Ako zvládnuť aktívne šteniatko border kolie?
Dobry vecer mame štena fenku a potreboval by som zopar rad mal som uz sibirskeho huskyho ale toto je nieco uplne ine ma 7 tyzdnov zo zaciatku nebola smela ale teraz je velmi aktyvna co ma trapi vsetko kuse ale ked ju upozornim tak prestane potom zas zuri ked ju upozornim ale tak srandovne a snazim sa ju teraz naucit trochu samostatnosti nejake radi aj tak celkovo dakujem.
@dominikmalak5 u nas nic nepomohlo len krik obcas s novinami dostal ale väčšinou sme topanky davala hore kde nedostal sa k nim na police
Mne zahradku s kvetmi nicil takze vzdy som ho zobrala s nufakom sa dotkla daneho miesta a povedala razne fuj a uz vedel ze spravil zle....ale skratka to prešlo aj samo kusanie dat hracky s ktorými sa moze hrat 😇😇
Ja som netušila ake.psy border kolie ked som zacala čítať az menší strach som mala ci zvladneme vychovat ale ked neviete chodte s nim na cvičísko kde vam.ukazu....je velmi ale velmi mudry pes....
Nas ma 4r ale.dobre vie doteraz ked nieco spravi len pozrie.moj pohlad alebo otazka co si spravil 😁😁😁 a uteka prec
Ale do roka bol velmi aktivny hyperaktivny by som povedala ale potom sa ukludnil
@dominikmalak5 treba ju zamestnať niecim venovať sa jej, nenechávať ju dlho samu lebo budete mat vsetko dotrhane. Borderka je aktívne plemeno ale to ste asi vedeli ked ste ju brali ci? 7 tyzdnov je este bábätko. Hlavne ju úcte povely. Niekedy ze zostaň a skry sa za nieco skrinu az ta nevidi. Napr par sekund, Potom ten pobyt predlzuj na dve min. A potom ju vzdy pochvál.
Kolko mas rokov? ZS si uz skoncil? Ludia si zaobstaraju psa a ked ho nezvladaju, koncia v utulkoch alebo na ulici.
@dominikmalak5
Na kieho čerta si kúpiš psa, keď o ňom nič nevieš?
@svetlonos viem o tom plemene dost vela len som este nemal stena border kolie tak sa pytam na radi nic viac ?!
@svetlonos viem o tom plemene dost vela len som este nemal stena border kolie tak sa pytam na radi nic viac ?!
@dominikmalak5 hrýzť musí, to robí každé šteňa, treba jej kúpiť rôzne hračky, kostičky v PET shope, hrýzť bude ešte dlho, zrreba to korigovať správnym smerom, napr prechdzka v lese kde môžeš hádzať rôzne palice konáre
@dominikmalak5 treba ju zamestnať niecim venovať sa jej, nenechávať ju dlho samu lebo budete mat vsetko dotrhane. Borderka je aktívne plemeno ale to ste asi vedeli ked ste ju brali ci? 7 tyzdnov je este bábätko. Hlavne ju úcte povely. Niekedy ze zostaň a skry sa za nieco skrinu az ta nevidi. Napr par sekund, Potom ten pobyt predlzuj na dve min. A potom ju vzdy pochvál.
@anonym_06db67 ano vedel 😅 a ano cvicim ju ale zatial ju nechcem zahlcovat povelmi ucim ju len zaklady a je velmi sikovna a pocuva uz sa naucila reagovat na meno ked ju zavolam tak pride
Kolko mas rokov? ZS si uz skoncil? Ludia si zaobstaraju psa a ked ho nezvladaju, koncia v utulkoch alebo na ulici.
@anonym_c19a57 jasne skoncil a co to je za radu prosim ?
Pridaj sa na FB do skupiny fanklub plemena border kolie. Mimo to, že mal byť ešte pri matke, je to ovčiarsky pes, takže aktívny, bude potrebovať prácu, ako pasenie oviec (áno chodí sa s nimi pásť na organizované tréningy) športy, výcvik.... Je to šteňa. Učiť navádzanie na mlsky, odmeňovať.... Ale nepreťažovat, brať ohľad na vek.. učiť na oddychovať a odúčať pasenie áut, bicyklov.... Je toho dosť a dosť rád sa dá nájsť na FB, IG, YouTube, bývajú tréningy (väčšinou na FB v podujatiach...) a pod .....
Pridaj sa na FB do skupiny fanklub plemena border kolie. Mimo to, že mal byť ešte pri matke, je to ovčiarsky pes, takže aktívny, bude potrebovať prácu, ako pasenie oviec (áno chodí sa s nimi pásť na organizované tréningy) športy, výcvik.... Je to šteňa. Učiť navádzanie na mlsky, odmeňovať.... Ale nepreťažovat, brať ohľad na vek.. učiť na oddychovať a odúčať pasenie áut, bicyklov.... Je toho dosť a dosť rád sa dá nájsť na FB, IG, YouTube, bývajú tréningy (väčšinou na FB v podujatiach...) a pod .....
@stanka_k dakujem
Súhlasím so
@stanka_k 🙂
A úprimne, neraď sa tu. Vážne. So všetkou úctou k diskutujúcim, ale už len v týchto pár komentároch je viacero hlúpostí, resp. "rád", ktoré sú kontraproduktívne až škodlivé.
Hľadaj si informácie od odborníkov.. V dnešnej dobe nie je nič jednoduchšie ako si vyhľadať podcasty (psichologie, pejskarium a iné), kúpiť knižky (Border kolie od A po Z,.. Franta Šusta - Tréning je rozhovor) a kopec iných dostupných relevantných materiálov. Prípadne úplne naj - investovať do trénera - keď si podchytíte základ, tak budete mať pri sebe spoľahlivého psieho parťáka... v opačnom prípade to môže byť skôr starosť (a trápenie pre vás aj pre psa) a nie radosť.
Držím palce 🙂
@anonym_c19a57 no ked napises aktyvna s "y", radi (rady je spravne) ... myslela som, ze mas 10 rokov. Tak som ti chcela poradit, aby psika vychovavali a cvicili rodicia.
@dominikmalak5
Aha, ono to vyzeraki tak, že juhu kúpim psa a nemám poňatia o ňom. Tak držím palce 🙂
Dufam, že ho rano vyvenčíš 10 minút a potom až večer po práci. Taky pes potrebuje pohyb, pohyb, pohyb a byt vonku.

@dominikmalak5
Na kieho čerta si kúpiš psa, keď o ňom nič nevieš?