Ako zvládnuť voľne pobehujúceho psa v lese?
Ahojte,
ako by ste riešili nasledovnú situáciu. Mám psa, ktorého púšťam v lese na voľno. Môj dôvod je na to taký, že je to druh psa, ktorý potrebuje výbeh párkrát do týždňa a neviem kam inam by som s ním mala chodiť. Lenže poviem to tu úprimne ja nemám disciplínu plus mi to nedovoľujú osobné problémy ho vychovávať ani učiť privolanie. Robila som to dva týždne, potom mi došlo, že aj tak nebudem mať nikdy psa pod kontrolou, ktorý sa rozbehne rýchlo dopredu a niekto ide oproti, neviem to predvídať, že sa to stane. Toto z môjho pohľadu neprichádza do úvahy. Snažím sa ho púšťať poslednú dobu v časoch a na miestach, kedy býva v lese málo ľudí, len aj tak sa môže rozbehnúť kilometre za srnkou, alebo napadnúť menšieho psa. Lebo toto sa už stalo. Nie žeby im spôsobovala zranenia, ale ja mám reaktívneho psa podľa mňa a minule tuším trochu pokúsal menšieho psa, keďže pes začal knučať a pani si ho musela zobrať na ruky. Okrem toho, kazí toto ľuďom tréning psa. Príde mi to ako riziko a okrem toho je to aj zakázané. Ale držať takéhoto psa stále na vodítku podľa mňa hraničí s týraním. Bývajú na to dosť dôrazné reakcie od ľudí, stalo sa mi to vyše 10 krát. Nevysvetľujem im, že "on nič neurobí, on sa chce len hrať", lebo viem že to tak celkom nie je, ale pre mňa sú tie prechádzky dosť stresujúce kvôli tomuto. Výbehy sú podľa mňa malé a sú tam tiež menší psy. Mne ani nepríde ako správne riešenie toho psa niekomu darovať, alebo dať do útulku, lebo nemám záruku, že tam výbeh bude mať a bude tam spokojný. Teraz to vyznie, že nie som normálne ale myslíte, že by bola možnosť nechať psa utratiť, ak mi jeden pán povedal, na prechádzke, že z neho má také menšie zranenie? Bolo by to menej brutálne riešenie ako pes stále na vodítku, alebo v útulku. Kúpila som si ho impulzívne, bola to chyba. Ako pomôcť sebe, svojmu psovi a svojmu okoliu. Výchova psa je nad moje sily kvôli osobným problémom, aj keď to možno vyznie ako výhovorka. Ďakujem za všetky rady.
@martinahorvathova2 určite ho nedaruj ani nepredávaj cez bazoš....ani nijako inak...jedine útulok
Psíka maj na dlhom vodítku, pobehá si a aj ho budeš mať pod kontrolou. Vieš čo by som ja teraz dala za zdravie svojho psa? Už štvrtý deň bojuje na klinike ďaleko od domova, je už stabilizovaný, je mi za ním šialene smutno, účet za veterinu už rátam v tisícoch € a čo je najhroznejšie, už nemám na ďalšiu liečbu peniaze. Neviem, čo ďalej 😭

Potvrdilo sa mi, čo som tvrdila, keď ma v obytnej zóne napadol pes.Nie on mohol za to, ale jeho majiteľ.Bud mám psa a snažím sa naň mať čas, alebo ani nepomyslim na to,aby som ho mala, keď nemám možnosť sa mu venovat
@anonym_5a464e vždy za to môže majiteľ