icon

Ako zvládnuť zimu s dvoma psami?

art1991
Dnes o 18:22

Ahojte, potrebujem sa vyrozprávať. Týka sa to psíkov. Máme doma zlatú retrieverku, v marci mala rok. Veľmi som vždy túžila aj po malom psíkovi. Tak sme začali s manželom hľadať a moc sa nám zapáčil westik (Westhighlandský biely teriér). Reku bude to taký malý psík aj ku deťom, a bude stále malý aj keď bude dospelý, to ako keby sme mali doma stále šteniatko. Tak sme si našli a boli sme pre ňu na jar. Bývame v dome a mysleli sme tak, že bude prevažne na dvore a zimu nejako ,,polepíme" že by boli chvíľku dnu, chvíľku von, chvíľku dnu ... obidve spinkaju v chodbe a ráno ich pustíme sa vyvenčiť a keď je moc chladno tak ich opäť pustíme dnu.
Ale v zime si to neviem predstaviť, keď bude vonku napríklad celodenný mráz...
Ja som človek veľmi empaticky, nad všetkým veľa premýšľam a toto ma trápi už dlho, že ako ta mala prežije zimu. Ja nemam srdce na to aby som retrieverku nechala von a westika dala dnu. Ta retrieverka by bola moc smutna, to by som jej nedokázala spraviť. 😒
A keby boli obidve dnu tak to si zase neviem predstaviť, keďže retrieverka púšťa srsť, to by sme mali v dome bordel a s tým nesúhlasí ani manžel. Malé plemeno ako je westik sme ešte nikdy nemali a teda sme nevedeli, čo nás čaká. Je to naša chyba 😒😔 posledné dni sme dospeli k záveru, že by bolo asi najrozumnejšie dať westika preč. Našli sme inzerát, že hľadajú práve takéhoto psíka a že bude celodenne v dome. Manžel všetko dohodol ale ja som na pochybách či sme dobre spravili, ja stále len plačem keď si predstavím že ma odísť. 😪😪
Aj keď nám vonku spravila nejaké škody, vykopáva jamy a veľa krát nám ušla aj tak ju mám rada, aj keď je takáto beťarka. Navyše retrieverka si tak na ňu zvykla, že ju berie ako svoje šteniatko, vedia sa pekne spolu pohrať, nie je im smutno keď sú dve a my sme není doma. Spinkaju spolu. Takže myslím si, že jej odchod bude zle znášať aj ona, aj deti sú smutné, že musí ísť. Ale my sme naozaj boli zúfalí a nevedeli sme, čo máme robiť 😪 a po tomto ťažkom rozhodnutí ja stále plačem, ja som z toho na nervy. Ďakujem ak ste to prečítali až sem 😭😞

Strana
z2
minenkaa
•
Dnes o 18:23

Veď im spravte zateplení budú na zimu

anonym_edcc56
•
Dnes o 18:30

Nedavajte ju prec. Zlomi jej to srdiecko. Radsej vymyslite zateplenu budu vonku, kde sa vzajomne zahreju a vydrzia. Ja osobne by som ale psa na dvore nemala, ale to je moj pristup. Nehovorim, ze to tak ma byt. Psik je spolocensky tvor a potrebuje pritomnost svojej rodiny. Btw ja mam psa v byte a chlpy mame minimalne. Ale roboticky vysavac vysava denne. Ale to musis mat aj poriadok doma, aby si ho mohla v pokoji pustat a nikde sa nezasekol

lujza10
•
Dnes o 18:30

ak date westika preč, retriverka bude trpieť. nerobte to. a vobec, zviera, ktoré som si oblubila by som za takýchto banalnych okolností nedala preč. Westik si kľudne moze zvyknuť aj vonku. My sme mali tiez vestika, Sisu, mala 15r ked som ju musela utratitiť. Nedávaj ju preč ♥

abbey1
•
Dnes o 18:36

Vymeníte trosku komfortu za psíka, ktorého vraj mate radi?
Prepáč, ale to je mimo moje pochopenie. Kúpte robotický vysávač. Jeden deň umyje podlahy manžel, druhý deň ty a je vybavené. Všetko sú to hmotné veci a na druhej strane psie duše, pre ktoré ste vy celý svet

kvietok1233
•
Dnes o 18:39

A nemôžu mať miesto na spanie niekedy v chodbe? To je taký kompromis....tak mali ste na to myslieť skôr a nie že zrazu vám vadia chlpy ..veď aj retríver púšťa chlpy. Chudák psík pre vašu hlúpe rozmýšľanie príde o domov, ak odíde bude smutná celá rodina. Môžete sa zbaviť kobercov, naučiť psy aby nechodili na gauč. Ak máte poschodie, psy naučiť že tam nesmu. Podľa mňa ak máš robotický vysávač a takto by ste fungovali, každý deň keď pustis vysávač nejak veľa chlpov by ste nemali mať. Mali by ste na Tom viac popracovať keď už ho máte doma a nie takto sa ho zbaviť lebo si po pol roku uvedomíte že aha veď a čo bude v zime a pes má aj chlpy 😔😔😔

