icon

Ako zvládať prácu na 12h a psa v byte?

Včera o 09:37

Dobrý deň, ako riešite, keď máte prácu na 12h + cestovanie a máte psa v byte ? Vydrží to v pohode ?

Strana
z2
anonym_53ad54
Včera o 18:28

mal som psa v byte a vencil som 5x denne a aj vsetci ktorych som v okoli poznal,tak min.4x denne.

anonym_6f3d65
Včera o 18:29
@anonym_53ad54

mal som psa v byte a vencil som 5x denne a aj vsetci ktorych som v okoli poznal,tak min.4x denne.

@anonym_53ad54 samozrejme, 20x :D a nikto nepracoval...

kuracinarez
Autor odpoveď zmazal
anonym_53ad54
Včera o 18:34
@anonym_6f3d65

@anonym_6f3d65 ked pracujem a viem ze sa nikto nema ako venovat psovi a vyvencit ho,tak si asi psa nebudem zadovazovat?Ci?

marsmykkok
Včera o 18:44
@anonym_6f3d65

@anonym_6f3d65 väčšinou v rodine nejdú všetci spolu do roboty. Napríklad muž má rannú a ide na šiestu, deti idú na pol ôsmu, žena na deviatu, muž a deti okolo 14tej prídu a pes je doma sám len 5 hodín alebo napríklad muž ide až na nočnú a celý deň je niekto doma... Proste ak je taká rodina kde všetci odídu ráno o pol siedmej a prídu večer o šiestej psa by nemali mať aby bol celý deň sám a nemohol sa ani napiť aby nepotreboval ísť sa vyčúrať.

motylik2559
Včera o 18:50
@anonym_53ad54

@motylik2559 3x sa ti zda dost?si to skus na sebe.A este napises ze ty tvojho netrapis?

@anonym_53ad54 A co mam byt s nim 24/7 vonku? ty budes isto psickarka ako vysita😄 Moja zlata, keby si aspon co-to o psoch vedela, tak by si tu zbytocne neutocila😄 Nevies a ani netusis akeho psa mam. Navyse so psami mam dost velke skusenosti natolko, aby sa tu do mna obuvala neznalá ako ty, co potrebuje pod anonymom rypnut😄 Chodila som dobrovolne vencit psikov do utulku kedysi a aj pomahat s nejakymi vecami tam- dost vela mi to dalo o psoch, po dalsie-konzultovala som s trenerom psov vela veci bez psa, aj so psom a po tretie-vela som konzultovala s mojim veterinarom,ktory je vazne dobry v tom co robi...takze prepac, navazaj sa inde,ok? Ja viem ako sa mam o svojho psa starat, nechodime von na 5-10min ako niektorí. Ty nevies kolko rokov ma moj pes a kolko pohybu on este zvlada/nezvlada. Takze tvoje duchaplne rypnutie zavana len tym, ze dnes si mala blby den, alebo ta niekto v danej chvili vytocil a tak si si rypla tu, aby si vybila frustraciu🙂Ale pri mne veru nepochodis, si na zlej adrese, skus inde😄😉

zuzubb007
Včera o 18:53

Ty nechoď 12 + na záchod a pochopíš, čisté týranie pre psíka utrpenie

anonym_53ad54
Včera o 19:05
@motylik2559

@anonym_53ad54 A co mam byt s nim 24/7 vonku? ty budes isto psickarka ako vysita😄 Moja zlata, keby si aspon co-to o psoch vedela, tak by si tu zbytocne neutocila😄 Nevies a ani netusis akeho psa mam. Navyse so psami mam dost velke skusenosti natolko, aby sa tu do mna obuvala neznalá ako ty, co potrebuje pod anonymom rypnut😄 Chodila som dobrovolne vencit psikov do utulku kedysi a aj pomahat s nejakymi vecami tam- dost vela mi to dalo o psoch, po dalsie-konzultovala som s trenerom psov vela veci bez psa, aj so psom a po tretie-vela som konzultovala s mojim veterinarom,ktory je vazne dobry v tom co robi...takze prepac, navazaj sa inde,ok? Ja viem ako sa mam o svojho psa starat, nechodime von na 5-10min ako niektorí. Ty nevies kolko rokov ma moj pes a kolko pohybu on este zvlada/nezvlada. Takze tvoje duchaplne rypnutie zavana len tym, ze dnes si mala blby den, alebo ta niekto v danej chvili vytocil a tak si si rypla tu, aby si vybila frustraciu🙂Ale pri mne veru nepochodis, si na zlej adrese, skus inde😄😉

