icon

Môže sa mi niečo stať, ak som zjedla nedopečené kuracie mäso?

Dnes o 18:43

Ahojte, dnes som varila kuracie mäso a po konzumácii som zistila, že bolo nedopečené, teda surové, stalo sa Vám niekedy že ste skonzumovali surové kuracie mäso bez následkov (parazitov)?

stellarstar
Dnes o 18:45

To ako si to robila?

autor
Dnes o 18:46

@anonym_autor zapekala som v rúre na vrchu so šunkou a syrom, v strede bolo urobené, ale pod tou šunkou na povrchu nie

anonym_9667ea
Dnes o 18:57

Stalo sa mi s pečenými kuracími stehnami, že horná časť pri kosti bola podľa mňa nedopecena.Konzumacia nemala žiadne následky,ale jednoznačne kuracie a bravčové mäso má byť dostatočne upečené/uvarené

anonym_170cd5
Dnes o 19:00
@anonym_autor

@anonym_autor zapekala som v rúre na vrchu so šunkou a syrom, v strede bolo urobené, ale pod tou šunkou na povrchu nie

@anonym_autor parazity z kuraciny nie, to skor salmoneloza ale ani tu vobec nemusis dostat ked si zjedla nedopecenu kuracinu

anonym_ede5a2
Dnes o 19:00

ak bolo urobene v strede, muselo byt urobene aj na povrchu, kedze teplo ide z vonka dnu.. To co pises nema logiku

lukbe
Dnes o 19:03

Ako dlho si robila?

anonym_7cd0bc
Dnes o 19:06

Aj mne sa stalo, že som zjedla surové
Myslím si,ze je to väčšinou ok

autor
Dnes o 19:07

Ja som skutočne myslela, že je urobené ok, robila som ho v rúre na 190 stupňov, horný-dolný ohrev, 30 min., prikryté alobalom, v strede bolo ok, ale potom som zistila, na každom jednom kúsku, že keď som dala preč tú šunku ktorá bola na vrchu, tak vrch mäsa bol úplne ružový, proste ako surové mäso. Mohla napr. tá šunka zabrániť prepečeniu?

marianarem
Dnes o 19:10

@anonym_autor No moja stara mama robievala vyprazane kuracie stehna a veru nie vzdy boli pri kosti prepecene 🙂 Nikdy mi nic nebolo, tam hrozi podla mna hlavne salmonela, ale urcite nie je v kazdom kurati.

anonym_163910
Dnes o 19:10

Raz sa mi to stalo keď som prvý krát vyprazala stehná že neboli prepecene tak som ich dala dopiecť do rúry.Neodvazila som sa ich tak jesť

anonym_7e9427
Dnes o 19:12

To že je pod šunkou mäso ružové, neznamená, že je surové, to sa bežne stane, je to dusitanmi v šunke, ktoré sa tam pridávajú práve pre ružovú farbu a teplom 🙂 .. keď pozerám na ten čas a teplotu a to, že bolo v strede hotové, tak naozaj nemáš mať prečo stres

anonym_ede5a2
@anonym_autor

Ja som skutočne myslela, že je urobené ok, robila som ho v rúre na 190 stupňov, horný-dolný ohrev, 30 min., prikryté alobalom, v strede bolo ok, ale potom som zistila, na každom jednom kúsku, že keď som dala preč tú šunku ktorá bola na vrchu, tak vrch mäsa bol úplne ružový, proste ako surové mäso. Mohla napr. tá šunka zabrániť prepečeniu?

@anonym_autor to ze bolo ruzove bolo od sunky a je to normalne. neznamena to ze bolo surove.. este raz zaklady fyziky - teplo pri peceni id z vonku do vnutra masa.. cize ak bolo urobene vnutri nie je nijako mozne, aby bolo surove na povrchu. Len ti ho zafarbila sunka... a za druhe - 30 minut na 190 je dostatocne na to aby sa maso upieklo.. Nerob zbytocnu paniku

nelca84
@anonym_autor

@anonym_autor za taký čas boli urcite prepečené. Pod šunkou mali inú farbu, pretože ňou boli prikryté.

autor
Dnes o 19:15

ďakujem, dúfam teda, že to bolo tou šunkou, upokojili ste ma, zajtra ideme na dovolenku a nechcela by som ju prežiť s traviacími problémami

anonym_acb50b
Dnes o 19:25

@anonym_autor
Dve rozdielne veci farba a chut, a druhe je salmonella 75C zabija okamzite a 65C zabija za 5 minut,
Takze popisane totalne bludy

anonym_692911
Dnes o 19:35

@anonym_autor keď to máš vo vnútri upečené,zvonka to nemôže byť surové
logika gde?

belllinka
Dnes o 20:00

@anonym_autor to ta nenapadlo, ze ti ho zafarbila ta sunka?

anonym_7c505e
Dnes o 20:23

A co potom taky tuniak, steak, ked ho robis na panvici 1,5 minuty z kazdej strany? 🫣. Ten je naozaj ruzovy. A viac prepecene ho jest nechces.
To maso muselo byt pri tejto teplote a case dobre urobene, navyse, ak nemalo kosti. A minimalne sterilizovane. Takze nic nehrozi podla mna. Ved aj minutky sa robia na panvici a je to dobre.