ak som vedela ze sa tak stane, isla som s nim rano minimalne na 30 minut ... a ked to bolo ozaj raz za cas tak myslim ze mu to ani nijak neublizilo (ma 11 rokov a sem tam sa stavalo v minulosti ze aj tych 14 hodin musel vydrzat a nastastie ziadne problemy z toho nema) ... kebyze tak ma byt kazdy druhy den, to uz by nebolo dobre ... no kedze pises ze zmeny, tak predpokladam, ze by to bolo pravidelne a teda lepsie je hladat ine riesenie

anonym_72d67e
Dnes o 11:24

Urcite nie.. ja som velky psickar a ked som zacala po skole robit 12ky, tak som si radšej zaobstarala macku.. 🙂

ik70
Dnes o 11:45

Mne sa raz stalo, že som musela nepredvídane zostať v robote 12h, tak som zavolala otcovi aby išiel vyvenčit psíka aspoň po 6tich hodinách. Prišla som domov a v obyvačke som za kreslom našla kôpku hov..nka 😨. Volám otcovi, že bol si ho vyvenčiť a on, že zabudol som 😠. Tak odvtedy viem, že nevydrží 12 hod.

ljmmm
Dnes o 12:46

vyskusaj si to na sebe. Zacni o osmej rano

valeria2012
Dnes o 13:08

@anonym_autor ja že riešiš seba pretože 12 hodín ranné a nočné sú zabijak ,pes to celé prespí

anonym_de359d
Dnes o 13:13

Nie nevydrzi to v pohode… treba to riešiť pes nema byt 12hodin sam a nevyvenceny

anonym_eb091c
Dnes o 13:25
@pribinak

Chudák pes. Pes je slovenské zviera a držať ho samého takto dlho je čisté trápenie
Tu by som naozaj zvazila iné zvieratko

@pribinak slovenské?

wolf_
Dnes o 13:31

Zdravý dospelý pes to s potrebami vydrží. Naučený vychovaný pes, ktorý má mimo to dostatočné fyzické a psychické zamestnanie, to prespí. Otázne je nakoľko je to zdravotne v poriadku. Ja osobne by som to neriskovala. Krátkodobo ok, fajn. Ako dlhodobé fungovanie nie.

misulka22
Dnes o 13:55

Ja ked som robila 12stky tak vzdy na obed ho chodila dat babka aspon dat vycikat a okolo 17-18chodil domov manzel.nenechala by som psa 12hodin bez toho.este je moznost si zaplatit niekoho kto ho cez den vyvenci alebo su psie skolky

anonym_6895fb
Dnes o 14:07

@anonym_autor mám doma mačací záchod pre môjho 4kg psa pre tieto prípady. Keď mu treba ide tam. Su to také tie kamienky

simca06022011
Dnes o 14:15

@anonym_autor podla toho ako ho mate nauceneho... odkedy si pamatam chodili sme so psom okolo 7rano a potom 18tej vecer.. cez tyzden... ked sme uz deti chodili vencit bez rodicov tak o 7mej a 16tej.. cirkusy ako chodit domov na obed vencit nikto nerobil.. a teraz mam psa v dome, vnuri, tiez s nim nik nechodi xkrat denne von, rano ide 15-20min, ked prideme domov ide na dlhsie von. Cez vikendy, volne dni beha viac, pripadne je pod dozorom s nami na dvore... cim trpi? no ma doma veget, drichme vacsinu dna. 12h je ale dost, pravidelne.. ale tu je otazne = kolko je to rpavidelne, kvoli spolocnosti, kazdy den predsa clovek 12tku nema a este k tomu.. v noci ked vydrzi 12hodin? Nevydzi? bezne psiky po vecernom venci vydrzia do 7-8-9 rano v pohode... Vsetko to zalezi od psa. Ak sa mu clovek dostatocne venuje mimo to.. tak podla mna to v pohode zvladne.

anonym_012a31
Dnes o 18:12

Môj pes 12 hodín nezvláda ani mentálne a to ho mám vonku na záhrade, kde sa môže vybehať a môže sa hocikedy vyvenčiť. Je to pre neho trápenie, kým nie sme doma. Našťastie naši bývajú vedľa a môžu si ho cez deň zobrať k sebe na dvor. Takže ono nejde iba o to venčenie.

anonym_53ad54
Dnes o 18:16
@motylik2559

@anonym_autor Vydrzat by mozno aj vydrzal, ale rozhodne toho mojho takto netrapim. Ty by si vydrzala neist 12h na wc?😁 Ja toho mojho vencim cez pracovny tyzden 3x a cez vikend obcas aj len tak vybehneme medzi venceniami, ked nie je iny program 4x, ked je tak pekne. Ty mas psa alebo este len chces pri takychto sluzbach? Pokial nemas, tak si ani neber, bolo by to pre neho trapenie.

@motylik2559 3x sa ti zda dost?si to skus na sebe.A este napises ze ty tvojho netrapis?

anonym_a90106
Dnes o 18:25
@anonym_53ad54

@motylik2559 3x sa ti zda dost?si to skus na sebe.A este napises ze ty tvojho netrapis?

@anonym_53ad54 aj nasa chodi 3x ,viac nedava, aj to niekedy bojujeme dlhsie, kym nieco spravi, takze co pes, to ine potreby. Mozno ked bude teplo a bude viac pit, tak zvládne aj 4x.

@anonym_autor 12hod +cestovanie je vela fakt. Ja robím tiez 12tky, ale poobede vzdy pride aspon dcera domov. Aj ked ma problem sa vyvenčiť potom, lebo nepije ,neje ked nie sme doma, ale uz len to, ze nepije a bola by dehydrovana, to by mi nedalo. Radšej si zozen niekoho na venčenie, alebo pripadnu celodennú starostlivost.

Strana
z2