Čím kŕmiť írskeho setra? Tipy a rady
Ahojte, ideme si zadovážiť šteniatko - írskeho setra.
Čím kŕmiť takého malého psíka? Len granulami?
Čím treba stravu spestriť? Keď vyrastie, kŕmiť ho aj surovým mäsom, napr. kuracie srdiečka, pečienky, krky? Alebo mäso treba uvariť a až tak podávať? Nemám skúsenosti. Ďakujem za rady.
@anonym_autor predtým než toho psa donesieš domov prosím toto všetko si na nete naštuduj 🙏 základy by si mala aspo ovládať
My sme síce predtým psov mali ale keď sme si brali šteniatko tak sme kŕmili tým, čím chovateľ - presne rovnakú značku granúl, nech nemá príliš zmenu (dal nam cestovny balicek, robia to viaceri chovatelia aby si pre psika mala, kym zozenies). Skus si nájsť na FB skupinu chovateľov IS (napr ja v takej skupinke s mojim plemenom som a vždy vedia ľudia poradiť). My sme inak spestrovali stravu kapsičkami (všetko podľa tabuliek a hmotnosti), surové mäso nedávame - ja vždy prevarím v troche čistej vody a ma z toho aj taky vývar, ktorý má ešte radšej než to mäso. Co sa týka konkrétneho mäsa-to ti neporadím, ja nejak vnútornosti nedávam, takže neviem ci sú ok. Na nete je veľa článkov, ja som sa riadila viac menej aj tým, hlavne pri vybere plemena - IS sú krásne a neviem ci ho chcete kvôli výzoru alebo povahe, my sme nakoniec zvolili úplne iné plemeno než sa nám páčilo vyzorovo, pretože pri príprave a učení sa o výchove, povahovych vlastnostiach atď sme zistili, že nami vybrané plemeno nie je vôbec pre nás. Našťastie sme to zistili včas, teraz máme psa presne pre našu rodinu. Takže skus naštudovať na internete a v odborných článkoch nájdeš toho viac než tu. Mam suseda, ktorý kŕmi psa odpadmi z kuchyne, od takého by si radu nechcela 🙂
@anonym_autor na tieto otázky ti odpovedia v chovnej stanici odkiaľ si psa berieš
@yellowunicorn tak tak, ale ak mám nulové skúsenosti tak by som nezačínala s írskym setrom
@anonym_autor sú aj ľahšie chovateľské olemena
podla odporucania chovatela. ten si najlepsie pozna psy a vie, co jeho rodicom a dlhe roky steniatkam robi najlepsie. ale za mna ak by radil barf, na to by som asi nemala kapacitu, ani peniaze, ani cas...
Šteniatko si beriete z chovnej stanice?tam ti všetko vysvetlia
Šteniatko si beriete z chovnej stanice?tam ti všetko vysvetlia
@anonym_c46441 akože úprimne, šteniatko ktoré nie je z chovnej stanice by som nechcela ani keby bolo za štvrtinovu cenu.
@anonym_c46441 akože úprimne, šteniatko ktoré nie je z chovnej stanice by som nechcela ani keby bolo za štvrtinovu cenu.
@anonym_72cf89 ty si autorka?
@anonym_72cf89 ty si autorka?
@anonym_c46441 nie, vyjadrila som svoj názor
@anonym_autor sprav mu rizek.
@anonym_c46441 nie, vyjadrila som svoj názor
@anonym_72cf89 ja s ním súhlasím.len som nevedela či si autorka alebo nie,aby som vedela čo odpísať.lebo už sa tu stalo, že autor potom písal, ako anonym.tak som si nebola istá
@anonym_72cf89 ja s ním súhlasím.len som nevedela či si autorka alebo nie,aby som vedela čo odpísať.lebo už sa tu stalo, že autor potom písal, ako anonym.tak som si nebola istá
@anonym_c46441 to už vidíš že autorka píše
@anonym_c46441 to už vidíš že autorka píše
@anonym_cf02f7 hej,je tam ,že autor ,ale mne sa niečo marí,že tu potom autor písal ako anonyn.ale možno som len niečo nepochopila😂.to je jedno🤦
@anonym_cf02f7 hej,je tam ,že autor ,ale mne sa niečo marí,že tu potom autor písal ako anonyn.ale možno som len niečo nepochopila😂.to je jedno🤦
@anonym_c46441 to sa da asi len ak by zalozila neanonymnu diskusiu. ked je raz anonym, tak inak prispiet nevie. ani pod realnym nickom.
Necitam prispevky, mam maltezku 14-rocnu, cely zivot je na granuliach, obcas jej dam kozu z tresky, nejake varene maso, sunku, kus syra..... A je bystra, rychla a zdrava
Hlavne žiadne granule, ani konzervy! Hneď od začiatku ho zvykni na BARF /vygoogli si, čo to je/. Nič lepšie mu do misky nemôžeš dať.