anonym_a95326
•
Dnes o 18:40

Tvl kupim si bytoveho psa do domu na dvor a potom v oktobri zistim, ze hmm, fakt, aj tento rok pride zima....neuveritelne🙄

crazy_cat_lady
•
Dnes o 18:41

🤦 aj ste vopred uvazovali, ci? Lebo podla toho co pises, asi ani nie

anonym_fe650d
•
Dnes o 18:42

davat sov v zime dnu von dnu von - je blbost , nestihne sa im spravit dobra podsada a budu trpiet-zimou ... bud dnu alebo von ..ak von - do garaze,zatelena buda , ivnica,sopa,,moznosti je vela-staci popremyslat ako to poriesit ..a aby ste si pohli -neviem ci si si vsila ale je uz october... to je tak ked si ludia zaobstaraju sa a vobec nepremyslaju do buducnosti

anonym_f8e91c
•
Dnes o 18:46

Keď čítam slovné spojenie dať psa preč nožík sa mi vo vrecku otvara

anonym_dbd539
•
Dnes o 18:50

Prečo? ………. Prečo si ľudia ako vy zaobstarajú dvoch psov …….. nikdy v živote by som žiadne zo svojich zvierat nedala preč, nikdy a to boli rôzne situácie. Ale áno, kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody ……

biba_18
•
Dnes o 18:52
@anonym_edcc56

Nedavajte ju prec. Zlomi jej to srdiecko. Radsej vymyslite zateplenu budu vonku, kde sa vzajomne zahreju a vydrzia. Ja osobne by som ale psa na dvore nemala, ale to je moj pristup. Nehovorim, ze to tak ma byt. Psik je spolocensky tvor a potrebuje pritomnost svojej rodiny. Btw ja mam psa v byte a chlpy mame minimalne. Ale roboticky vysavac vysava denne. Ale to musis mat aj poriadok doma, aby si ho mohla v pokoji pustat a nikde sa nezasekol

@anonym_edcc56 ak ju budú mať noví majitelia radi, na zlomené srdiečko zabudne raz dva…

margotka17
•
Dnes o 18:54

@art1991 my sme mali dvoch Yorkshire terierov. Jeden už s poľutovaním odišiel do psieho nebicka. Manžel im urobil zateplený domček, takže byvali celoročne vonku. Urobil domček, dnu dal vyhrievanu podlahu, a aj keď bol vonku mráz či sneh, pobehali, vyvencili sa a dnu sa vyhrievali aj osusili od snehu. Teraz máme jedného yorkava, funguje týmto spôsobom ďalej sám. Rohož bola vyhrievana 24/7 , nejako veľa elektriny to nepotrebovalo. Psíkom bolo stále teplucko 🤗😍.

biba_18
•
Dnes o 18:57

ja si to neviem predstaviť dať preč psa - ale - nášho sme tiež kúpili tak, že pôvodní majitelia ho už nemohli mať … nám to veľmi pomohlo že to už nebolo šteniatko keď prišiel ku nám a im to veľmi pomohlo keď videli do akej rodiny ide a ako mu bude u nás dobre…
takže ak ste dobre vybrali rodinu kam pôjde - nechajte ju ísť, tam jej bude dobre…

anonym_95fb5f
•
Dnes o 18:58

nechápem,to ste teraz zistili,že existuje ročné obdobie ZIMA??

colsami
•
Dnes o 18:58

Westika darujte niekomu, kto bude mat nanho cas.

Takto presne nema vyzerat vyber plemena:
"moc sa nám zapáčil westik (Westhighlandský biely teriér). Reku bude to taký malý psík aj ku deťom, a bude stále malý aj keď bude dospelý, to ako keby sme mali doma stále šteniatko."

Pretoze popri tom Vasom "maly psik, akokeby steniatko", ste si mali vsimnut najma to, ze sa to vola TERIER. Viac asi nemusim dodavat, zbytocne... Ale pre vsetkych bude lepsie, ked mu najdete novy domov.

(Aj Tvoje slova totiz hovoria o tom, ze psik nie je zvladnuty, nemal od Vas vychovu ktoru mal mat, a ze sa pes nudi, pretoze nanho nemate dostatok casu: "spravila nejaké škody, vykopáva jamy a veľa krát nám ušla" )

anonym_a95326
•
Dnes o 19:09
@colsami

Westika darujte niekomu, kto bude mat nanho cas.

Takto presne nema vyzerat vyber plemena:
"moc sa nám zapáčil westik (Westhighlandský biely teriér). Reku bude to taký malý psík aj ku deťom, a bude stále malý aj keď bude dospelý, to ako keby sme mali doma stále šteniatko."

Pretoze popri tom Vasom "maly psik, akokeby steniatko", ste si mali vsimnut najma to, ze sa to vola TERIER. Viac asi nemusim dodavat, zbytocne... Ale pre vsetkych bude lepsie, ked mu najdete novy domov.