@motylik2559 uz ta hryzie svedomie ze tyras svojho psa ze?

anonym_53ad54
Včera o 19:10
@zuzubb007

@zuzubb007 Nechaj tak,tu zienky su presvedcene ze 3x denne ist vencit je az az.Bo im sa nechce ist von,tak napisu ze pes to uz nedava...

motylik2559
Včera o 19:27
@anonym_53ad54

@anonym_53ad54 mna isto nie a uz urcite nie kvoli cloveku co ma zmyslanie ako stovka rura😄 Pekny vecer🙂 Mne ho nejaka anonymka nema cim skazit, to sa obrat na toho kto ti skazil naladu tam kde si🤷‍♀️🙂

anonym_53ad54
Včera o 19:30
@motylik2559

@anonym_53ad54 mna isto nie a uz urcite nie kvoli cloveku co ma zmyslanie ako stovka rura😄 Pekny vecer🙂 Mne ho nejaka anonymka nema cim skazit, to sa obrat na toho kto ti skazil naladu tam kde si🤷‍♀️🙂

@motylik2559 ty tyras psa a ja zmyslam ako stovka rura.Aj tak sa da...Dufam ze aj vodu mu davas iba raz denne,ved to mu musi bohato stacit ty stovka rura

motylik2559
Včera o 19:32
@anonym_53ad54

@anonym_53ad54 a este nieco, ja svojho psa nemam preco tyrat, ty nezijes so mnou a nepoznas ani mna ani mojho psa, chvalabohu😄 Ale ty mas vobec nejake svedomie uz len za to, ze tyras samu seba aka si drbnuta povaha, ked sa takto prezentujes bezdovodne?🙂 Asi budes mat nejake diagnozy a to ti veru nemam preco zavidiet. Najprv sa postaraj o seba a svoje svedomie voci sebe samej nez bezdovodne rypat🙂 alebo navstiv terapeuta, ked to sama so sebou nezvladas🤷‍♀️🙂

bielasovicka
Včera o 19:36

A načo ti je pes keď s ním nie si?

anonym_53ad54
Včera o 19:38
@motylik2559

@anonym_53ad54 a este nieco, ja svojho psa nemam preco tyrat, ty nezijes so mnou a nepoznas ani mna ani mojho psa, chvalabohu😄 Ale ty mas vobec nejake svedomie uz len za to, ze tyras samu seba aka si drbnuta povaha, ked sa takto prezentujes bezdovodne?🙂 Asi budes mat nejake diagnozy a to ti veru nemam preco zavidiet. Najprv sa postaraj o seba a svoje svedomie voci sebe samej nez bezdovodne rypat🙂 alebo navstiv terapeuta, ked to sama so sebou nezvladas🤷‍♀️🙂

@motylik2559 Jasne...takze ani vodu

motylik2559
Včera o 19:38
@anonym_53ad54

@motylik2559 Jasne...takze ani vodu

@anonym_53ad54 Ty si strasna mindza, normalne si mi na miech😂😂😂🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Ale aspon si ma zabavila na chvilu😂

autor
Včera o 19:45

Takto, psa v byte ešte nemám.. prácu zmeniť nemôžem, tu v okoli sa absolútne nedá zamestnať na 8h pracovnú dobu, prakticky tu práca ani nie je, aj teraz musím ďalej dochádzať. Ale musela som svojho psa nechať u rodičov v RD, nakoľko sme si založili rodinu a nemohli sme už z priestorových dôvodov zostať u mojich rodičov, na dom nemáme peniaze. Mne môj psík veľmi chýba, rodičia sa mu nevenujú, nemajú na neho čas …

autor
Včera o 19:46
@zuzubb007

Psy sa ale úplne inak dokážu prispôsobiť ..