Hlavne žiadne granule, ani konzervy! Hneď od začiatku ho zvykni na BARF /vygoogli si, čo to je/. Nič lepšie mu do misky nemôžeš dať.
@marci9 ani jic horsie mu tym nemoze dat ked si vygoogli zle a bude sa riadit nejakym laickym clankom alebo forom, ktore google vyhodi 😂 keby si jej aspon odbornu literaturu odporucila v tomto ale riadit sa googlom najma pri krmeni stenata, co ma svoje specifika je na vysmech 😂 navyse granule uz su aj za studena lisovane tzv. suchy barf su spracovavane max pri teplote 47°C (pri danej teplote maso si udrzi porovnatelne vsetky ziviny ako surove cerstve maso) takze ta rada s vykricnikom ziadne granule v dnesnej dobe je riadne od veci.
@marci9 popri muzovi, detoch, praci, cviceni, upratovani, venceni atd. mas cas nakupovat a varit este aj psovi?
@anonym_74acc0 Áno mám čas. Keby som nemala, tak si psa nekúpim.
@marci9 ani neadoptujes z utulku?
@marci9 ani jic horsie mu tym nemoze dat ked si vygoogli zle a bude sa riadit nejakym laickym clankom alebo forom, ktore google vyhodi 😂 keby si jej aspon odbornu literaturu odporucila v tomto ale riadit sa googlom najma pri krmeni stenata, co ma svoje specifika je na vysmech 😂 navyse granule uz su aj za studena lisovane tzv. suchy barf su spracovavane max pri teplote 47°C (pri danej teplote maso si udrzi porovnatelne vsetky ziviny ako surove cerstve maso) takze ta rada s vykricnikom ziadne granule v dnesnej dobe je riadne od veci.
@anonym_71859f Samozrejme, že o kŕmení BARF existujú aj knihy. Granule sú len pomletý odpad z potravinárskeho priemyslu plný chemikálií. Keby si vedela, z čoho sa vyrábajú granule, ktoré dávaš svojmu psovi, v živote by si mu ich nadala zožrať.
@anonym_74acc0 A ešte niečo. BARF nie je varené krmivo.
@marci9 tak ryzu asi uvaris, tak isto pripadne ine suroviny. ale ok, rozmrazovanie, krajanie, cistenie a inu pripravu som zahrnula pod slovo varit.
@anonym_71859f Tiež som kedysi kŕmila granulami. Kým som nezistila, z čoho sa vlastne vyrábajú. Psy kŕmení granulami sa mi dožívali až o 5 rokov nižšieho veku, ako psy kŕmení BARF-om. To asi hovorí za všetko.
@anonym_74acc0 Ja to pre mojich psov robím rada.
@marci9 ja si radsej vezmem psa z utulku, ktoreho krmim granulami, ale prezije zivot v laske a v rodine. ako by mal zostat v utulku, lebo ja nemam cas robit jedlo este aj pre psa.
@marci9 ja si radsej vezmem psa z utulku, ktoreho krmim granulami, ale prezije zivot v laske a v rodine. ako by mal zostat v utulku, lebo ja nemam cas robit jedlo este aj pre psa.
@anonym_74acc0 Keby existovali granule pre deti, aj deti by si kŕmila granulami? Každý deň to isté celý život? Chudák pes!
@anonym_74acc0 Keby existovali granule pre deti, aj deti by si kŕmila granulami? Každý deň to isté celý život? Chudák pes!
@marci9 jezis keby existuju granule pre ludi(co by ale chutili nejako normalne), co by boli vyvazene a clovek by dostal optimalny pomer bielkovin, sacharidov, cukrov a tukov, ja by som bola najstastnejsi clovek na svete, ze nemusim varit.
@anonym_74acc0 Prečítaj si zloženie granúl, ktoré dávaš svojmu psovi. Na 99% budú v zložení "vedľajšie produkty živočíšneho pôvodu". Vieš čo to je? Celé telá zvierat, alebo ich časti, produkty živočíšneho pôvodu, alebo iné produkty získané zo zvierat, ktoré nie sú určené pre ľudskú spotrebu vrátane oocytov, embryí a spermy. Inými slovami sú to všetky uhynuté zvieratá okrem voľne žijúcej zveri a všetko, čo živé zvieratá počas ich držania produkujú. Takisto sú to všetky produkty živočíšneho pôvodu, ktoré produkujú zvieratá a už sa nepoužívajú na výrobu potravín, alebo vznikajú pri výrobe potravín živočíšneho pôvodu /škrupiny z vajec, perie, krv, placenta, vlna, srsť, odrezky paznechtov, oči.../. Toto dávaš svojmu psovi v granuliach. Okrem kokteilu chemikálií - farbivá, konzervanty atď.

@anonym_autor na tieto otázky ti odpovedia v chovnej stanici odkiaľ si psa berieš