(Aj Tvoje slova totiz hovoria o tom, ze psik nie je zvladnuty, nemal od Vas vychovu ktoru mal mat, a ze sa pes nudi, pretoze nanho nemate dostatok casu: "spravila nejaké škody, vykopáva jamy a veľa krát nám ušla" )

@colsami Vsak pes ako pes nie, co by sa mohlo pokazit🙄
To je asi tak, ako po tom filme Haciko chceli vsetci Akitu. Ake bolo ich prekvapenie, ked to nebol milucky pes, co len lezi na dvore cely den. Ach.

anonym_dfec2d
•
Dnes o 19:12

@art1991 zena ty co riesis? Zima s mrazom bude v nasich koncinach tak 2 tyzdne. To je problem mat psov na chodbe a ist ich nadlhsie vyvencit 2x denne? Chodite s nimi vobec mimo zahradu?

colsami
•
Dnes o 19:15
@anonym_a95326

@colsami Vsak pes ako pes nie, co by sa mohlo pokazit🙄
To je asi tak, ako po tom filme Haciko chceli vsetci Akitu. Ake bolo ich prekvapenie, ked to nebol milucky pes, co len lezi na dvore cely den. Ach.

@anonym_a95326 ano, presne tak sa nakupuju akity, shiby, westici, corgacikovia, borderky, bigliky, a mnoho dalsich... Take je to mile, krasne, poniektore priatelske. Az na to ze povodne vyuzitie plemien a z toho vyplyvajuca aj povaha a naroky plemena su uplne o inom. Potom su z toho nevychovane (az niektore nebezpecne) a nezvladnute psy, no a frustrovane rodiny.

anonym_a95326
•
Dnes o 19:22
@colsami

@anonym_a95326 ano, presne tak sa nakupuju akity, shiby, westici, corgacikovia, borderky, bigliky, a mnoho dalsich... Take je to mile, krasne, poniektore priatelske. Az na to ze povodne vyuzitie plemien a z toho vyplyvajuca aj povaha a naroky plemena su uplne o inom. Potom su z toho nevychovane (az niektore nebezpecne) a nezvladnute psy, no a frustrovane rodiny.

@colsami A vsade inzeraty "darujem z rodinnych dovodov"...

nelca84
•
Dnes o 19:25

@art1991 a ty si na jar nevedela, že po lete príde zima? Akoze ja pre toto fakt nemám pochopenie a len zo slušnosti ti nenapíšem čo si o tebe myslim

anonym_bac9a1
•
Dnes o 19:26

Úžasné, zbožňujem takýchto "milovníkov" zvierat. Ó maličké, peknučké, k dieťatku sa hodí. A potom drb, jéj veď nej bude vonku zima a vnútri ich nechceme mať, lebo veď chlpy a malé dieťa to predsa nejde dokopy. Najprv si DOPREDU treba zvážiť všetky situácie, ktoré so psom môžu nastať, premyslieť možné riešenia a ak som schopný ich realizovať, potom si zadovážim zviera. V októbri prídeš na to, že v decembri bude zima a už ideš dávať psa preč.

anonym_ddcc9e
•
Dnes o 19:26

@art1991 ak uz nemozu byt dnu, kuk sem. My mame pre nasu.,,Budu ma pod schodami, zateplenu a podlozku tam https://sluzby.bazos.sk/inzeraty/vyhrevne-podlo...

anonym_a2cdc3
•
Dnes o 19:33

@art1991 veď I'm urobte vonku koterec a do toho domček zateplený.

anonym_f8e91c
•
Dnes o 19:39
@anonym_a2cdc3

@art1991 veď I'm urobte vonku koterec a do toho domček zateplený.

@anonym_a2cdc3 je oveľa ľahšie dať psov otec ako niečo (vhodné obydlie)pre ne urobiť

zuzana2910
•
Dnes o 19:40

Áno, dajte ju novej rodine, hlavne overte, že psíka nebudú týrať, resp iné. Podľa toho čo píšeš, si psíka nezasluzite. Ani jedného.

hytal
•
Dnes o 19:42

Zle sa mi to číta. Takým ľuďom ako ste vy kúpiť iba plyšové hračky.☹

anonym_e56db3
•
Dnes o 19:43

smutné že chcete dať psíka preč len preto že urobí v zime troška neporiadku. Kvôli pár mesiacom? však už v marci bývajú aj pekné dni.

anonym_a95326
•
Dnes o 19:47

To je take dedinske myslenie z19.st., ze "pes do domu nepatri". Co tam mate vsetko zo zlata a od svetovych dizajnerov? Aj nam pes poskriabal drevenu podlahu. A co. Dala by som mu poskriabat aj 4 dalsie, ale zial uz nie je medzi nami.

anonym_2bdd90
•
Dnes o 20:01

@art1991 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

anonym_2bdd90
•
Dnes o 20:06

@art1991 toto spraviť dvom bytostiam ktoré sa poznajú a žijú spolu? Fakt? Nevieš spraviť poriadok po jednom kuse psa? A to ak správne viem westík neplĺzne lebo má vlas,takže ostáva retrieverka pĺznuť. To fakt? Máš obr dilemu z tejto situácie?? Dúfam že v potravinách nakupuješ celý deň s touto svojou rozhodnosťou preto nemáš čas riadiť po jednom kuse psíka ktorý v zime napácha neskutočné škody vo vašom príbytku.

Strana
z2