autor
Včera o 19:47
@anonym_53ad54

@anonym_53ad54 nepoznám nikoho v byte, kto by venčil psa 5x denne, okrem šteňaťa…

anonym_53ad54
Včera o 19:49
@anonym_autor

@anonym_53ad54 nepoznám nikoho v byte, kto by venčil psa 5x denne, okrem šteňaťa…

@anonym_autor ked ty nepoznas nikoho,este to neznamena,ze vencit 3x denne je dostacujuce.Ludia hlupnete...

anonym_37473a
Včera o 19:49
@anonym_autor

@anonym_autor tak ale hadam u rodicov ma lepsi vybeh ako v byte,nie???Mas dovod chodit castejsie k rodicom.Ma 2 v 1,rodicov potesis a aj psa uvidis.

motylik2559
Včera o 19:52
@anonym_autor

Takto, psa v byte ešte nemám.. prácu zmeniť nemôžem, tu v okoli sa absolútne nedá zamestnať na 8h pracovnú dobu, prakticky tu práca ani nie je, aj teraz musím ďalej dochádzať. Ale musela som svojho psa nechať u rodičov v RD, nakoľko sme si založili rodinu a nemohli sme už z priestorových dôvodov zostať u mojich rodičov, na dom nemáme peniaze. Mne môj psík veľmi chýba, rodičia sa mu nevenujú, nemajú na neho čas …

@anonym_autor Autorka, cize teraz byvate v prenajme, ci vo svojom byte? A prestriedat s manzelom co sa vencenia tyka by sa vam dalo? Este je otazka aj tak, lebo ak ste v prenajme, malokto dovoli do prenajmu aj psika. Ono ano, psikovia sa prisposobit vedia, uz je horsie, ked to moze mat dopad na zdravotne veci, najmä oblicky, ak by bol 12h sam, tak to je naozaj dlho. Skus sa porozpravat s manzelom,ci najdete riesenie aspon v ramci prestriedania, ak taka moznost je. Drzim palce🍀🐾

autor
Včera o 19:52
@anonym_53ad54

@anonym_autor ked ty nepoznas nikoho,este to neznamena,ze vencit 3x denne je dostacujuce.Ludia hlupnete...

@anonym_53ad54 ale reálne väčšine zdravých psov to stačí … pes ma iný mechúr ako človek, samozrejme sa nebavíme o venčeni 3x 10 minút ..

autor
Včera o 19:54
@anonym_37473a

@anonym_autor tak ale hadam u rodicov ma lepsi vybeh ako v byte,nie???Mas dovod chodit castejsie k rodicom.Ma 2 v 1,rodicov potesis a aj psa uvidis.

@anonym_37473a výbeh samorezme lepši ako v byte, ale tam s ním nikto nepôjde na prechádzku.. presťahovali sme sa pomerne ďaleko, a nedá sa nam dochádzať úplne pravidelne

autor
Včera o 19:56
@motylik2559

@anonym_autor Autorka, cize teraz byvate v prenajme, ci vo svojom byte? A prestriedat s manzelom co sa vencenia tyka by sa vam dalo? Este je otazka aj tak, lebo ak ste v prenajme, malokto dovoli do prenajmu aj psika. Ono ano, psikovia sa prisposobit vedia, uz je horsie, ked to moze mat dopad na zdravotne veci, najmä oblicky, ak by bol 12h sam, tak to je naozaj dlho. Skus sa porozpravat s manzelom,ci najdete riesenie aspon v ramci prestriedania, ak taka moznost je. Drzim palce🍀🐾

@motylik2559 byt je náš.. radi by sme do budúcna aj zadovážili dom, ale či sa to niekedy podarí .. prestriedať by sa prevažne dalo, ale stane sa, že sa nam služby aj prekrývajú.. a vtedy prídeme domov cca rovnako, až večer, robíme len denne

motylik2559
Včera o 20:00
@anonym_autor

@motylik2559 byt je náš.. radi by sme do budúcna aj zadovážili dom, ale či sa to niekedy podarí .. prestriedať by sa prevažne dalo, ale stane sa, že sa nam služby aj prekrývajú.. a vtedy prídeme domov cca rovnako, až večer, robíme len denne

@anonym_autor A niekto znami, pripadne alebo suseda, ktora by ho vzala tie dni co by ste sa striedat nevedeli? U kamosky v baraku jedna 15 rocna slecna takto dala letaciky na vencenie a bola aj spolahliva. Mozno aj u vas by sa niekto nasiel. Skus porozmyslat nad vsetkymi dostupnymi moznostami ako by to islo😊 Verim, ze najdete riesenie a psik pride k vam❤️

anonym_a90106
Včera o 21:20
@anonym_53ad54

@zuzubb007 Nechaj tak,tu zienky su presvedcene ze 3x denne ist vencit je az az.Bo im sa nechce ist von,tak napisu ze pes to uz nedava...

@anonym_53ad54 no ty si riadne mimo. Áno 3x denne je v poriadku, 12+ nie je v poriadku. A ano predstav si, ze ked sa moja fena ani po hodine von nedokaze vycurat, tak to štvrté venčenie rozhodne nedava! A keby sa pýtala aj 5x tak s nou milé milerada idem, no nechce, co ju mam nútiť aby splnila 5x denne ? Po hodine som frustrovana aj ja ,aj ona, a taha sa domov , nie je hlupa , ked jej netreba, chce domov .Kolkokrat sme pol dna von a urobí to raz. To nie je pes co potrebuje vsetko obcuravat, je to kastrovana fena a staci jej 3x, co je na tom nepochopitelne. Takze s tym tyranim a urazanim brzdi!

wolf_
Včera o 22:07

Zase raz samé kynologičky sa tu zišli 🙈😂 Doťahovať sa (priam až urážať) na počte venčení za deň keď človek nepozná ani kontext je fakt "odborné" 😁 Ako keby bolo úplne jedno aké plemeno, aký vek, koľko daný pes potrebuje (súvislého) spánku, koľko trvá to venčenie (je sakra rozdiel ísť venčiť na 10 minút a ísť na 3 hodiny) atď... Všetko je jedno ale ja mám pravdu a bodka 😁
PS: porovnávať psa s človekom? V iných témach by sa za to mnohé na smrť urazili, ale v téme, kde fyziológia nepustí (nie, fakt pes nie je človek), tam už je to zrazu ok 🤷‍♀️

wolf_
Včera o 22:18
@anonym_autor

@anonym_autor ono ak 12 hodín pracuješ a zároveň ešte aj ďalej dochádzaš fakt je to dlhý čas. Reálne aj 13, 14 hodín, nie? Na druhú stranu ja osobne by som nenechala svojho psa preč a hlavne niekde, kde nemajú naňho čas a nevenujú sa mu. Výbeh nie je všetko. Práveže to je skôr mylná predstava ako sa pes sám vybehá na dvore, resp. že je to pre psa tá naj voľba. Ak by ste mali naňho pomimo práce dostatok času a energie hľadala by som nejaké možnosti. Zamyslieť sa, či nemáte niekoho kto by ho vedel prísť vyvenčiť. Možno aj nejaká susedka, ktorej by ste dôverovali. Alebo niekto kto poskytuje také služby. Pozisťovať si, či u vás nefunguje nejaká "psia škôlka". Príp. či si ho neviete vziať do práce - neviem, kde pracujete, ale v dnešnej dobe už sú všelijaké možnosti. Hlavne keď sa vám smeny prekrývajú len raz za čas verím, že by sa dalo niečo vymyslieť 🤔

anonym_6b1352
Včera o 23:22

@anonym_autor naco ti je pes ked na neho nemas vobec cas????

d_ivana
Dnes o 04:09

@anonym_autor Náš psík vedel takto vydržať, ale až keď bol senior - cca od 10 rokov. Menej jedol, menej pil, bol menej akčný, takže nepotreboval ísť často von. Dovtedy mal problém. Neviem, akého starého máš psa, ak je tiež psí dôchodca, možno to zvládne. O mladšom pochybujem.

Strana
z2